Reklama

Reklama

Nevyhlášená válka

  • USA The War Within
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Student Hassan je zatčen kvůli podezření z terorismu. Hořká zkušenost z vězení jej nakonec podnítí k akci a stane se členem teroristické skupiny, která operuje v USA. Těsně před plánovaným útokem jsou odhaleni, Hassanovi se však podaří uniknout. Úkryt nachází u svého přítele z dětství Sayeeda, krerý se již úspěšně začlenil do americké společnosti. Postupně začíná Hassan o svém dřívějším přesvědčení pochybovat a čeká jej složité rozhodování, zda dál pokračovat v teroristické misi... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsme se zde rozplývali nad filmy Převrat či Lovci stínů jako zástupci dobrých politických thrillerů či dramat. Nevyhlášená válka se k nim nejspíš nepřiřadí. Zdlouhavé záběry (třeba celý úvod na město, záliv a lodě) a zmatečný děj odradí již v první čtvrthodině filmu, kdy je problém se zorientovat, co se vlastně děje - někdo někoho někam unesl, přepadl? Později se věci při rozhovorech vyjasní, ale přece jenom je to již pozdě - s možným diváckým zájmem bylo zameteno právě během těch 15 - 20 minut, kdy by byl zmaten i Goro v Tokiu... Celé je to vlastně o tom, že Arab přiletí do New Yorku, aby se vyhodil na nějakém veřejném místě do vzduchu, bydlí u kamaráda, který se v USA naturalizoval a má rodinu, Arab přemýšlí nad svým posláním, zvláště když ostatní jeho spolupachatele pochytali, ale - pozor SPOILER!!! - nakonec stejně jde a vyhodí se do vzduchu. Mimochodem, jestli mělo jít o nějaký jiný pohled na arabskou mentalitu, tak nejde. Opět se tu operuje s rovnítkem Arab = terorista, pokud se tedy nestal naturalizovaným Američanem. Celé navíc podáno tak zdlouhavě, že i přenos ze schůze českého parlamentu je zábavnější, ačkoliv se v něm nikdo nevyhazuje do vzduchu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek je pohledem do hlavy jednoho arabského atentátníka. Araba, který původně nebyl a nechtěl být teroristou, ale který se jím stal. Jistě je na světě hodně bubáků s Al-kaidou v čele, kteří chtějí zničit zhýralý a zkažený západní svět a zavést v jeho zemích jedinou pravou víru islám. A pro jeho jméno s vámi klidně vyhodí do luftu letadlo, autobus, ryhlovlak či metro a to včetně sebe... Ale je jistě i mnoho těch, kteří mají svoji víru, udržují ji ve svém společenstvu a nemají potřebu sousedovi z vedlejšího bytu upižlat hlavu nožíkem, protože je džaur, žije pod nadvládou konzumu a nevyznává Alláha. Věřím tomu, že na těchto skupinách lidí jsou občas páchany v rámci bezpečnostních preventivních opatření při akcích různé druhy bezpráví příkoří. Tito naštvaní a někdy možná neprávem perzekuovaní jsou pak dobrým materiálem pro různé náboženské verbíře do islámských teroristických skupin a výcvikových táborů pro teroristy. A pak si možná tak trochu za některé ty teroristy můžeme sami. (Jenže jak to v počátku rozlišit? Řada dnes známých teroristů byli vysokoškoláci a normální bezproblémoví občané Londýna atd.....) Hassan je přesně jedním z nich. Rozhodně bych film neodsuzoval a to nízké hodnocení je zarážející... Je třeba poznat názory i druhé strany (neřku-li nepřítele). S ohledem k obsahu filmu a zvolenému téma chápu, že v kinech v USA to asi nemělo velkou návštěvnost.... * * * ()

Reklama

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na terorismus z druhé strany než je nám obvykle ve filmech prezentován. Jaké je smýšlení takového muslimského atentátníka? Má své opodstatnění? Co pro něj znamenají přátelé a rodina? Takové a další otázky se War Within snaží zodpovědět. Není to klasický americký prostředek pro komunikaci s divákem a přesně to mu prospívá. Námět je samo o sobě téma které stojí za pozornost, herecké výkony jsou na slušné úrovni, film dokáže upoutat, existují tedy nějaká negativa? Bohužel. Především místy slabší scénář, kde zejména úvodní dějová linka, která protíná části filmu není dostatečně vysvětlena. 70% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Doufám, že nevyhlášená válka bude brzy vyhlášená sračka, aby lidi s tímhle filmem vůbec neztráceli svůj čas. Film v kostce říká, že někteří amíci jsou vůči arabům hodní a jiní mají předsudky a že někteří arabové jsou hodní a jiní jsou fanatici. No týý vagóóó, tohle by mě samotnýho v životě nenapadlo, až do teď jsem si myslel, že lidi jsou blázni, jen já jsem letadlo. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Na dobrú drámu je film nič neriešiaci a plytký, na akčňák je tu málo akcie. Téma teroristických útokov zo strany moslimov je tak otrepaná, že ani nemám chuť k nej niečo písať. Strata času. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama