Reklama

Reklama

U2 3D

(koncert)
Trailer

Unikátní projekt – první 3D záznam koncertu na světě. Film byl natočen během jihoamerického turné Vertigo skupiny U2. Neopakovatelnou atmosféru živého vystoupení legendární U2 si mohou diváci vychutnat díky vyspělé digitální technologii 3D, vícekanálovému surround zvuku a v neposlední řadě díky pulzující atmosféře turné Vertigo, které je jedním z neúspěšnějších koncertních šňůr vůbec. Cílem projektu je, jak řekl sám Bono, zprostředkovat jedinečný zážitek z živého vystoupení co nejvíce lidem. Hlavně pak mladým lidem, kteří si nemohou dovolit drahé lístky na koncert. Film slibuje novou dimezi filmového prostoru, kde se divák stane účastníkem vyprodaných koncertů U2. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (145)

POMO 

všechny recenze uživatele

Úžasný zážitok! Efektne nasnímaný a zostrihaný záznam z koncertu, presýtený pestrofarebnosťou svetelnej steny, doplnenou z nej prevzatými grafickými vložkami do 3D, podporujúcimi Bonove texty a charakter hudby. Úžasná vec, ktorá vás dostane tak blízko k nim, že výsledný dojem je 10x silnejší než stáť na koncerte v spotenej mase a vidieť iba ich siluety. A nie je to iba filmárčinou, tento brazílsky koncert mal naozaj skvelú atmosféru. Jediné, čo ma trochu mrzí je, že v kine nie je priestor na to, oddať sa eufórii so šalejúcim publikom. Pri nástupe "Pride" mi zvlhli oči. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem měl pocit, jako bych stál na pódiu vedle U2! Neuvěřitelná věc, ale obsahově je mé srdce jinde, takže doufám, že nás čeká víc takových koncertů. Já chci AC/DC 3D!!! ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2009 U2 3D slouží těm, kteří se na koncert nedostali (nesehnali lístek, nevyjeli kvůli němu do zahraničí), jako náhražka, která nedovede zprostředkovat atmosféru v publiku, ale umožňuje se téměř dotknout hvězd. 3D efekt je užit velice střídmě a efektivně, slouží celku a nevytrhavá ze sledování (pouze z plátna vystupující nápisy až okázale upozorňují na naivní neoliberalismus); jen zamrzí, že koncert sám o sobě není nikterak výborný a sází se na osvědčené hity, chybí jakákoliv invence, jež je nahrazena pouze velkolepou show a precizní režií. Ze současného modního trendu mi trojrozměrný efekt u záznamu koncertů přijde jako ta nejschůdnější varianta a vidět takové SHINE A LIGHT ve 3D, nejspíš umřu blahem. 8/10 ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vrchol součásné filmové technologie!!!!! Nezapomenutelný a hlavně neopakovatelný zážitek, který mě vtrhl a po celou dobu nepustil. Při sledování mne několikrát doslova zamrazilo v zádech a při With or Without you mě mrazilo celou dobu, protože to jsem si vždycky přál, slyšet tuhle píseň na koncertě a včera se mi to poštěstilo :). K celému koncertu mám jen jednu jedinou výtku a to je absence písně I Still Haven't Found What I'm Looking For. Nezbývá mi než se podepsat pod Pomův komentář, který vystihl vše podstatné. Kdo neviděl, běžte hodně rychle do kina, protože i když třeba U2 moc nemusíte, tak tohle je prostě zážitek, na který nezapomente.......PS Když se Vám Bono při jedné z písní koukne z blízka do očí jsem snad ani nedýchal......... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát jen čtyři, protože U2 jsou už dinosauři a nejlepší léta a alba (Joshua Tree + Achtung Baby) mají dávno za sebou a formát IMAXu by se lépe hodil k extravagantním turné Zoo TV nebo PopMart, ale to by nebylo fér. Filmařsky invenční, precizní a zbytečně neexhibující záznam z několika koncertů člověka i tak zvedá ze sedačky a/nebo dojímá. Půjdu určitě ještě jednou. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Strhující a dechberoucí zážitek. U2 mají divákovi opravdu co nabídnout. Režisér tohoto snímku zvládl dokonale kompozici jednotlivých skladeb. Rychlé a pomalé písně jsou spolu výborně sladěny a tvoří jeden neopakovatelný celek. Při písních One nebo With or Without You mi doslova mrazilo zádech a nevěřícně jsem koukal na plátno. Tohle v běžném kině zkrátka nezažijete. Intenzivní zážitek, který se vyrovná asi jako kdybyste sečetli filmy Transformers a Temný rytíř dohromady. U2 3D je snímek na který se vyplatí zajít víckrát. Stojí to za to. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Fascinující, vizuálně epické... Ale proč mám pocit, že zrovna ve 3D jedou U2 tak trochu na půl plynu. Když je pro mne zdaleka největším zážitkem vlnící se masa lidí, je něco špatně... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Uno kapela, dos za písmenem U, tres dekády úžasné hudby, catorce hvězd je málo - Hello, hello Hola I'm at a place called Vertigo.. Doporučuji se v biografu moc neopírat, aby vám mohl mráz nerušeně probíhat po zádech a u "Where the streets have no name" klidně vytrhejte v kinosále v tu chvíli nadbytečné sedačky. Třetí rozměr, krom toho, že jsem Larrymu upil šťávy a zcizil jeden činel, zde nebyl zas až tak podstatný, neboť na světě naštěstí pořád existují věci, které si báječně užijete i poslepu.. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Byla jsem s nimi na pódiu, mohla jsem se dotknout jejich tváří, počítat jim vrásky, nestrhnout se tou masou lidí, kteří za lístek dali "půl" výplaty, kdy já to měla sakumpikum za dvě stě a nezačít s nimi v kině tančit s rukama tleskajícíma nad hlavou, mně dalo sakra práci ... Nic lepšího a velkolepějšího jsem nezažila. Kam se hrabou sinestáři, to se nedá srovnat ... ave IMAX! Omráčená jsem seděla i po odeznění posledních tónů a nebýt mých přátel a nervózního uvaděče přešlapujího u východu, tak tam sedím další hoďku, hoďku a půl než bych se emočně vyždímaná byla schopna sama zvednout a soustředit se na chůzi. Pohroužená do vlastních myšlenek nad tím, čeho jsem se stala předchvílí součástí, jsem příliš nevnímala ani následnou debatu nadšených kamarádů. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Když jste děti sníte o tom, že jednou budete kosmonauti nebo třeba vládci na severní polokouli planety země. Jako starší už uvažujete racionálně. Vaše sny jsou v rozmezích...ehm... normálna?? Jo jasně! Můj sen byl jít na koncert U2. Nevlastním peněz jako želez, ba ani auto, kterým bych se dopravil do Prahy, pokud by mi kapela udělala tu radost a přijela. Zhola nic. Pak přišla koncertní šňůra by Pellington. Imax daleko, auto pořád v nedohlednu. Vztek, nohy pomalu až za hlavou a představa, že už zase prošvihnu šanci, která se neopakuje, byla děsivá. Možná až apokalyptická. Bůh byl milostiv (nebo prostě nechtěl čumět na idiota, kterej se furt vzteká, že mu jeho životní šance vždycky proletí mezi prsty) a přivezl mi U2 do Plzně. Lidi...wow... Když vidíte Bona, kterému kapou kapičky potu po čele, fanoušky, kteří skákají jako blázni...to je je prostě nepopsatelný. Nebudu psát, co jsem zažil (to si chci nechat ukotvený ve svý hlavě) a řeknu prostě jen: jděte na to!!!! P.S z úvodního řevu publika a zařvání: Unos, dos, tres, catorce jsem se málem vrhnul přes sedačky přede mnou a ječel s těma lidma... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem v předchozím komentáři k filmu Láska je láska osazenstvo sálu chválil, tady bych si pro změnu dovolil malý remix. Vadí mi lidé, kteří mají neukojitelnou potřebu při jakékoli tiché pasáži sousedovi šuškat, že tady to Bonovi ujelo, támhle se uklepl bubeník, tuhle zase byli v záběru dva kameramani, že na jejich domácím kině by rozhodně byl lepší zvuk, a k večeři že si dají brambory na loupačku. Nerozumím tomu. Před nimi hraje kapela ze světové TOP pětky, která předvádí dokonalou profesionální práci v obložení stotisícového davu, a oni ani na chvilku nedokážou vypnout a dopřát si, aby k nim došel pocit výjimečnosti okamžiku. Jistě, ´třidéčko´ přítomnost v samotném kotli nikdy nenahradí, zaplať kdokoli! Ale pokud v této technice spatřuji nějaký smysl, pak právě v takovýchto případech. V souvislosti s tím bych svůj komentář rád věnoval Jamesu Cameronovi, jehož Avatar nedosahuje v porovnání se záznamem koncertu U2 ani kolíků Bonovy kytary. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Koncert to je úchvatný, ale co tomu chybí, je - bohužel a pochopitelně - koncertní atmosféra (v publiku/diváctvu). ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Za bezchybně odehraným koncertem se loudí myšlenka, že to vše vzniklo především kvůli jejich celo(o)světové agitce... Love & peace ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Slabota. 3D pohled a gigantické plátno jsou fajn věci, ale ani tak nemají šanci zastřít fakt, že stylem jakým je koncert natočený tohle nesehá o pár měsíců staršímu záznamu Rolling Stones ani po kotníky. A nemusím pro tohle tvrzení ani být fanatikem do Stounů, ostatně od nich i od U2 znám dohromady zhruba stejný počet písniček (zhruba 10...), stačí mi že z těch dědků přímo sálala energie s jakou hrají a vizuální nářez který předvedl Scorsese mě doslova uchvátil, zatímco U2 jsem doslova prozíval a trochu šťávu dostal koncert snad jen pár skladeb před koncem... a ani pak se nedokázal vymanit z kategorie normálního živáku jaké vychází na DVDčkách po tuctech. Škatulka IMAX 3D bohužel stále ještě zůstává určena pouze pro zábavné atrakce které srovnání s normální produkcí nesnesou ani omylem... jenže okouzlení pseudo trojrozměrným pohledem nevydrží dlouho... a pak zbyde už jen unyle natočená a odehraná nuda. 6/10 ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Na plných 100 % mi chybí některé mé velmi oblíbené songy (Elevation, Walk On, The Hands That Built America aj.), ale jinak takřka bez výhrad (hlavně atmosféra a 3D byly moc fajn). (Hodnotím z pozice velkého a dlouholetého fanouška kapely.) 90 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najlepší 3D efekt, aký som v kine kedy zažil. Režiséri sa umne nevyhýbajú žiadnym záberom, rovnomerne sledujeme akciu na pódiu, v publiku a pozeráme sa aj na perspektívne zábery masy na štadióne. Perfektný playlist vydareného turné, ktoré nebolo tak sebestredné, ako tie dve z 90tych rokov. Jedinou nevýhodou je dĺžka, kľudne by som vydržal v kine aj celý regulérny koncert v Buenos Aires, ktorý bol určite ešte o hodinu dlhší. ()

Reklama

Reklama