Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Život sa mení rýchlo. Blesk udrie a v sekunde všetko to, čo tu raz bolo, už tu nikdy viac nie je. A vy sa ocitnete sediaci na kameni na okraji púšte."  Jolene. V pätnástich sa vydá, o rok neskôr je vdova, rozvracačka rodiny a mladistvý delikvent. Rovnako, ako zamestnaniami, prejde i mnohými manželskými zväzkami. Nájde nakoniec svoje šťastie? (sochoking)

(více)

Recenze (50)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nějak se nemůžu zbavit dojmu, že se Jessica Chastain k herecké kariéře prošukala skrz svojí postavu brutálně naivní Jolene, které je samotná naivita cítit i z hlasu. Jako dobrý...ale úplně jsem Jolene nefandil. Celé dvě hodiny si do těch sraček padala sama a já se dycky zasekl akorát tak v momentě, kdy byly vidět kozy. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jolene potká chlapa a nevyjde jí to s ním. Tohle opakujte asi čtyřikrát a máte tento film. Hlavní herečka není moc hezká, ale umí být sexy a nehraje špatně. Není to nuda, ale nějaká megazábava taky ne. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Představte si dramata jako Kid, Somersault, Bílý oleandr, zrzavou hlavní hrdinku, do toho atmosféru 50.let (alespoň na začátku) a vyjde vám Jolene. Film o ne příliš pohledné dívce, která ale svým lolitovským vzhledem přitahuje všechny úchyly z okolí. Zpočátku mi film připomínal nějaké retro z padesátých, hudbou a hlavně přehráváním všech postav (dřív se prostě spíš sázelo na afektovanost než-li přirozenost) a měla jsem trochu problém se do toho dostat. Postupně ale taková atmosféra vymizí a není to tak záživné jako předtím. Přesto se ale jedná o zajímavý a pěkný příběh, i když Jolene nešlo moc litovat, všechno si udělala vlastním přičiněním. Film beru jako takový návod pro ženy, čeho se vyvarovat u mužů, jakých varovných signálů si předem všimnout, jakým typům chlapů se vyhnout, protože Jolene vystřídala snad všechny:) Takže výpovědní hodnotu "Jolene" určitě má, navíc jsem se vůbec nenudila. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinový film o tom, že některé ženy se (nevědomky?) motají v kruhu. Nebýt skvělé Jessicy Chastain a faktu, že se v jedné roli objeví i charismatický Chazz Palminteri z mého oblíbeného filmu A Bronx Tale, tak jdu asi níž, takhle je to solidních 70 %. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Áno, veci v živote sa menia vskutku rýchlo, koniec koncov ani život sám o sebe nemá ktovie aké dlhé trvanie... Čo sa týka snímku Jolene, bol som milo prekvapený a hlavne omámený skvelým, podmanivým stvárnením tejto postavy v podaní krásnej J. Chastain. Totálne som sedel ako prikovaný a hltal každú jednu scénu s ňou. Príbeh samotný mal síce aj slabšie, "odpočinkové" miesta, no nebolo ich veľa a ako celok to na mňa ohromne zapôsobilo. Bolo zaujímavé sledovať ako sa v cuku letu mení život hlavnej hrdinky a ako nás minulosť nakoniec aj tak doženie, darmo pred ňou utekáme. Koniec bol v tomto smere parádny, dramaticky silný a emotívny, presne ako som si ho predstavoval, aj keď na druhú stranu príbeh mohli ešte trocha ďalej do budúcnosti Jolene potiahnuť. Veľká spokojnosť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som bol zmätený. Pripadalo mi, že dej sa odohráva v 50. rokoch , ale nešli mi do hlavy tie magiče s cédečkami a tak, no a zrazu sa dej akoby presunul do 21. storočia a ona furt bola mladá kočka. Asi to bolo tými rekvizitami, účesmi ... neviem. A prosím vás, také vIdly akými boli obchodní partneri Sala, to akože kde vyhrabali ??! Ničmenej to bol jeden veľmi pútavý a nádherne vyrozprávaný príbeh, ktorý rýchlo odsýpal, s prekrásnou hlavnou hrdinkou v útoku ! ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Jak jen mi mohl tenhle film uniknout? Opravdu velmi milé překvapení. Příběh o dívce, která má strašný vkus na muže a každý je ještě větší magor než ten předchozí. Celý film má příjemnou retro atmosféru a s netradičním vyprávěním dotváří skvělý celek. Jessica Chastain má před sebou velkou budoucnost(Terrence Malick si už všiml). Ještě musím zmínit Ruperta Frienda, to je neskutečně zajímavý herec s velkým charismatem. Nenápadný, ale působivý snímek. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak Jessica Chastain spí postupně se spoustou černobílých charakterů, až nakonec zjistí, že sama je černobílá taktéž. Prvních dvacet minut je parodie romantických vidlákoven a zbytek je pokus o vážnost a hlubokou sondu spolu s vystřízlivěním z šoku, že to parodie není a nebyla. To nejhorší přijde hned na začátku s prvním manželem a srandovní rodinou , nicméně tak ohromně jednoduché postavy zbytek příliš vysoko nepozvedly. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh o dívce, které se kvůli nevěře obrátí život naruby a nemá zrovna mnoho štěstí na své další partnery a ani život se s ní příliš nemazlí. Na druhou stranu si za vše může sama, takže nějaký soucit, odpuštění nebo snad držení palců, také není na místě. Film je natočený naprosto standardním způsobem a příběh neukrývá žádné překvapení nebo alespoň zajímavé situace, které by diváka chytly a zaujaly. Je to film určený pro TV, který zaujme jen slušným výkonem neznámé mladé herečky. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jolene, Joleéééne, Jolene... snad právě tahle píseň byla inspirací k natočení příběhu, kterých jsme viděli snad tucet - naivní a krásná dívka, která prošla několika pěstounskými rodinami - možná i proto nebere život moc vážně, jen jím projíždí a občas bez rozmyslu vystoupí na jedné ze zastávek a doufá, že se jí stane šťastným domovem. Není to snad ani její vina, že všechny vztahy končí fiaskem, ve své poddajné přirozenosti přijímá vše dobré i zlé až do krajních mezí, aniž by to dobré nějak zneužívala ve svůj prospěch - má prostě štěstí v neštěstí a to jí provází po celých deset let života, kterým se snímek věnuje. Jak řikám, nic (podotýkám, že příjemné), co bychom už neviděli, co však zcela vybočuje, je samotná Jolene v podání Jessicy Chastain, která se tímto pasuje mezi jednu z mých nejoblíbenějších hereček - krásná ve všech svých obdobích, úžasná ve všech etapách, vším, čeho se dotkla a čím se zabývala... velký talent na scéně. NEJKRÁSNĚJŠÍ ÚSEK: Las Vegas ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to něco jako de Sadeho Justýna v současnosti - hodné a slušné děvče je záludným světem vláčeno z jedné příšerné situace do druhé. A samo je hodně pasivní. To i ta Justýna od zvráceného markýze se občas projevila mírným pokusem o vymanění se z kolotoče násilí a sexuálního využívání. I když to byla marná snaha. Tady je hrdinka hezká, mírná jako ovečka, hodná jako andílek a nudná jako české tv inscenace. /20. 11. 13./ ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva 2018 č.2 - filmové krásky podle uživatelů claudel, Enšpígl a Malarkey, Jessica Chastain. Tuto výzvu jsem začal pěkně zostra, ještě nikdy jsem Jessicu neviděl tolikrát odhalenou a v tolika odvážných scénách. Nenápadný a poměrně neznámý film, hodně smutný, svíralo se mi srdce nad tím, kolik facek Jolene od života dostala. Jessica byla ve své roli vynikající a myslím, že všichni pánové si s chutí střihli vedlejší postavy, které jí zkřížily cestu. Super začátek filmové výzvy č.2. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Nektere zeny maji stesti na chlapi. Jine toho praveho hledaji cely zivot, dalsi ho nenajdou nikdy. Jolene nakonec zjistila, kterej chlap je pro ni nejlepsi. Film je spis takovy film a la Danielle Steel, ale Jolene vas vtahne do sveho zivota velmi rychle a dve hodiny utecou jako voda. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Příběh o ztracené duši, která se potácí světem a marně hledá záchytný bod. Krása jí vlastně byla vždycky jen na obtíž. Jessica Chastain zahrála svou roli opravdu skvěle. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Každý sme si strojcami vlastného šťastia ... aj keď nie možno vždy no v tomto prípade to platí aj 5 násobne ... ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená Jessica Chastain ve hlavní roli byla pro mě hlavním tahákem filmu. Bohužel snímek toho mnoho jiného nenabídnul. Hlavně ze začátku to silně připomínalo tuctové televizní filmy, naštěstí se to pak zlepšilo a mírně stoupající trend si udrželo až do poněkud zvláštního „konce“. Jolene štěstí na chlapy rozhodně neměla, ale faktem je, že byla dost hezká na to, aby si mohla lépe vybírat, a že se vždycky nechala ukecat byla jenom její chyba. Celkově to vidím na slabší tři hvězdy, nebýt výborné Jessicy Chastain, tak bych asi zůstal jen u dvou. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Jak říkával můj děda, někdo to má v životě pičou ke zdi (útlocitní prominou) - fakt mě nenapadá mírnější výraz pro životní průser týhle ubohý holky. Depka na entou. Každopádně se zdá, že máme na hvězdným nebi zatracenej talent - Jessica Chastain je božská!!! ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Holka jedna nešťastná, neměla to teda úplně jednoduchý, njn, pro krásu se musí trpět (a že já ji teda za krásnou skutečně považuji, neb září v každém záběru a to díky své přirozenosti-jestli teda už není po nějakých zdokonalovacích procesech v salonech krásy). Ze začátku to bylo zvláštní, pak to nabralo dobré grády a v závěru, kde to mohlo excelovat, se to pohřbilo jako kdyby na konci někdo zjistil, že vlastně neví, co tím chtěl říci. A filmy, které končí tím, že vlastně nevíte, co se tím chtělo říci, jsou na pikaču, pokud nemají mít skryté poselství. Což bych nechtěla snímku křivdit, ale neměl ho. ()

Reklama

Reklama