Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Život sa mení rýchlo. Blesk udrie a v sekunde všetko to, čo tu raz bolo, už tu nikdy viac nie je. A vy sa ocitnete sediaci na kameni na okraji púšte."  Jolene. V pätnástich sa vydá, o rok neskôr je vdova, rozvracačka rodiny a mladistvý delikvent. Rovnako, ako zamestnaniami, prejde i mnohými manželskými zväzkami. Nájde nakoniec svoje šťastie? (sochoking)

(více)

Recenze (50)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jolene byla obyčejná dívka, která ale prožila velmi neobyčejný život. Žádné z jejích manželství neskončilo úplně dobře - možná to bylo tím, že vždy narazila na nesprávného muže (případně ženu?) - do kterého se bláznivě zamilovala. A nebo jen tím, jaká sama byla... Člověk by řekl, že film byl vlastně o ničem (čekáte nějaké ponaučení nebo něco co byste si z filmu odnesli? -- marně). Ale i přesto jsem se za celé dvě hodiny nestihl ani chviličku nudit - právě naopak, neustále se něco děje a Jolene jde z průšvihu do průšvihu - byť si za ně z větší části může sama. Velkým kladem filmu je herecké obsazení hlavní role - Jessica Chastain, která ve všech fázích jejího života vypadá perfektně (od mladé holky až po zralou ženu). Hodně nenápadný film, a jsem moc rád, že mi neunikl... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Áno, veci v živote sa menia vskutku rýchlo, koniec koncov ani život sám o sebe nemá ktovie aké dlhé trvanie... Čo sa týka snímku Jolene, bol som milo prekvapený a hlavne omámený skvelým, podmanivým stvárnením tejto postavy v podaní krásnej J. Chastain. Totálne som sedel ako prikovaný a hltal každú jednu scénu s ňou. Príbeh samotný mal síce aj slabšie, "odpočinkové" miesta, no nebolo ich veľa a ako celok to na mňa ohromne zapôsobilo. Bolo zaujímavé sledovať ako sa v cuku letu mení život hlavnej hrdinky a ako nás minulosť nakoniec aj tak doženie, darmo pred ňou utekáme. Koniec bol v tomto smere parádny, dramaticky silný a emotívny, presne ako som si ho predstavoval, aj keď na druhú stranu príbeh mohli ešte trocha ďalej do budúcnosti Jolene potiahnuť. Veľká spokojnosť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som bol zmätený. Pripadalo mi, že dej sa odohráva v 50. rokoch , ale nešli mi do hlavy tie magiče s cédečkami a tak, no a zrazu sa dej akoby presunul do 21. storočia a ona furt bola mladá kočka. Asi to bolo tými rekvizitami, účesmi ... neviem. A prosím vás, také vIdly akými boli obchodní partneri Sala, to akože kde vyhrabali ??! Ničmenej to bol jeden veľmi pútavý a nádherne vyrozprávaný príbeh, ktorý rýchlo odsýpal, s prekrásnou hlavnou hrdinkou v útoku ! ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"V životě záleží na okamžicích. Když narazíš na ten dobrý, musíš se ho držet." ...Jeho šarm nelze přehlédnout. Stejně jako v Příběhu z Bronxu i tady byl pro mě Chazz Palminteri tou nejzajímavější mužskou postavou. Ač jsem doufala v jiný konec, holt život je boj holka a každá zkušenost tě něčím obohatí. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená Jessica Chastain ve hlavní roli byla pro mě hlavním tahákem filmu. Bohužel snímek toho mnoho jiného nenabídnul. Hlavně ze začátku to silně připomínalo tuctové televizní filmy, naštěstí se to pak zlepšilo a mírně stoupající trend si udrželo až do poněkud zvláštního „konce“. Jolene štěstí na chlapy rozhodně neměla, ale faktem je, že byla dost hezká na to, aby si mohla lépe vybírat, a že se vždycky nechala ukecat byla jenom její chyba. Celkově to vidím na slabší tři hvězdy, nebýt výborné Jessicy Chastain, tak bych asi zůstal jen u dvou. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama