Reklama

Reklama

Cesta do středu Země

  • USA Journey to the Center of the Earth (více)
Trailer 2

VOD (1)

Geolog Trevor Anderson přednáší na univerzitě o tektonice zemských desek. Od nepřejícího profesora Kitzense se dozví, že laboratoř, v níž pracoval s bratrem Maxem, bude uzavřena a jako neefektivní zrušena. Doma navíc Trevor zjistí, že zapomněl na třináctiletého synovce Seana, kterého slíbil švagrové Elizabeth na několik dnů pohlídat. Ta současně Trevorovi předá krabici s věcmi po Maxovi, který před deseti lety zmizel během jedné ze svých výprav. Uvnitř Trevor objeví starý výtisk Verneovy Cesty do středu Země, plný bratrových poznámek. Později si v laboratoři všimne seizmického čidla, které Max umístil na Islandu. Pochopí, kam by se měl vydat, aby zjistil, co se s bratrem stalo. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (595)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mi připadá že Frazerovi dochází dech. Příběh se odehrává z vyprávění Verneovky, a vše co se v knize dočteme se opravdu stalo. No, celkově mě to přišlo suché, bez akce, kterou bych opravdu prožíval. Herci zde hráli průměrně a nebýt Frazera ani bych se na to nedíval. Jinak Středozemě byla fakt docela pěkně zpracována, ale to asi byla jediná stránka filmu na kterou se dalo opravdu koukat. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film natočený na motívy románu francúzskeho spisovateľa, priekopníka sci-fi literatúry, Julesa Verne. Je to značne zjednodušená verzia, prispôsobená vkusu moderného diváka. No i tak to zostáva hodne naivné, vedecky povrchné, odborne šarlatánske. Ale veď práve také boli aj romány tohoto svetoznámeho autora. Dobrodružná "Cesta do stredu Zeme", so sympatickým Brendanom Fraserom, je titul pri ktorom sa zabaví celá rodina. Najlepšie v pohodlnom kine s 3D okuliarmi na očiach. *** ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení i na klasickém plátně. Cesta do středu Země je pro mě tím, čím měla být třetí Mumie. Uvolněnou rodinnou oddechovkou s přímočarým dějem, ctícím Verneovu předlohu, doplněným o slušné triky a opravdu hodně sympatické hlavní představitele. Fraser je po menší pauze ve formě, Josh Hutcherson potěšil svou nenuceností a Anita Briem je další "hottie" letošní sezóny. Vidět to v IMAXu, neváhal bych jít i někam k 7, 8 z 10. P.S.: Na případný sequel s Atlantidou se těším. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, mě to tedy vůbec neurazilo. Samozřejmě jsou tu otázky typu; kdo pohřbil Maxe, jak přežijí kytky v takovém vedru, jak tam uprostřed světa chytil signál a tak dále a tak dále. Je tu spousta věcí, které by v reálu znamenaly jistou smrt, ale hlavní postavy se z toho vždy oklepou. Budiž. Jako dobrodružství to šlape ale náramně. 3D je fajn. Není tu nic nového, ale jako celek to zabaví hodně, díky úžasné koncentraci scén, které jsou sice vykradené z jiných filmů, ale zde byly natočeny možná i poutavěji a vtipně. Líbilo se mi zasazení do moderní doby, kdy postavy vlastně zažívají to, co znají z knihy Julese Verna. Líbilo se mi, že snad jako jediný film na toto téma neobsahuje lidi v podzemí, to mi vždycky spolehlivě zabilo dojem. A má to celkem fajn hudbu. A nejlepší scéna rozhodně padání. Na čtyři to není, ale skoro, jako zábavný 3D popcorn, proč ne. Já k tomu ale jedl Haribo. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Byl Jules Verne pochován v celku nebo zpopelněn? Ptám se, jestli jeho kosti vztekle chřestí v rakvi, nebo jeho popel zuřivě šustí v urně... Být o dvě třetiny svého života mladší, nadšeně bych do sebe ládovala popcorn, "vtipné" hlášky Brendana Frasera by mi vháněly coca-colové bublinky do nosu a po skončení filmu bych si šla k mamince vyžebrat peníze na druhou projekci, protože to je fááákt hustej, krutopřísnej, kůůl, supa biják! Všechny ty vychytávky - drsnokrutá jízda hlubinami ve vagónech, přeskakování chybějících částí kolejí bez havárie, kilometrové pády, při kterých si hrdinové dlouze pokecají a po dopadu se jim NIC nestane (však voda pád zbrzdí, ne?), vor tažený plachtou vyrobený za pár hodin na koleně z kdovíčeho, basebal s přerostlýma piraňama, honička s tyranosaurem, svítící ptáci, airsurfing na čelisti dinosaura a co je nejlepčejší, ty krávo, mrtvoly se v tom světě samy pohřbívají! No fakt, doplazí se na pláž, naházejí na sebe mohylu z šutrů a nikomu to není divný, prostě bomba, člověk ušetří na poplatcích za pohřeb! A hraje tam táák hezký kluk a Brendan ukazuje bicepsy a přes triko bradavky, i když si měl radši od ženské hrdinky půjčit podprdu a zkusit do ní nacpat své macaté kozy! Zanechám toho cupování - věřím, že to v 3D kině mohla být fascinující podívaná, ale už mi není 10, nejsem tedy schopná docenit blboučký scénář. 40% dávám prakticky jen za audiovizuál (ani ten mě vlastně příliš neohromil). ()

Galerie (129)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se v Kanadě a na Islandu od března 2006 do 29. června 2006. (Terva)
  • V zahraničí byl film kompletně ve 3D, což bylo jeho hlavní lákadlo i částečně i důvod jeho vzniku. Do Čech se ale dostala jen "plochá" verze snímku. (duklak2)
  • Na jednu z najnáročnejších scén, padanie do stredu Zeme, boli použité obrovské ventilátory, ktoré tlmili pád hercov. (Tolf)

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Dan Aykroyd je méďa Béďa

Dan Aykroyd je méďa Béďa

08.11.2009

Nahradí tak Dawse Butlera, který poskytl hlas původnímu kreslenému Béďovi (alias Yogimu). Ve filmu studia Warner Bros. Yogi Bear, který kombinuje živou akci a digitálně animované zvířecí hrdiny,… (více)

Reklama

Reklama