Reklama

Reklama

Cesta do středu Země

  • USA Journey to the Center of the Earth (více)
Trailer 2

VOD (1)

Geolog Trevor Anderson přednáší na univerzitě o tektonice zemských desek. Od nepřejícího profesora Kitzense se dozví, že laboratoř, v níž pracoval s bratrem Maxem, bude uzavřena a jako neefektivní zrušena. Doma navíc Trevor zjistí, že zapomněl na třináctiletého synovce Seana, kterého slíbil švagrové Elizabeth na několik dnů pohlídat. Ta současně Trevorovi předá krabici s věcmi po Maxovi, který před deseti lety zmizel během jedné ze svých výprav. Uvnitř Trevor objeví starý výtisk Verneovy Cesty do středu Země, plný bratrových poznámek. Později si v laboratoři všimne seizmického čidla, které Max umístil na Islandu. Pochopí, kam by se měl vydat, aby zjistil, co se s bratrem stalo. (TV Nova)

(více)

Recenze (595)

waits 

všechny recenze uživatele

Podívaná pro děti do 12 let. Vernea po tomhle filmu v knihovně shánět nebudou. A proč by měli? Předloha je zredukovaná na studiové záběry, triky, které vypadají trapně, o dialozích, napětí a hlavně atmosféře filmu je zbytečně se rozepisovat. Tenhle pád, krátká procházka v počítačové upravených dekoracích a nudný výstup ven měl být tím fantastickým dobrodružstvím, ktere si člověk vybaví při vzpomínce na Verneovu předlohu čtenou v mládí? Špatně odvedený prefabrikat.. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Moderně, nereálně a především pro děti, které počítačová doba zasáhla na maximum. Ale aby bylo jasno, já to filmu nevyčítám, pouze konstatuji. Protože ono natočit Julese Verna podle předlohy není žádná legrace. Slušná oddechvoka u které jsem ochotna zapomenout na knižní předlohu i moderní háv zpracování, protože snaha tam je, Fraser je sympaťák a pár dobrých momentů se tam sem tak taky najde. Pobaví a neurazí. 60% ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Jako béčkový film bych to brala, ale že to putovalo do kina (navíc ve 3D), se mi nechce věřit. Dialogy plné klišé a vědeckých poznámek, kýčovité západy slunce a především nepopsatelně odpudivé efekty, které mě v televizi doslova byly do očí, a dost pochybuju, že by se to "IMAxáckým" provedením změnilo. A to nebezpečí za každým rohem...ano, tvůrcům se povedlo do hodinky a půl namačkat až přespříliš dobrodružství, ale za jakou cenu. Líbila se mi však cesta důlním vláčkem, kterou mohla být pro návštěvníky stříbrného plátna silným zážitkem. ()

hemul 

všechny recenze uživatele

potom ako som videl niekolko hroznych adaptacii tohto romanu, som mal velku obavu vzhliadnut dalsiu. Tento film vsak bol celkom fajn. Je zo sucasnosti, ale ducha, romantiku a naivitu Vernovej predlohy sa v nom podarilo udrzat. Pobavil som sa. ()

Vláža 

všechny recenze uživatele

Pro děti možná dobrý, pro mě hodně špatný. Co mi však naložilo bylo jak se asi sám mohl nebožtík pohřbít do písku a vystavět na sobě mohylu z kamenů, to už fakt nemůžou pobírat ani ty děti. ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

Treba si jednoznačne vypnúť mozog, zabudnúť na všetko, čo sme sa naučili na základnej škole. Ak opomeniem samotný nápad, že v strede zeme je ďalší svet, tak sa to tu len hemží nelogickými hlúposťami........... Aspoň že to spracovanie nie je až také zlé ako scenár. A tiež Fraser odviedol dobrú prácu. Mimochodom film ako stvorený pre neho........... ()

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Efektivně natočená nuda, v televizi však nepoužitelná. Fraser není tak cool jako v Mumiích, Hutcherson je místy otravný a Briem je docela kočka. Jsou mnohem lepší dobrodružky. ()

pirko7 

všechny recenze uživatele

Pokud si film nepustíte ve 3D, je to poměrně dost velká a nesmyslná blbost. Ve 3D je to aspoň parádní podivaná :)). ()

Jano... 

všechny recenze uživatele

Verne a' la Amerika. Ak to však nebudete brať príliš vážne, tak je tu predpoklad, že keď to dopozeráte, neobesíte sa na niektorý z káblov od televízora. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Viděno 2D a skvěle jsem se bavila. Asi to bude tím, že jsem od tohoto rodinného filmu, víc než rodinný film nečekala, Docela mne mrzí, že jsem neviděla 3D verzi. Fakt jsem se nasmála i bavila. Děti také, vtipné, milé a i docela napínavé. 75%. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Volné zpracování jedné z nejlepší knih, kde je ještě více nelogičností než v tý knížce. Ovšem podívaná je to strhující a filmové triky jsou parádní. Vyjmenovat bych mohl například zběsilou jízdu v hornickém vozíku na uhlí ala Indiana Jones, nekončící pád do jeskyně, prehistorické houby, paryby, dinosaury včetně Tyranosaura Rexe, masožravé rostliny, magnetické skály nebo výlet v tyranosaurově lebce Vesuvem. [8900. hodnocení, 446. komentář, 57%] ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Tři si to nezaslouží ani omylem, je to hodně, hodně laciný Indiana Jones pro osmileté děti, triky jsou na úrovni Pyšné princezny a Cesty do pravěku, B-éčko jako vyšité, ale zrovna mi nijak nevadilo :o) ()

SpeedyCZ 

všechny recenze uživatele

Bohužel nás distributor ochudil o 3D zážitek, ten musel být vážně něco, takhle jsem si mohl jen představit, jak si to museli amíci v kinech užívat. Škoda, no. Nicméně i takhle jsem dostal velice příjemnou 90ti minutovou podívanou. Vernova kniha je geniální, k té snad netřeba komentáře, děj asi každý zhruba zná. Co se ústřední herecké trojice týče: Fraser jako obvykle super, Josh skvělý, jen ta Anita mohla být maličko charismatičtější. Prostě letní oddychovka jak má být. Na Atlantidu bych se taky mrknul :-) ()

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Dan Aykroyd je méďa Béďa

Dan Aykroyd je méďa Béďa

08.11.2009

Nahradí tak Dawse Butlera, který poskytl hlas původnímu kreslenému Béďovi (alias Yogimu). Ve filmu studia Warner Bros. Yogi Bear, který kombinuje živou akci a digitálně animované zvířecí hrdiny,… (více)

Reklama

Reklama