Reklama

Reklama

Cesta do středu Země

  • USA Journey to the Center of the Earth (více)
Trailer 2

VOD (1)

Geolog Trevor Anderson přednáší na univerzitě o tektonice zemských desek. Od nepřejícího profesora Kitzense se dozví, že laboratoř, v níž pracoval s bratrem Maxem, bude uzavřena a jako neefektivní zrušena. Doma navíc Trevor zjistí, že zapomněl na třináctiletého synovce Seana, kterého slíbil švagrové Elizabeth na několik dnů pohlídat. Ta současně Trevorovi předá krabici s věcmi po Maxovi, který před deseti lety zmizel během jedné ze svých výprav. Uvnitř Trevor objeví starý výtisk Verneovy Cesty do středu Země, plný bratrových poznámek. Později si v laboratoři všimne seizmického čidla, které Max umístil na Islandu. Pochopí, kam by se měl vydat, aby zjistil, co se s bratrem stalo. (TV Nova)

(více)

Recenze (595)

cariada 

všechny recenze uživatele

Slušný fantasy na námět J.Verna. Snímek je to příjemný postavený vlastně jen na třech hercích ,kteří se dostanou do jiného světa pod povrchem. Na můj vkus bych to udělal tak o hodinu delší ,aby více vyniknul ten podzemní svět a mohlo tam být více ukázáno těch potvor a tak.. Vše je to prošpikováno nenuceným humorem. Ps-jedna chyba když padají tak, nepadají jak by měli to jest podle své váhy každý jinou rychlostí, ale oni padají všichni stejně. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Dokáži si představit, jak bych v kině s podporou 3D technologie uslintával po litrech. Ale zhlédl jsem film jen na DVD, takže hádám, že sem byl ochuzen zhruba o polovinu vizuální přitažlivosti, kterou Cesta do středu Země má. Viděl jsem tak jen lehce nadprůměrné, dobře zahrané dobrodružství s průměrnými triky. ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Názov pritiahne diváka, ale žiadny zázrak sa nekoná. Klasická rodinná nuda a ani ten 3D efekt tomu nepomáha. 50% ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Co je to za atrakci, na kterou se můžete jenom dívat, ale nemůžete si šáhnout. Jinak stále platí, že Brandan Fraser je pro roli dobrodružnějších typů jako stvořený. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Docela zábavná podívaná, pokud od filmu nic nečekáte. Film v zásadě drží pohromadě pouze vtipné scénky, které se objevují v cirka minutových intervalech a v podstatě je to zábavné až do chvíle, kdy si uvědomíte, že už vám došel popcorn. S tak jednoduchým a přímočarým scénářem, jaký má Cesta do středu Země je s podivem, že se dostal do běžných kin. V IMAXu by mu to slušelo daleko víc - zvlášť z toho důvodu, že na obyčejném plátně opravdu nemůžu ocenit, když na mě Brendan Fraser asi minutu odpaluje pálkou ryby. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

665. hodnocený film: Ani jsem ve skrytu duše nedoufal, že by se mi tenhle film mohl až tak moc zalíbit. Upřímně řečeno, čekal jsem, že to bude propadák nebo aspoň aušus s pozlátky. Milý příběh, plný akcí a dobrý, ale už lety prověřený, Brendan Fraser a krásná Anita Briem. Příběh je opradu povedený a vizuální triky dopadly lépe, než jsem čekal. Je pravda, že tehle žánr filmů je zapotřebí brát s velkou rezervou, ale to už je s většinou snímků. Normálně bych dal 3*, ale protože mě tenhle film Cesta do středu Země tak moc mile překvapil, tak musím dát ony zmíněné 4*. Jou si myslím zasloužené. 4* ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

I když film nepřinesl vůbec nic nového a efekty byly průměrné, tak jako zpříjemění jednoho večera dostačující. Navíc tyhle dobrodružství, neobjevené země atd. me vždy fascinovaly :) . ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Najlepšie na tomto filme hodnotím kulisy, rozhovory boli často-krát nútené a aj herecké výkony pokrivkávali. Len tak si plávajú na perfektne postavenej plti, ktorú pred chvíľou postavili s starého dreva zrúbaného asi pred 4 rokmi (v pralese by sa už dávno rozložilo), krúži okolo nich kŕdeľ hladných archeopterixov a rus s pokojným hlasom rozvahou angličana povie: " Chcú na nás zaútočiť", v tom sa okolo nich mihne na hladine plutva a profesor hneď s istotou skonštatuje:" To je plesiosaurus" Všetky tieto "múdre"reči mi pokazili celý dojem s filmu. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na první pohled (a všechny ostatní) bylo jasně patrné, že tenhle film byl vytvořen čistě pro 3D, tou dobou začínající fenomén. Doma na počítači si to člověk jenom představuje. Jinak to je poněkud stupidní převyprávění Verneova příběhu, které postrádá jakoukoli nadstavbu a diváky pouze baví. Čistý průměr. 50% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Chybělo jen málo ... a mohl to být bezkonkurenční báječný nesmysl, miloučká ptákovinka pro všechny, kteří mají rádi pohádky. Chtělo to jen o něco promyšlenější scénář a především nápaditější režii. Takhle vzniklo jen další zbytečné, nesourodé a roztěkané dílko z říše fantazie, které víceméně spoléhá na digitální triky - a odmítá si přiznat, že není v jejich moci zalepit všechny malé i větší trhliny všeobecně známého příběhu, který byl téměř násilím navlečený do nepadnoucího, příliš těsného kabátku podle současné povrchní módy. Když už nic jiného, alespoň výběr hlavního hrdiny mohl být jiný. Brendan Fraser svými hereckými kreacemi dosáhl pouze toho, že se mi záhy dokonale zprotivil. Jeho filmový synovec Josh Hutcherson mě sice nenadchl, ale ani mi nijak výrazně nevadil. Anita Briem jako průvodkyně byla fajn, digitální fauna i flóra rovněž, ale to je málo ... 2,5* ... P.S.: Netušila jsem, že snímek byl natočený "trojrozměrně", ale nevěřím, že 3D verze by na mém hodnocení mohla něco změnit. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Jéé, to byla hezká pohádka :). Nevěřil jsem tomu a nakonec mě to příjemně překvapilo. Z úcty k předešlému hodnocení tomu tentokrát nemůžu dát 4 hvězdy, ale zasloužilo by si. Rád bych to viděl ve 3D :). SA ... Souhlas s Malarey a Enšpígl ()

Maty85 

všechny recenze uživatele

Viděl sem už teda lepší Verneovky. Nutno ovšem podoknout, že sem to neshledl ve 3D a tudíž hodnocení není úplně tak objektivní.... zkrátka bez 3D zážitku je to jen průměrná a hezká pohádka - 2* , s 3D pokukáním tak 3* :-)) ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Ok, tak se přiznám dobrovolně, jsem fanoušek Julesa Vernea, patří k mým nejoblíbenějším spisovatelům a jsem rovněž fanoušek původního filmu z roku 1959. Měl jsem tedy z remaku (kolikátého už?) strach a trailery mě přesvědčily, ať se nekoukám, ale rozhodl jsem se filmu dát přece jen šanci. A hle, překvapení...on to totiž není remake, pouze se inspiruje knihou, či ji spíše používá jako průvodce a to i doslova... Film začíná jako rodinná komedie (začátek dobrý), pak přejde k rodinnému dobrodružství, a až na spoustu přehnaných (nevím zda úmyslně) scén (jízda na vozících, luminiscenční ptáčci, latymerie kousavé apod.) jsem se celkem bavil, Brandan Fraser celkem baví a je pořád na co koukat...prostě klasický hollywoodský produkt bez vysokých ambicí a kvalit, ale jako zábavná jednohubka neurazí.... ()

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Dan Aykroyd je méďa Béďa

Dan Aykroyd je méďa Béďa

08.11.2009

Nahradí tak Dawse Butlera, který poskytl hlas původnímu kreslenému Béďovi (alias Yogimu). Ve filmu studia Warner Bros. Yogi Bear, který kombinuje živou akci a digitálně animované zvířecí hrdiny,… (více)

Reklama

Reklama