Reklama

Reklama

Ošklivka Katka

(seriál)
Česko, (2008–2009), 65 h 47 min (Minutáž: 52–56 min)

Kamera:

Asen Šopov

Hudba:

Karel Mařík

Hrají:

Kateřina Janečková, Lukáš Hejlík, Michaela Horká, Olga Lounová, Michal Zelenka, Václav Vydra nejml., Jana Boušková, Petr Štěpán, Romana Goščíková (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(73)

Obsahy(1)

Všichni máme jistě rádi pohádky a vůbec při tom nezáleží na věku. V případě „Ošklivky Katky“ jde o moderní variaci pohádky O Popelce s tím, že děj se odehrává v módní firmě. Naše hrdinka se jmenuje Katka, pochází z pražské periferie a sociálně velmi skromných poměrů. Rodiče dali chytrou a nadanou dceru studovat, ona se jim odvděčila vynikajícími studijními výsledky, dokonce získala stipendium na zahraniční univerzitě. Potud by bylo všechno v pořádku. Jenže teď se Katka nachází v situaci, kdy by ráda našla místo odpovídající jejímu vzdělání a odborné erudici. Jenže to je problém. V dnešní době mají totiž šanci nejen chytří a studovaní lidé, ale také fyzicky přitažliví. A mezi ně Katka rozhodně nepatří. Navíc vkusně se obléknout a mít zájem o módu je něco, co ji absolutně míjí. Se svými starými brýlemi, nemožným účesem, rovnátky a nevkusným oblečením se nemůže divit, že ji všichni nazývají „ošklivkou“.
Katku to netrápí, jenže o jedno místo kvůli svému vzhledu přišla (klienti v bance si stěžovali), dalšími přijímacími pohovory neprošla. Táta je bez práce, mamince její krámek s potravinami moc nevydělává... Co s tím? Když Katka objeví v novinách inzerát na místo sekretářky největší módní firmy v zemi, vůbec neváhá. A tady začíná její neuvěřitelný příběh, který popisuje život každého člověka, který se rozhodne poprat se svými handicapy a nepřátelským prostředím. Na své cestě potká velké množství lidí, které musí přesvědčit o svých kvalitách a vnitřní kráse. A samozřejmě se setká hned v prvním díle se svým vysněným princem v podobě prezidenta módního domu. Jeho srdce nakonec získá, cesta za vysněným cílem je však dlouhá a trnitá... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (447)

themic odpad!

všechny recenze uživatele

Potom co jsem viděl už jen část hnusný katky, tak jsem musel změnit hodnocení u ošklivky Bety na jednu hvězdičku. Tohle je absolutní blbost, o to víc, že už to vůbec není originální. Bety byla aspoň originálně trapná. Tohle už je moc! TV Prima opět ukázala svou chabou produkci. ještě víc než odpad ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Nejsem takový pokrytec, abych se odmítl přiznat k tomu, že jsem tento seriál pravidelně sledoval. A nejsem ani takový pokrytec, abych tomuto seriálu dával tolik moderní hodnocení "odpad". Ano, nedělá mi problém přiznat, že jsem tak 3/4 dílů viděl, narozdíl od zdejších hodnotitelů a komentujících, kterým stačilo ke "spravedlivému" hodnocení několik minut. A mnohdy jsem se i docela bavil. Ale musím uznat, že tomuto seriálu v mých očích docela ublížilo jakési přešlapování na místě. To bylo někdy kolem poloviny celého seriálu, kdy bylo do konce daleko a seriál přešlapoval na místě a nic zajímavého se v seriálu nedělo. To potom byly trapné a ještě trapnější dialogy a účast Martina Maxy a Mahuleny Bočanové, kteří si zahráli sami sebe, tomu nasadila korunu. To mi bylo trapně nejen za herce, ale i za tvůrce. Naopak seriálu velmi pomohla přítomnost Lumíra Olšovského, který se ve své roli úžasně vydováděl a svou přítomností seriál vždy oživil. Pokud se mi bude po tomto seriálu kvůli něčemu stýskat, tak to bude kvůli tomu, že už neuvidím Lumíra v roli Huga. On mě opravdu rozesmíval od začátku až do posledního dílu, kdy byla úžasná jeho reakce na to, jak krásná ženská vlastně Katka je. Díky tomu jsem se hlasitě smál i v posledních minutách celého seriálu. Prostě úžasné. Stejně tak velmi skvěle hodnotím i jeden díl, který se celý odehrával na vltavském parníku a mohli jsme tak obdivovat krásy Prahy. Takže vzhledem k tomu, že pozitiva převažují, tak hodnotím vysoko. Bohužel musím s hvězdičkou dolů za již výše zmíněné přešlapování na místě, kdy se v seriálu nic nedělo a ty díly byly vyloženě trapné a odpadové. Ale celkově převažují pozitiva, a tak hodnotím čtyřmi hvězdičkami. A to myslím naprosto vážně! ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nehledě na to, že Michaela Horká je skutečně nádherná a měla by mít vlastní seriál založený na kvalitním scénáři... existuje určité rozpoložení a zejména pokročilá noční hodina, kdy se i takovýto produkt jako Katka může zdát akceptovatelným. Tedy minimálně lidská komedie malosti a bídy v podání manželů Vydrových. Takové drama bych si dovedla sólově představit jako divadelní jednoaktovku. A pak je tu samozřejmě zajímavý vnitřní svět původní tvorby Primy, kdy ještě při RP museli odkazovat na Nikdo není dokonalý, v době Katky už bylo možné odkazovat například na RP. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Za všechno může ta zadrátovaná ekonomka s těma vousama nad očima, co bydlí v tý noře." Jelikož jsem viděl všechny epizody Ošklivek Betty i Katky, tak mohu provést odbornou analýzu. Vlastně nemohu. Trošku jsem kecal - úplně všechny jsem neviděl. Ale kousek ze čtvrtého, dvacátého šestého a padesátého druhého dílu jsem viděl. Nebo to byly jen upoutávky? Já už ani nevím, ale bylo to celé tak vtipné, nápadité a originální, že ... vlastně nebylo. Byla to hrozná kravina, při které jsem se nedočkal toho, zda z ošklivého káčátka vyroste krásná labuť, protože mi to bylo úplně jedno. Alespoň to mělo přijatelnou znělku. ()

Spooner odpad!

všechny recenze uživatele

Nový primácký seriál naplnil ta nejhorší očekávání a ještě je možná malinko předčil. Člověk si při nakouknutí na Ordinaci a Křehké vztahy řekne, že hlubší už to české seriálové dno být nemůže. Ale Prima nás přesvědčila, že ubohost a demence nezná mezí a že to dno je ještě hlouběji, než jsme si mysleli. No až uvidíte návrháře Lumíra Olšovského, tak sami pochopíte. Toho jen tak z hlavy nevymažu. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (5)

  • Matka Kateřiny Janečkové (hlavní hrdinky seriálu) se také živí jako herečka, ale pro změnu hraje převážně v divadle a jmenuje se Anna Bazgerová. (Agatha)
  • Jana Boušková a Václav Vydra hrají v seriálu manžele, kterými se v roce 2006 stali i ve skutečnosti. (x_silver)
  • Seriál je českou verzí populárního kolumbijského seriálu Ošklivka Betty (od r. 2000), který se oproti tuzemské verzi dočkal vysílání v 15 zemích světa i svého pokračování. (Dlee)

Reklama

Reklama