Reklama

Reklama

World of Tomorrow, The

všechny plakáty
Krátkometrážní / Sci-Fi
USA, 2005, 6 min

Režie:

Kerry Conran
(další profese)

Obsahy(1)

Zatiaľ čo reportéri píšu o obrovskej vzducholodi "Hindenburg" a o nezvestnom vedcovi, New York je napadnutý armádou mega robotov. Na pomoc prichádza "Sky Captain" a spolu sním celá flotila lietadiel. (ethos)

Recenze (18)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kerry Conran prokázal velkou tvrdošíjnost a odhodlání, když několik let vytvářel na koleně tento svůj demáč, kterým následně zlomil producenty k natočení Sky Captaina A Světu Zítřka. Tyhle kraťasy většinou fungují, a není tomu jinak ani tentokrát, protože jde o sled ikonických stylových záběrů jako z dobových comicsů o Supermanovi nebo Bucku Rogersovi (na kterého se pozdější film často odkazuje). Není tomu prostě co vytknout, tak proč nedat 80%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kerry Conrad předvádí v krátkém videu své schopnosti, díky kterým na koleni vytvořil tuto vrcholně stylizovanou záležitost, díky které přemluvil majitele studia k celovečernímu filmu Svět zítřka. Přeměna do dobových barev s jemnou hudbou a zrněním by zmátla nejednoho diváka. Ne tohle opravdu není 60 a více let starý trailer nebo ochutnávka filmu, ale jen snaha jednoho režiséra natočit svůj sen. ()

petero 

všechny recenze uživatele

4 roky trvala výroba Conranovi tohoto čiernobieleho retro sci-fi s feelingom indianajonesovho dobrodružstva na jeho PC to čo natočil v obývačke pred modrím pozadím. Výsledok stál za to a tak vznikol celovečerák SKY CAPTAIN AND THE WORLD OF TOMORROW (2004) s Jude Lawom a Angelinou Jolie vo farbe. ©Copyright 1998 Kerry Conran ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Kerry Conran, spolu se svým bratrem, výtvarníkem Kevinem, připravoval svůj vysněný projekt „na koleně“ s vypůjčenou technikou a za vlastní peníze několik let. Hrané scény natáčel za pomoci přátel před modrou plochou ve svém bytě a renderování 6 minut animací mu na dvou počítačích trvalo 4 roky. Výsledek, který přesvědčil studio k realizaci filmu Svět zítřka si můžete prohlédnout TADY. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +dobré zvuky i hudba, jako prezentace vydařené -jen černobílé/// Když mě dokázal vtáhnout do děje i tento krátký filmeček předcházející vznik samotného filmu, nedivím se studiu, že natáčení dalo zelenou. Za tohle by se nemusel stydět i zkušený tvůrce. Je sice pravdou, že daní za to byl strávený čas nad projektem obou zůčastněných, ale myslím že se jim to vyplatilo. Možná by nebylo naškodu, kdyby režiser přišel s něčím dalším./// Celkem 76%/// ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Slúžiac ako predobraz a zároveň cvičebné pole pre o 6 rokov mladší celovečerák ( áno, snímok je z roku pána 1998 a nie z 2005, ako sa tu udáva ). Bomba, ktorá vybuchla o tých niekoľko rokov neskôr. ()

easaque

všechny recenze uživatele

Narazil jsem tu i na tento prodloužený "trailer", který měl producenty nalákat k celovečeráku. Dýchá z toho bezva retro nálada, ale když si vzpomenu, co pak z toho vzniklo za paskvil, tak můžu nad skvělým nápadem jen zaplakat. Proto si netroufám ani hodnotit a je mi líto, že se režisér zaměřil hlavně na styl a zajímavý příběh nevymyslel. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: X /// ORIGINALITA: X /// NÁLADA: X /// ART: X /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Nápaditý krátký film dokonale zachycuje „šestákovou“ atmosféru sci-fi příběhů ze 30. let, napodobuje jejich tehdejší televizní verze a přitom ani trochu nenaznačuje, že vznikl amatérsky doma na koleně. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Naštěstí je "vše", co je k vidění v tomto krátkém ("ušmudlaném") filmečku je v daleko lepší kvalitě i ve velkém filmu, takže toto přeskočte, a rovnou k filmu... ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Naprosto neuvěřitelné. Nedokáži uvěřit, že toto vzniklo v počítači, který je o několik tříd pod tím mojím co mám doma. Zatímco já ho používám na blbosti, jako je hraní her atd., Kevin Conran jej využil ke splnění svého snu. A je dobře, že se našlo dost lidí. kteří mu dali peníze k tomu, aby svůj sen mohl uskutečnit na velkém plátně. ()

redwik odpad!

všechny recenze uživatele

Prvých 6 minút sa nič nestalo, a potom to odrazu skončilo. Teda vlastne stalo: najprv tam prišli nejakí veľkí roboti a potom tam išli lietadlá. Nejaký hlbší význam som v tom neuvidel, po vizuálnej stránke ma to tiež absolútne nezaujalo (možno keby to bolo natočené v roku 1980 tak by to bolo fajn, ale už je predsa 21.storočie) a nechápem najmä prečo je toto video uvedené ako podobné s Watchmen. ()

Mort09 

všechny recenze uživatele

Respekt za to, že něco takového dokázal vytvořit „na koleně“. Obsahově je to, ale přesný začátek filmu, jen ve zkrácenější verzi. ()

Reklama

Reklama