Reklama

Reklama

World of Tomorrow, The

všechny plakáty
Krátkometrážní / Sci-Fi
USA, 2005, 6 min

Režie:

Kerry Conran
(další profese)

Obsahy(1)

Zatiaľ čo reportéri píšu o obrovskej vzducholodi "Hindenburg" a o nezvestnom vedcovi, New York je napadnutý armádou mega robotov. Na pomoc prichádza "Sky Captain" a spolu sním celá flotila lietadiel. (ethos)

Recenze (18)

redwik odpad!

všechny recenze uživatele

Prvých 6 minút sa nič nestalo, a potom to odrazu skončilo. Teda vlastne stalo: najprv tam prišli nejakí veľkí roboti a potom tam išli lietadlá. Nejaký hlbší význam som v tom neuvidel, po vizuálnej stránke ma to tiež absolútne nezaujalo (možno keby to bolo natočené v roku 1980 tak by to bolo fajn, ale už je predsa 21.storočie) a nechápem najmä prečo je toto video uvedené ako podobné s Watchmen. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kerry Conran prokázal velkou tvrdošíjnost a odhodlání, když několik let vytvářel na koleně tento svůj demáč, kterým následně zlomil producenty k natočení Sky Captaina A Světu Zítřka. Tyhle kraťasy většinou fungují, a není tomu jinak ani tentokrát, protože jde o sled ikonických stylových záběrů jako z dobových comicsů o Supermanovi nebo Bucku Rogersovi (na kterého se pozdější film často odkazuje). Není tomu prostě co vytknout, tak proč nedat 80%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kerry Conrad předvádí v krátkém videu své schopnosti, díky kterým na koleni vytvořil tuto vrcholně stylizovanou záležitost, díky které přemluvil majitele studia k celovečernímu filmu Svět zítřka. Přeměna do dobových barev s jemnou hudbou a zrněním by zmátla nejednoho diváka. Ne tohle opravdu není 60 a více let starý trailer nebo ochutnávka filmu, ale jen snaha jednoho režiséra natočit svůj sen. ()

petero 

všechny recenze uživatele

4 roky trvala výroba Conranovi tohoto čiernobieleho retro sci-fi s feelingom indianajonesovho dobrodružstva na jeho PC to čo natočil v obývačke pred modrím pozadím. Výsledok stál za to a tak vznikol celovečerák SKY CAPTAIN AND THE WORLD OF TOMORROW (2004) s Jude Lawom a Angelinou Jolie vo farbe. ©Copyright 1998 Kerry Conran ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Kerry Conran, spolu se svým bratrem, výtvarníkem Kevinem, připravoval svůj vysněný projekt „na koleně“ s vypůjčenou technikou a za vlastní peníze několik let. Hrané scény natáčel za pomoci přátel před modrou plochou ve svém bytě a renderování 6 minut animací mu na dvou počítačích trvalo 4 roky. Výsledek, který přesvědčil studio k realizaci filmu Svět zítřka si můžete prohlédnout TADY. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +dobré zvuky i hudba, jako prezentace vydařené -jen černobílé/// Když mě dokázal vtáhnout do děje i tento krátký filmeček předcházející vznik samotného filmu, nedivím se studiu, že natáčení dalo zelenou. Za tohle by se nemusel stydět i zkušený tvůrce. Je sice pravdou, že daní za to byl strávený čas nad projektem obou zůčastněných, ale myslím že se jim to vyplatilo. Možná by nebylo naškodu, kdyby režiser přišel s něčím dalším./// Celkem 76%/// ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Slúžiac ako predobraz a zároveň cvičebné pole pre o 6 rokov mladší celovečerák ( áno, snímok je z roku pána 1998 a nie z 2005, ako sa tu udáva ). Bomba, ktorá vybuchla o tých niekoľko rokov neskôr. ()

easaque

všechny recenze uživatele

Narazil jsem tu i na tento prodloužený "trailer", který měl producenty nalákat k celovečeráku. Dýchá z toho bezva retro nálada, ale když si vzpomenu, co pak z toho vzniklo za paskvil, tak můžu nad skvělým nápadem jen zaplakat. Proto si netroufám ani hodnotit a je mi líto, že se režisér zaměřil hlavně na styl a zajímavý příběh nevymyslel. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: X /// ORIGINALITA: X /// NÁLADA: X /// ART: X /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Nápaditý krátký film dokonale zachycuje „šestákovou“ atmosféru sci-fi příběhů ze 30. let, napodobuje jejich tehdejší televizní verze a přitom ani trochu nenaznačuje, že vznikl amatérsky doma na koleně. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Naštěstí je "vše", co je k vidění v tomto krátkém ("ušmudlaném") filmečku je v daleko lepší kvalitě i ve velkém filmu, takže toto přeskočte, a rovnou k filmu... ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Naprosto neuvěřitelné. Nedokáži uvěřit, že toto vzniklo v počítači, který je o několik tříd pod tím mojím co mám doma. Zatímco já ho používám na blbosti, jako je hraní her atd., Kevin Conran jej využil ke splnění svého snu. A je dobře, že se našlo dost lidí. kteří mu dali peníze k tomu, aby svůj sen mohl uskutečnit na velkém plátně. ()

Mort09 

všechny recenze uživatele

Respekt za to, že něco takového dokázal vytvořit „na koleně“. Obsahově je to, ale přesný začátek filmu, jen ve zkrácenější verzi. ()

Reklama

Reklama