Reklama

Reklama

Monstra oceánů 3D - Pravěké dobrodružství

  • Česko Mořští netvoři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film Monstra oceánů 3D: Pravěké dobrodružství je propojením velkolepé vizuálně realistické animace a skutečných nálezů a vykopávek z paleontologických sbírek z celého světa. Film sleduje rodinu Dolichorhynchopsů familiárně nazývaných Dolíci při jejich putování starodávnou vodní říší šavlozubých ryb, pravěkých žraloků a gigantických chobotnic. Na své pouti se Dolíci setkávají s dalšími jedinečnými mořskými tvory: ještěrovitým plazem Platecarpem, který, tak jako hadi, polykal svoji kořist vcelku, Styxosaurem s krkem dlouhým bezmála 6 metrů a veslovitými ploutvemi o velikosti dospělého člověka či s obrovitým predátorem bez nepřátel stojícím na samém vrcholku potravního řetězce Tylosaurem. Divák se díky filmu ocitá v málo probádaném prostředí, ať už sleduje vykopávky zkamenělin či repliky monstrózních predátorů lovících v mělkých mořích. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Finskej 

všechny recenze uživatele

Velice slušný dokument s vyspělou animací. My, co se na dokumenty díváme hlavně kvůli tomu, že jsou to dokumenty (a ne s přepjatými nároky na příběh/zápletku/drama, protože to je příjemný sice, avšak u dokumentů stále jen bonus), budeme spokojeni. Bod za Tylosaura, v ostatních podobných záležitostech chyběl. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Upřímně, žádný zázrak. Nebýt "atraktivního" 3déčka, klidně bych hvězdičku ubral. Stopáž je naštěstí rozumně krátká, takže té třičtvrtěhodiny člověk ani nelituje. Pravda, v práci film pouštím každou chvíli, ale to jen kvůli tomu wow efektu, kdy běžní znojmáci, nedotčení IMAXem, hledí na anaglyfické brýle jako na zázrak techniky. ()

Reklama

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Bohužel docela zklamání, čekal jsem solidní dokument a místo toho se mi dostal jen příběh rodinky Dolichorhynchopsů. Ano samozřejmně, že jistou dokumentární hodnotu to mělo, ale jen okrajovou, protože jsem se ani nedozvěděl moc o tom jak Dolichorhynchopsové žili a o okolním světě jsem se dozvěděl, že tam byli další tři čtyři predátoři, nějací žraloci a to je asi tak všechno. Ale je fakt, že do 40 minutové stopáže se toho moc nevejde. Jinak vizuální zpracování je OK, ale radši bych si odpustil 3D, kdyby byl dokument delší a byl prostě víc dokumentárnější. 45 % ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No považuji to spíše jako dokument, co se chce skutečně jen pochlubit 3D efekty, které dokonale podpořuje působivá hudba. Ovšem jakákoliv jeho vypovídající hodnota je prakticky nulová. Nic nového a ani zajímavého se zcela jistě nedovíte, takže asi tím jediným co stojí skutečně za to je asi fakt, že vás během celého dokumentu sežere několikrát žralok či ještě nějaká větší potvora. Což je záležitost vizuálně pěkná a určitě by stála i za nejedno zopakování. Takže já jsem vcelku spokojen.* * * ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si na ten zážitek z IMAXU. 3D tehdy nebyla tak okoukaná věcička. Kina IMAX lákali lidi reklamami, kde se diváci lekají. A já měl vážně pocit, že proti mě něco plave. Ne jako teď, kdy se 3D používá výhradně pro peníze. Pro mě to byl velký zážitek. V téhle době by Monstra oceánů neměla šanci. V ohledu dokumentu je to jen tuctovka. Viděno v kině. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Monstra oceánů v 3D vyšlo jak na Blu-ray tak na DVD. Součástí balení jsou i 4 kusy speciálních brýlí pro sledování 3D programů. Brýle lze využít například i ke sledování 3D klipů, které jsou volně a legálně k prohlížení na internetu. (POMO)

Reklama

Reklama