Reklama

Reklama

VOD (1)

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (370)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Knížku jsem četla ve třinácti letech a kromě dobrého pocitu si z ní nepamatuji nic víc. Což ale ničemu nevadí, protože u tohohle filmu se dá lamentovat nad spoustou jiných věcí než jen nad pohřbením dobrého (nebo minimálně slibného) námětu. Ačkoliv od scénáře Briana Helgelanda bych čekala mnohem víc, dřív alespoň uměl dodržovat pravidla dramatického oblouku. Ta se zase nemusí nutně dodržovat pořád a pěkné porušení může být krásný zážitek, ale tohle je film, který by nutně potřeboval zapracovat na plot pointech. Asi bych na světlo vytáhla rčení "pýcha předchází pád", protože je příliš očividné, jak tvůrci spoléhali na to, že se z filmu stane populární frančíza a oni dostanou píseček na hraní v podobě dalších filmů, takže si ty zajímavé věci nechali na potom a tady se řeší jedno a to samé dilema pořád dokola a ani se nedořeší. Ani ten stylizovaný humor si moc dlouho neudrželi a to je věčná škoda. Nikdy bych nevěřila, že se dočkám časů, kdy John C. Reilly hraje cool akčního hrdinu. (A také bych nevěřila, že je mu teprve teď padesát, osobně jsem tak nějak žila v domnění, že je mu padesát už posledních dvacet let, což z něj dělá ideálního představitele upíra.) Kvůli nedostatečně charismatickým chlapečkům v hlavních rolích (nevěřím jim ani, že by byli schopni v noci utéct rodičům, natož že by bojovali jako muži a rozpoutávali válku v čele vojsk) byl pro mě hlavní hrdina on (JCR) a v několika momentech mě upřímně pobavil. Další věc, která ze začátku vypadala sympaticky, byl pokus o výtvarné ladění ve stylu Střihorukého Edwarda, kdy jsou pasteloví "normálové" postavení do kontrastu s temným a strakatým světem netušeného undergroundu, ale na výsledné celkové estetice je patrné, že ji nevytvářel nikdo s opravdovým výtvarným cítěním a tak se tahle složka utopí v nevýrazném kýči. Abych to shrnula, na špatné filmy se většinou dívám s velkým zalíbením a bavím se představami, jak bych je sama přeskládala a upravila, aby v mých očích dávaly smysl. Tady jsem kromě postavy "upíra smutného klauna" nenašla nic, s čím bych chtěla pracovat, a to je po čertech špatná vizitka. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná oddychovka pro -náctileté s pár originálními nápady (přeměňování v upíry) a hodně divně vypadajícími herci. Salma Hayek má vousy, Ken Watanabe hodně velkou hlavu a Williem Dafoe vypadá jak pedofil. I přes tyhle zvláštnosti a nevyrovnaném vypravěčském stylu to ale celkem slušně uteče a člověk se i dobře pobaví. A navíc je tady hodně dobrý Josh Hutcherson, kterého bych tomto filmu jako nového Spider-mana (když už se o něm píše jako o kandidátovi) klidně bral. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měl očekávání příliš odlišná od toho, co jsem nakonec dostal. Myslel jsem, že tohle bude zábavné, že to bude jiné, že to upírský mýtus bude pojímat vtipně, třeba i parodicky, ale tohle je prostě nuda, kde jsou sice velmi fajn herci, ale ani oni nezachrání skutečnost, že tohle je vlastně "Fright Night" pro děti. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Opravdu příjemná oddechovka. Pěkně jsem si odpočinula, vypnula mozek a ještě se pobavila. Co víc si může unavený člověk přát? Vůbec nevadí, že z filmu je jasně cítit, že je zaměřen na nižší diváckou kategorii a do té já už jaksi nezapadám. Jednu výtku bych měla. Filmaři se mohli trošku odvázat a vyřádit při vytváření příšer a jejich divadelního představení. Tady se fantazie přímo nabízela a povolení její uzdy by nebylo ke škodě. Vždyť se jedná o fantasy a každý originální nápad se počítá. Uvidíme, jak si Darren povede v dalších pokračováních. Doufám, že úroveň nebude klesat. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Typově i kvalitativně podobná pitomost jako Čarodějův učeň. Fajn efekty, známé tváře, děj pro děcka nebo dospělé ignoranty. Jako fantasy jednohubka určitě v pohodě, což je ale smutné. První polovina filmu se mi líbila hodně, druhá už byla podprůměrná. Rozhodně šlo na aspoň nějakém vyvrcholení zapracovat. 60% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Film Strašidelný cirkus je natočen podle knižní předlohy kterou napsal Darren Shan, hlavní hrdina v knížce se jmenuje také Darren Shan... Spisovatel v knížce popisuje "svůj" životní příběh. (Vojtino)
  • Portrét Lartena Hroozleyho (John C. Reilly), jenž se ve filmu mihne, je z roku 1906. Dívka na něm je jeho nastávající Alicia, která ho opustila před svatbou poté, co se dozvěděla, že je upír. [Zdroj: Darren Shan - Sága Lartena Hroozleyho] (ČSFD)
  • Film se natáčel od 19. února 2008 až do 1. června 2008. (Chatterer)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama