Reklama

Reklama

Rekka no honó

(seriál)
  • Japonsko Rekka no honō (více)
Japonsko, (1997–1998), 16 h 6 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Nobujuki Anzai (komiks)

Hudba:

Júsuke Honma

Hrají:

Kósuke Okano, Nobuo Tobita, Akiko Hiramacu, Juki Masuda, Hikaru Midorikawa, Rjótaró Okiaju, Motoko Kumai, Kotono Micuiši, Akio Ócuka, Džunko Noda (více)
(další profese)

Epizody(42)

Recenze (4)

Naslund 

všechny recenze uživatele

Zážitek to zrovna nebyl, ale rozhodně nelituji, že jsem si na Rekku udělal čas. Vyhnout se srovnání se známým Narutem asi není možné, když už to vypadá, že si autor předlohy Naruta vytáhl z Rekky vše, co se mu zrovna líbilo a nebylo toho vůbec málo (charaktery, techniky, příběh, zvraty,...). Oproti Narutovi nemá Rekka zdaleka tak vypracovaný svět a jeho zákonnosti, ale zato má pořádný spád. Nestane se, že by jeden boj byl roztahaný do pěti a více dílů, aniž by se bojovalo. Příběh je velice prostý a tak je většina času vyhrazena pro zdařilé souboje, které i přes postarší animaci vypadají dobře. Vytknout shounenu příliš velké množství soubojů asi není možné a tak jediné, co mě trošku vadilo, byla logika hrdinů, kteří se nejenže nepřipravovali na své soupeře, ale občas se i nechávali téměř zabít, jen aby nemuseli používat své silné techniky, které stejně už všichni znali. Na druhou stranu jsem se ani chvilku nenudil, některým vtipům zasmál a nechal se do tohoto kolotoče soubojů vtáhnout. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Nechce se mi ani věřit, že takhle dobré anime tak strašně zapadlo. Flame of Recca je klasický shonen splňující všechny charakteristiky žánru. Dnes o hodně známější seriály se pravděpodobně dost inspirovaly. Zvlášť okatá mi přijde podobnost Naruta a Rekky (tj. postav) - ani ne charakterem jako osudem/schopnostmi. Ale abych to shrnul, postavy i děj jsou na čistých 5*. Animace je poplatná době vzniku, navíc to pravděpodobně nemělo velký rozpočet a 42 dílů je dost - takže statika a často i obrázky z mangy. To mi ale zas tak nevadilo. Co mi vadilo byla (asi) režie. Některé scény bych určitě udělal jinak, někdy se důležité věci stanou jen tak, jako by mimochodem a hned je střih. Scénář je plný klasických komiksových situací typu "záchrana na poslední chvíli", "triumfální příchod", "odepsaný hrdina znovu vstává" atd., tyhle okamžiky mi ale přijdou animačně/dramaticky nevyužité. Nezvyklé je také, že tvůrci děj nenatahují - ba naopak. Flashbacků je jen pár a to nezbytně nutných. Fillery neexistují a ke konci je děj dokonce tak uspěchaný, že dílů mohlo podle mně být klidně o 10 víc. Celkově seriál, který by rozhodně neměl ujít žádnému fanouškovi žánru. Proč tak zapadl, to je mi záhadou. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Co mi vyvstane po letech na mysli, když se řekne Rekka no Honou? Jako vždycky uřvaný shounen hlavní hrdina, Kurei jako sympaťák (na něj nedám dopustit hehe), otřesný opening i ending... ale na druhou stranu super skvělá druhá část, zatímco ta první se mi z mysle dostala. Tournament byl ale luxusní a nedávno jsem si pár dílů pustila a byl to příjemný návrat. Jen by nemuseli tolik řvát. :') Z nostalgičnosti a taky z toho, že si pořád i po tolika letech něco z toho pamatuju, zvyšuji hodnocení na 4*. PS: Naruto je jak přes kopírák, jen vyzdvihl ty lepší části... ale když Naruta vidíte jako první a pak tohle, tak si před lety řeknete, že toho blonďatého spratka máte asi raději. (NOPE!) Mno, i po letech jsou mi sympatičtí oba :D ()

Reklama

Reklama