Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bob Fitzpayne (Joseph Fiennes) je úspěšný muž. Je výborný doktor, má nádhernou milující ženu Elizabeth (Carrie-Anne Moss) a dva chytré zdravé syny. Co by si ještě tak mohl přát? Asi nic. Ale on si přeje. Přeje si být ženou. Svoje tajemství tají a svou touhu potlačuje, dokud se nesetká s transsexuálem Mario Wallacem (Dot Jones). Touto výchozí situací rozehrává tvůrce kultovního Nip/Tucku další kolotoč plný bizarních charakterů, vyhrocených vztahů a pořádně absurdních situací. (Tom Riddle)

(více)

Recenze (8)

pivo 

všechny recenze uživatele

Toto...mohla byť naša pravidelná dávka emócií. Mohol z toho byť vynikajúci seriál o vyššej vrstve a ich problémoch a hlavne o ich neschopnosti akceptovať ľudí, ktorí sú "iní". Ale vrstva nie je dôležitá, téma by sa dala kľudne preniesť na hocikoho, lebo každý tak trochu nemá rád, to čo je iné. Forma spracovania je super, hlavne využitie ručnej kamery bez hocijakých filtrov, často využívanej na zobrazenie toho, čo by v skutočnosti chcela postava Josepha Fiennesa povedať, ale nemá na to ešte dosť odvahy. Ten je zároveň aj najzaujímavejšou postavou, lebo predsa len otec a manžel, ktorý chce byť ženou, dalo sa z toho vyťažiť veľmi veľa, ale aj ďalšie postavy boli dobre napísané, bolo by zaujímavé, ako by sa vyvíjala postava Carrie-Anne Moss ďalej. Rozhodne je škoda, že seriál nakoniec nebude, toto by som si rozhodne nenechal ujsť. Podľa všetkých tých chvál to vyzerá ako jasná 5* záležitosť, ale nemôžem ich dať, možno keby bol predsalen ten seriál a pokračoval by v kvalite načrtnutej tu, tak by som ich aj dal, ale takto "len" veľmi silné 4*. A ešte raz, škoda. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Slibně se rozjíždějící rodinné (nikoli pro celou, ale o celé) drama (tedy pilotní film k seriálu), s patrným rukopisem Ryana Murphyho (úchylky, komplikované frustrované postavy, explicitní sex), tentokrát hozené do prostředí vyšší společnosti (prostě dramata snobů). Vzájemné interakce postav stačily vyústit do pár hodně emocionálních chvilek, a nepochybuji, že by z toho byl další geniální seriál. Woulda, coulda, Prada, seriál bohužel nebude... ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Televize v poslední době kašlou na veškerou cenzuru a servírují nám jeden originálnější seriál za druhým. A tenhle je stoprocentně jedním z nich. Zaměřuje se na rodinu, kde každý člen má větší či menší problém. Otec je tajný transexuál, manželka má zálusk na mladého studenta, syn skrývá těhotenství své přítelkyně atd. To vše je podáno velice nekonvenčně s podporou áčkového ansámblu a scénaristů Nip/Tuck. Pilotní díl ukázal, že by z toho mohla být vynikající záležitost, ale bohužel. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nečekaně povedený pilotní díl k bůhvíproč zrušenému seriálu. Téma je vážné, atmosféra tíživá a naléhavá, svým sociologickým působením a nepateticky emocionálním vyzněním mi Pretty/Handsome lehce evokuje Six Feet Under. Každá postava prochází nějakou vlastní krizí, z nichž nejzajímavější jsou Bobovy transvestitní choutky. Jeho vnitřní přemítání je vykresleno působivě i věrohodně, je to ten typ charakteru, s kterým i navzdory jeho výstřednostem, sympatizujete od první minuty... Sugestivnosti napomáhá těkavá kamera a moderní stylizaci velice dobrá hudba. Zkrátka vynikající psychologické drama. 9/10 ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Pretty/Handsome je plný plusov a mínusov. PLUSY (+): OBJAVenie C.A.Moss, je krásna, fakt až MATRIXácky, no ako to inak napísať, úplne mimoplanetárne. Výborná herečka k tomu. J.Fiennes dostal opäť od pána Murphyho zaujímavú a farebnú rolu /k mojej radosti/. Línia s Mario Wallacom - tá je zničujúco smutná /a strhujúca/. MÍNUSY (-): príliš veľa mikropríbehov (obe deti, ich DOspievanie a DOspelosť), skutočnosť, že sa asi nikdy nedozvieme: čo bolo / je / bude ďalej. Každopádne, skvelý záver - "BECAUSE NATURE AT ITS BEST IS COMPLICATED." Freddie Mercury by vedel rozprávať. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Tvůrce show Ryan Murphy řekl, že původní název "4 oz." (Čtyři unce) odkazuje na průměrnou váhu mužského penisu. Pro zvědavce, v přepočtu je to asi 113 a půl gramu. (Tom Riddle)
  • Film je kritiky i širokou veřejností považován za jeden z nejpovedenějších pilotů, které nebyly vybrány pro seriálové pokračování. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama