Reklama

Reklama

Honeydripper

  • Velká Británie Honeydripper (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tyrone Purvis, majitel hudebního klubu Honeydripper, se topí v dluzích. V poválečné době si lidi v Alabamě ještě nenašli cestu do tohoto klubu a tak Tyronovi hrozí bankrot. Ačkoliv program je slušný, nedaří se mu nalákat lidi do svého hudebního království. Jednou se doslechne o mladíkovy jménem Sonny, který o sobě tvrdí, že když on spustí na kytaru, tak světoví kytaroví mágové odhodí své nástroje a raději vyrazí do polí. Inu Tyrone přemluví místního šerifa, jehož je Sonny chráněncem, aby mohl v jeho klubu vystupovat. No a co myslíte? Mluvil velkohubý mladík pravdu? Pomůže to Tyronovi nalákat lidi do jeho klubu? (maverick10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně viděl nějakou tu celebritu jak přebírá sošku - D. Glover. A poznámka na okraj: z novinářů, fotografů atd. se mi zvedá kufr... ( 43. KVIFF ) ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv je Honeydripper herecky skvělý a vrchovatě obdařený hudbou, která je mému srdci (o jiných orgánech nemluvě) blízká, nelze si nevšimnout, že scénář vrší jedno klišé na druhé: od postav (jako zneuznaný fenomenální talent, který dostane svou životní šanci; majitel hospody s temnou minulostí, kterou musí napravit; vševědoucí slepý hudebník...) po dějové zvraty, které nezadržitelně míří k totálnímu happy endu. Přesto nelze scénáři upřít několikero pěkných dialogů. (Jeden zněl myslím přibližně takto: "Aha, takže tohle město se jmenuje Harmony. To zní nadějně." - "Na jména nehleď, chlapče. Za celej život jsem byl jen jednou ve vězení. A to v městě, jménem Liberty.") ()

Reklama

bassator 

všechny recenze uživatele

43rd KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2008 - HORIZONS - Horizonty - 30%, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.54/261 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Krásná atmosféra, spousta černé muziky a v neposlední řadě také překrásné výkony řadí tento film po bok Hairspraye. Stejné zjevení odnikud a stejné nadšení a radost na jeho konci. A kdo by se staral o klišé, když slepý černoch s druhou nejstarší kytarou (tu nejstarší má ďábel) je prostě k pos... sežrání ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Possum (Keb' Mo) hraje ve filmu na resofonickou kytaru, vyrobenou českou firmou Amistar. (Smrtokvitek)
  • Postavy Possuma a Sonnyho Blaka Jr. ztvárnili profesionální bluesoví hudebníci Keb' Mo a Gary Clark Jr. (Smrtokvitek)

Reklama

Reklama