Reklama

Reklama

Cash on Demand

Trailer

Obsahy(1)

„A s tímhle že mají naši zákazníci psát?“ ukazuje ředitel Fordyce (Peter Cushing) na nevyleštěné pero u přepážky. Dnes je totiž obzvlášť v ráži, a tak od rána nemilosrdně hledá na všem chyby. Na náladě toho dne mu nepřidá ani neohlášená bezpečnostní inspekce z pojišťovny, se kterou City & Colonial Bank spolupracuje. Když zazvoní telefon a v něm Fordycova manželka jako rukojmí zoufale prosí o pomoc, vše je náhle naruby a z puntičkářského a přísného ředitele se rázem stává spolupachatel dlouho připravované bankovní loupeže. (dopitak)

(více)

Recenze (13)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Konverzační krimi začíná úředními banalitami a končí bojem o život nejbližších. Celý film samozřejmě táhne bezchybný P.Cushing, kterého si dovedu představit na divadle pro jednoho herce. Klasická temná hudba 60. let, černobílá kamera a dokumentární mapování cesty do hlubin bankovního trezoru. ,,Dejte si se mnou.",,Já v pracovní době...nikdy." ,,Když jsou ty Vánoce?",,Tak dobře." V závěru jsem si ale nebyl jist, kdo je kdo...zda se opravdu jedná o nového inspektora. Mnou viděná verze měla 89 minut, nikoliv zde uváděných 66. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma pristihlo totálne nepripraveného... Hoci boli doposiaľ iba 2 hodnotenia predo mnou, ale za to sa hviezdičkami nešetrilo a tak som si teda pomyslel (až do poslednej minúty), že pôjde určito o niečo spešl. No a nešlo, bohužial. Do poslednej sekundy som ešte čakal, že tam predsa musí byť nejaký ojeb (a to už bežali záverečné titulky), nejaké prekvapivé rozuzlenie , a ono to bola len obyčajná Vianočná, úsmevná kriminálka. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nezvyklý Hammer film, nejedná se totiž o horor. Nicméně máme tu Cushinga který je vydírán ať vyloupí banku ve které pracuje. Ač se zdá příběh jakkoliv jednoduchý nebo klišé to co tu předvádí Cushing je naprosto vynikající hraní. Za žádnou cenu nechce vykrást banku kde pracuje ale zároveň na tlak hlavního zloděje musí.Film se odehrává jen na pár místech a je postaven na vynikajících dialozích. Je zajímavé že tenhle film se nestal známější protože tohle je opravdu jízda. A konec? Konec je tak kulervoucí a to jak měl všechno hlavní zloděj vymyšlené je naprosto dokonalé. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem se dočkal velkého zážitku u filmu, u nějž jsem předem nic mimořádního nečekal. Nabitých 80 minut psychologického thrilleru na půdě jedné bankovní budovy nabízí přesně gradující atmosféru, napětí bez jediné kapky násilí i excelentní herecké výkony. André Morell jako rafinovaný zločinec s psychologickou taktikou je bezchybný, nicméně Peter Cushing mě dostával tím, co předvádí v roli ředitele s několika totálními proměnami povahy a jednáním své postavy v krizových okamžicích, ještě víc... Celkově hezký žánrový dáreček ze šedesátkové Anglie, i se sněhem a Vánocemi za okny navrch, dokonce i s přidanou, nebývale mírovou reflexí násilí a brutality ve filmu a společnosti, ze strany ústřední záporné postavy. „Žádné hlučné zbraně nebo krvácející pokladníci, žádný úprk v ukradených autech, žádná práce uprostřed noci s kasařským nářadím a nebezpečnými výbušninami... Já osobně nenávidím brutalitu! Já chci, aby bankovní loupeže byly jemnější a více civilizované!“  Tak dodatečně ještě jednou šťastné a veselé všem, kdo je touží prožít v klidu a míru. [95%] ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Brilantní thriller o jedné moc dobře promyšlené bankovní loupeži, film chladný, napínavý, s excelujícím Peterem Cushingem v hlavní roli. Ani před Vánocemi si jeden nemůže být jist o svůj trezůrek s 97 tisíci liber. Hammer zase válí. Až na lehce vánočně-moralistní závěrečný dovětek o napraveném šéfovi není co vytknout. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Spojenie Cushing s Hammer spoločnosťou mám do cela rád a aj keď skoro všetky filmy čo som v tomto spojení videl boli hororového zamerania, tak na krimi drámu som bol zvedavý. No popravde má to až tak neoslovilo. Herci hrali užasne a to hlavne Cushing, ale i vo vedľajšej roli napríklad aj Richard Vernon ako podriadený nepríjemnému šéfovi to uhral bravúrne. Horšie to už bolo s príbehom, vobec ma nevtiahol do deja. Banková lúpež bez zbraní, bez kriku či ranených znie super a naozaj to cele bolo dôvtipne premyslené. Lenže to bolo pojaté tak vlažne, bez emócii, ale aj tak rozhovory medzi Cushingom a Morellom mali vysoké vybičované tempo, ale čo na tom, že ako celok mi to prišlo slabo vyhrotené. A aj keď som spomenul niekoľko chybičiek, stále a to hlavne kvoli hercom prevládala aj tak spokojnosť, ale len do finále, tam to zabili. Myslel som si, že keď to všetko mal tak dobre premyslené a tak ľahko sa dostal k peniazom, že  už ho nikto neuvidí. No, ale tá historka s políciou nedávala vobec zmysel, oni ho nehľadali a aj tak ho chytili. Dávalo by to logiku, keby to bol naozaj ten inšpektor a toto bola len skúška, ale potvrdené to do konca filmu nebolo. A potom od toho okamihu ako policajti prišli za riaditeľom mi prišlo ako zlý vtip, to celé vysvetlenie, tie padnuté peniaze či spútaného zločinca na nejakú chvíľu pustia aby sa voľne poprechádzal po kancelárii. Prišlo mi to, ako keď nepravý policajti chcú niekoho len tak zo srandy na niečom nachytať. Kvoli tomuto " divnému" záveru dávam silné, ale len 3*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Peter Cushing v tomto filmu ukazuje, jak moc skvělým hercem byl. Z panovačného vedoucího pobočky banky se mění na roztřeseného mužíka, který je vržen do role, kterou by si rozhodně nepřál. Spolu s Andrém Morellem pak vedou výbornou hru, která je dobře vypointována až do konce. Studio Hammer má ve své historii nenápadné poklady. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Béčkové studio Hammer opět předvedlo své kvality. A nemusí se za ně stydět, ba naopak! Člověk by si řekl, že točí jedno a to samé. Opak je pravdou a zde mě vyrazili dech! Něco málo filmů jsem už shlédnul, ale ještě jsem žádný neviděl s obdobným nápadem. Musím pochválit Hammery a budu se těšit zase na nějaký ten zážitek z její dlouhé filmové ságy! 80% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Opäť výborný Hammer, tentoraz v podobe kriminálnej drámy s pár prvkami cynického humoru. Cushing opäť dokazuje, že mu nerobia žiadny probém ani iné úlohy ako len prenasledovateľa Drakulu či dr. Frenkenstein. Teraz v roli veľmi prísneho riaditeľa, ktorý sa spolupodiela na šibalsky premyslenej bankovej lúpeži. Záver mohol byť ale dotiahnutý trochu viac. Hodnotenie: 80% ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně takovej návod, jak vykrást banku, která je dobře zabezpečená - aniž byste použili maskování a zbraně, kterýma byste pracovníkům vyhrožovali anebo se jimi museli prostřílet ven. Chce to prostě jen dobrej nápad, trochu přípravy, vychytanej plán, přesvědčovací schopnosti a hlavně nevypadat jako zloděj. A nejen, že si dáte s ředitelem panáka, bankovní úředníčci vám dokonce přeparkují auto a donesou vám z něj zavazadla...prostě služby jaxe patří! Ovšem dovoluji si tvrdit, že dnes by to nikomu neprošlo. :-) A jelikož je to vánoční loupež a jak všichni víme, Vánoce jsou svátky míru, klidu a lásky, i srdce pedantského ředitele nakonec jihne... aspoň k něčemu ta vykrádačka byla. Což z téhle kriminálky sice dělá naprosto pohodovej film, ovšem na vyšší hodnocení tomu chybělo větší napětí a nějakej vymakanější závěr... Peter Cushing sice tradičně v Hammeru, ovšem netradičně v nehororovém žánru... ()

Reklama

Reklama