Reklama

Reklama

Laurel a Hardy studují

  • USA A Chump at Oxford (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Finlayson se svou krásnou ženou pořádají snobský banket a na poslední chvíli hledají manželský pár jako sluhy, což je příležitost přesně pro momentálně nezaměstnané Olivera a Stana, vlastně jeho choť Agnes. Celý banket svou nešikovností úplně pokazí a nebohý Finlayson je musí vyhnat s puškou v ruce. V další scéně už jsou oba popeláři a konstatují, že za všechny jejich neúspěchy může to, že nejsou dost vzdělaní. Když ale omylem dopadnou bankovního lupiče, dostanou za odměnu stipendium v Oxfordu. Tam je hned univerzitní vtipálek pošle do parkového bludiště, ze kterého se nevymotají ani do půlnoci. Následuje povedený gag s rukou, která oba nováčky popichuje skrz křoví. Stan ruku normálně používá, jako by byla jeho. Jako další iniciační žertík ubytují studenti Stana a Ollieho v ložnici samotného děkana. Ten z toho zrovna dvakrát nadšený není a rozhodne se vtipálky vyloučit. Ti se mstí oběma práskačům, ale výprask nakonec dostanou oni od Stana, jemuž se vrátila paměť, kterou dávno ztratil. Náhodou byl kdysi statečným lordem a sportovním hrdinou univerzity. Ollieho si ale nepamatuje a tak si ho nechá jako sluhu, kterého neustále ponižuje. Když už to Oliver psychicky neunese a rozhodne se odjet, ztratí "naštěstí" Stan znovu paměť a je z něj zase ten starý dobrý Stan Laurel, věčný souputník Olivera Hardyho. (Dep8)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Iggy 

všechny recenze uživatele

James Finlayson se svou krásnou ženou pořádají snobský banket a na poseldní chvíli hledají manželský pár jako sluhy - což je příležitost přesně pro momentálně nezaměstnaného Olivera a Stana, vlastně jeho choť Agnes. Celý banket svou nešikovností úplně pokazí a nebohý Finlayson je musí vyhnat s puškou v ruce. V další scéně už jsou oba popeláři a konstatují, že za všechny jejich neúspěchy může to, že nejsou dost analfabeti (rozuměj nejsou dost vzdělaní). Když ale omylem dopadnou bankovního lupiče, dostanou za odměnu stipendium v Oxfordu. Tam je hned univerzitní vtipálek pošle do parkového bludiště, ze kterého se nevymotají ani do půlnoci. Následuje povedený gag s rukou, která oba nováčky popichuje skrz křoví. Stan ruku normálně používá, jako by byla jeho. Jako další inicační žertík ubytují studenti Stana a Ollieho v ložnici samotného děkana. Ten z toho zrovna dvakrát nadšený není a rozhodne se vtipálky vyloučit. Ti se mstí oběma práskačům, ale výprask nakonec dostanou oni od Stana, kterému se vrátila paměť, kterou tu již dávno ztratil. Náhodou byl kdysi statečným lordem a sportovním hrdinou univerzity. Ollieho si ale nepamatuje a tak si ho nechá jako sluhu, kterého neustále ponižuje. Když už to Oliver psychicky neunese a rozhdone se odjet, ztratí "naštěstí" Stan znovu paměť a je z něj zase ten starý dobrý Stan Laurel, věčný souputník Olivera Hardyho. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Kdyby se některé z těch nadějnějších vtípků (např. celá akce s bludištěm, nebo známé 'chaplinovské' měnění sandwichů) pořádně rozehrály a sestříhaly do zhruba desetiminutových scének, mohla by tato dvojce směle konkurovat geniálně nešikovné dvojičce Patovi s Matem. Takhle ovšem většina scének působí dost předvídatelně a celý film celkem často nudně. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Oba výborní komici jako metaři zabrání- více méně náhodně a s notnou dávkou štěstí-bankovní loupeži. Pozdější a následovná sláva na sebe nedá dlouho čekat! Oba jsou přijati ke studiu na Oxford! Pointa filmu však spočívá v záměně ,,méně chápavého" Stana za excentrika, který svými geniálními myšlenkami ohromuje všechny lidi kolem sebe a v jeho přítomnosti. Lepší Lauero-Hardovka. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Mí nejoblíbenější komici, ani dnes se jim nikdo nevyrovná, stále i po letech se dá na ně dívat a snad nikdy neomrzí. Kam zmizli? Na DVD nejsou, v TV také ne a je jich ještě spousta, co se u nás nevysílala. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Takže dneska Laurel a Hardy již podruhé. Zatímco Na divokém západě mě docela bavilo, tady jsem se zasmál fakt párkrát a spíš se, hlavně ke konci, dost nudil. Film pro mě byl hlavně zajímavý tím, že se zde občas mihnul Peter Cushing :-) ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama