Reklama

Reklama

Jack and Diane

Trailer

Obsahy(1)

Jack (Riley Keough) a Diane (Juno Temple) jsou dvě dospívající lesbičky, které se jednoho dne potkají v New Yorku a stráví spolu noc vášnivým líbáním. Okouzlující nevinnost Diane začne rychle otevírat jinak silně uzavřené srdce Jack. Když ale Jack zjistí, že Diane za týden odjíždí ze země, nastanou problémy. Diane tak musí nejen bojovat o udržení jejich lásky, ale navíc se musí vypořádat s tajemstvím, že jí nově probuzená sexuální touha občas promění ve vlkodlaka. (dresi)

(více)

Recenze (15)

George Stobbart odpad!

všechny recenze uživatele

Hlúpy pokus zviezť sa na popularite typu "Twilight" s prístupom typu "Let the Right One In" a namiesto romantického hororu do toho napratať lesbickú drámu. Jedna nesympatická pribrzdená opacha sa stratí v New Yorku a v obchode stretne druhú nesympatickú lesbickú opachu, ktorá si ju odchytí, aby sa mohli so záujmom oblizovať, či na seba civieť ako hojdacie koníky. Rozbieha sa ich otravná love story a to, že jedna z nich v sebe ukrýva potlačené vlkodlačie pudy je už iba vrcholom nezmyslov, ktoré tento nudný film ponúka. Možno že sa dámskemu publiku, prípadne aspoň lesbickým diváčkam páčiť bude, no môj názor je, že ide o úplnú kravinu. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

V první řadě pozor - tenhle film není horor ani v nejmenším (pokud tedy neberu v potaz proces jeho sledování). Je to de facto jen (pod)průměrné lesbické drama o tom, jak ošklivá puberťačka, která poslouchá Lunetic (no dobře, tak tu původní verzi, ale stejně bych se nedivila...) a má na pažbě víc zářezů jak Casanova (prý), potká hezkou puberťačku, která neposlouchá nikoho a nic a sex poznala jen skrze svůj prostředníček. A tak se divák nějakých sto minut dívá, jak se tyhle dvě otlapkávaj, cumlaj a řešej hovadiny, třeba jak správně oholit bobra. Jo a do toho tu ještě máme tak dvacet prostřihů a záběrů na vlasy omotávané kolem nějakýho slizíku, což má zřejmě evokovat nějaký proces proměny, páč ošklivá lesba se ke konci začne úplně bezdůvodně přeměňovat v něco, co vypadá jak ošklivá, uslintaná figurína s chlupy. Jo prej to má bejt vlkodlak. Takže se sem tam promění, poškrábe svou milou za ušima a zase se vrátí v lidské podobě do její nic netušící náruče. Jo jo, nejen že o tom ráno vlkodlačice nemá ani šajnu, ona je na tom její obět zrovna tak. On tu ten vlkodlak vůbec nemá smysl, je hnusnej (né v pozitivním směru), nic nedělá, nikoho nezabije, objevuje se bezdůvodně, odchází bez následků a vůbec o něm za celou dobu nepadne řeč. No, z obsahu jsem doufala, že by to mohlo být vtipné, ale bohužel, člověk ani nechápe, co tím chtěl básník říct (pokud to teda nemá nějaký skrytý podtext odhalující choleričnost ošklivky, která je frustrovaná, když nedostane co chce - ale horor v tom fakt nehledejte), natož aby se smál. Tak jsem si při filmu holt nejednou řekla: "Juno, kam jsi to vlezla?" Ta holka má na víc! 40% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pravdupovediac netuším komu toto bolo určené. Keď sa objaví dráma s hororovým presahom (napríklad May, alebo nedávno Excision) užívatelia tu často používajú slovné klišé spojenie "s hororom to nemalo nič spoločné.” No a pri Jack a Diane to platí naozaj. Hororových prvkov je úplné minimum a slúžia iba ako metafora lásky a postupného zamilovávania sa jedného z dievčat do druhého. Nič viac, nič menej. Je to ale divné a to tak že dosť. Príbeh, aj totálne ujetý scenár plný dialógov typu "Môžem sa nohou dotknúť tvojho nosa? A teraz ešte druhou,aby nebola smutná..." What the fuck?! Okrem toho hororové pasáže budia klamlivý dojem, že Jack a Diane je iným filmom ako naozaj je. A on je to romantický film. 50% ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Thriller? V žádném případě. Horor? Už vůbec ne! :D Je to skoro 2 hodiny dlouhá tahanice, kde se opravdu NIC neděje. Moji pozornost si udržela pouze vyjukaná Juno Temple, která to tou svou přihlouplou roztomilostí držela pohromadě. ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Film, který by nejraději řešil všechny sociální problémy a přitom se nedokáže pořádně poprat ani s tím hlavním... Film, který by se líbil především milovníkům tvorby Davida Lynche, jelikož ani zde nedává vůbec nic smysl... Film tak nudný a nezáživný, že jsem se již v 18. minutě musela ptát, když už bude konečně konec... Takhle prostě ne! ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Až když jsem si přečetla po shlédnutí snímku obsah, pochopila jsem, proč jsem si tenhle film stáhla. Bylo to kvůli vlkodlakům a bylo to už dávno, tak jsem to zapomněla. Takže při sledování Jack and Diane jsem si pořád lámala hlavu nad tím, co to je za potvoru, která se sem tam objeví v zrcadle nebo ve snu. Asi jsem omezená, ale nedošlo mi to, a obdivuji ty, kteří to dokázali poznat bez nápovědy v podobě obsahu. Ale oprostila jsem se od téhle malinké nedokonalosti a když vynechám ty scény s nechutnými vlasy motajícími se kolem srdce, které mimochodem mohli vynechat i tvůrci, bylo by to k užitku, tak je tohle jeden z nejkrásnějších romantických filmů, co jsem kdy viděla. Jack mě prostě dostala, byla nádherná a dokonalá. Ano, chlapi tady budou vyzdvihovat Juno Temple, protože je roztomilá, což je asi pravda, ale Riley Keough by pro mě byla důvodem, proč si film pustit ještě jednou. Vůbec mi nevadilo to nekonečné scházení a rozcházení, právě naopak. Připadalo mi to mnohem reálnější než spousta jiných filmů. Nevím jak vy, ale já jsem taky na začátku vztahu opatrná a neskáču hned do postele, jak to bývá ve spoustě snímků. Takže za tohle tleskám. Co říct závěrem? Snad jen to, že těch témat tam bylo trošku moc, takže bych rozhodně vynechala všechny pasáže s vlkodlakem. Nejlepší pak byla Riley a song Only You. Prosííím, sestříhejte to někdo znovu, ať můžu dát pět hvězdiček!!! ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Po režisérově předchozím úchvatném snímku jsem z jeho nejnovějšího počinu dosti schizofrenní, co se hodnocení a vytvoření si jasného názoru na věc týče. ~ Co chtěl básník tímto svérázným dílem, postaveným na principu lykantropie (přeměna ve vlkodlaka), říci, je evidentní. Spousta prvků a motivů slouží jako metafora lásky a pocitů spojených se sexuální touhou a proměně člověka ve zvíře (zde myšleno obrazně), jež může druhým i ubližovat. Jíst jeho maso, ničit jeho orgány. Časté jsou prostřihy či sekvence, kdy vidíme v detailu právě jakési vnitřní orgány, kolem nichž se opínají spletené vlasy. Motiv krve tekoucí z nosu, dívky pijí pouze červené pití… Symboly… ~ I přes velmi povedené scény (snová líbačka v baru za tónů Sigur Rós, mimochodem soundtrack obecně palec nahoru) je snímek Jack and Diane nedotažený, zbytečně rozvleklý,… Z takto perspektivního námětu šlo zkrátka vytěžit mnohem víc. Lepší tři hvězdy. ~ ~ Přeju si, abych tě nikdy nepotkala. Je to, jako bys mi vzala vnitřnosti a já už nebyla sama sebou. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ví někdo co měly znamenat ty mimózní "hororové" prvky? Připadalo mi jako by se do scénáře zatoulaly z jiného filmu a nějaký snaživec je tam otrocky připsal. Zbytek není až tak špatný. Děj by se dal klidně vepsat do dvacetiminutového hraťasu, a Juno Temple se až nezdravě škatulkuje do rolí roztomilých a přihlouplých slečinek, ale zvládá je zahrát tak kouzelně, že jí to rád odpustím. Jack and Diane je další z řady "jiných" romantických filmů. bořících zažitá klišé. Tenhle se bohužel snaží být až moc "jiný". ()

Di Tecka odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film nemá na horor natož ani na lesbické drama, je to absolutně nudné po všech stránkách. Jedna krvavá scéna z filmu horor neudělá :-) Aspoň kdyby ten vlkodlak stál za něco, ale toto... :-) Pár vteřinových scén něčeho slizkého.. Tak tohle se pánům tvůrcům rozhodně nepovedlo. ()

JannieMc 

všechny recenze uživatele

Hola Guys! =´) ...vlkodlačí souvislost jsem nepochopila...nepátrala jsem po "zjevném" scénáristickém smyslu...pro mě je film snímkem o lásce, jak ji je možno také prožít... - a tak jsem si tento příběh prožila... ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Pochopil jsem jednu věc - v lesbické subkultuře patrně funguje metafora proměny v bestii (vlka, vlkodlaka, ...) dosti odlišným způsobem. Podivné, rozvleklé a vyjadřující se na základě spousty dívčích pohledů kamsi do dáli. ()

nichts 

všechny recenze uživatele

Velmi povedenej romantickej film - dialogy vypadaj skoro inprovizovaně jak jsou živý :), se skvěle padnoucim soundtrackem (úžasný je, že každej song má svůj in-film reprák kde ho někdo konkrétní pouští) a bez uleptanýho happyendu. Kamera je místy tak klidná až se mi z toho zbíhaj sliny: Jeden záběr - Jack jde po ulici - sledujeme jej přez vozovku - vejde do baru - stále záběr přez vozovku, - nějaká interakce za výlohou s holkou v obchodě, polibek, vymění si láhev, zmizí do zázemí - stále přez vozovku a záběr sjede do stínu auta - nový záběr nová scéna vzadu v obchodě. <3 To, že je to horor si za metaforu sexuální touhy připsal distributor, jinak to nejde vysvětlit. ()

Meike 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť mě tenhle film nenadchnul. Doufala, jsem, že to bude alespoň horor, ale bohužel se nic takového nekonalo. Nechápu proč do toho cpali toho vlkodlaka (no jestli se tomu ovšem dá říkat vlkodlak), protože jsem nezaregistrovala alespoň nějakou zmínku o něm. Takže příběh nic moc a "vlkodlak", tak ten byl vážně hroznej. ()

JAzzeURo 

všechny recenze uživatele

Film u kterého si ze začátku říkáte: "Copak se nám z tohohle asi vyklube?" Abyste po 2/3 zjistili, že naprostá blbost. Brutální zklamání. Hlavně když vezmu v potaz, ne až tak špatné, herecké výkony dvou hlavních protagonistek. ()

Související novinky

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama