Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark je drogově závislý mladý gay, který vede nezřízený život, užívá si nevázaného sexu, přičemž vše vyvrcholí předávkováním. Lékařům se ho podaří zachránit a Markova spořádaná a věřící rodina přijde s řešením jeho situace. Markovi je zajištěn pobyt v církevním nápravném středisku vedeném Gayle, která věří, že je schopná pomoci vyléčit mladé muže z homosexuality skrze správné duchovní vedení a navést je tak na správnou životní cestu v duchu křesťanských hodnot. Zezačátku Mark vzdoruje snahám Gayle a jejího milujícího manžela Teda o nápravu, ale brzy nalezne útěchu ve spřátelení se s ostatními mladíky a muži zařazenými do nápravného programu. Nejvíce se sblíží se Scottem, který se zde také snaží vypořádat se svými rodinnými a osobními problémy způsobenými svou homosexuální orientací. Vztah Marka a Scotta přeroste hranice běžného přátelství a oba jsou nuceni vypořádat se s nastalou situací, přičemž Gayle zjišťuje, že hodnoty, které považuje za absolutní pravdu, se najednou ocitají v ohrožení. (vanadium)

(více)

Recenze (6)

Stealler 

všechny recenze uživatele

Film ktorý neurazí, ale ani sa nezapíše medzi TOP. Klasický cliché romantický príbeh, ktorý skončí podľa očakávania, snáď okrem rozdielu že sa jedná o lásku gayov v kresťanskom nápravnom dome. Tri hviezdičky sú zaslúžené. R. Carry odviedol dobrú prácu a vyťažil z filmu čo sa len dalo. Postavy celý čas hrajú úprimne a ani v jednom momente neiritujú diváka, napriek tomu film by potreboval iskru, ktorá by zmenila od začiatku jasne nalinajkovaný dej a zvratom dosiahla film, ktorý sa zapíše hlbšia do pamäte. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Nejsmutnější na celém tomhle příběhu je to, že se to děje dnes a denně všude na světě.. Děti se trápí či dokonce páchají sebevraždy jen proto, že rodiče nejsou schopní přijmout je takové, jakými doopravdy jsou.. Silný příběh, na který bylo opravdu těžké se dívat, protože ve mně vzbuzoval tolik zloby nad tím, jací ignoranti na světě existují.. Výborný film, ale znovu už bych ho asi nezvládl.. ()

Reklama

pufina 

všechny recenze uživatele

Jak napravit homosexuály pomocí víry.. Zajímavá myšlenka a sama hlavní představitelka, která je má vést, se nedovede napravit a přijmout to, že její syn byl homosexuál. Bohužel je příběh předvídatelný a vývoj není tak zajímavý, na jedno zkouknutí tak akorát. Prayers for Bobby je v tomto ohledu mnohem zajímavější.. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Autentický příběh, který zobrazuje delikátnost lásky a homofobie. Jak říká hlavní představitelka, nevymývají jim mozky, vedou je ke Kristu. A ona je ve své oddanosti a lásky ke Kristu a mužům v komunitě upřímná. Poučila se ze smrti svého syna, kterého odmítla. A přesto… jako křesťanka zůstala na půl cesty v lekci, kterou jí její syn dal. Aby jeho smrt nebyla marná, neudělá již takovou chybu a přijímá gaye pod svou střechou a snaží se je zachránit. Jenže nepřijímá to, že jsou gayové. A pokud spravuje ty, co nejsou poškození, poškodí je, ačkoli se to nikdy nedozví. A tak skrze její lásku stejně budou krvácet ze svých ran na sebe a na druhé. A ona se bude snažit zachránit je a svého mrtvého syna, ačkoli by naopak ona měla dojít poučení. Myslím, že takto přesně se dají pochopit paradoxy lidí jako někdejší poslankyně Pavlíny Nytrové, nebo Jany Jochové a všech těch lidí, kteří se ve jménu Boha a dětí a lásky snaží zachránit potřebné a nevidí, že se jen snaží zachránit sebe, před bolestí, vinou, ztrátou a ostatním tím jen ubližují, a  ta propast bezpečné racionalizace a popírání se jen prohlubuje. Ale nějak mě uklidňuje, že hlavní představitel, Chad Allen, který je otevřeně gay, v roce 2015 ukončil svou hereckou kariéru a v roce 2020 se stal klinickým psychologem. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Ano, film na dlouhý večer, lepší průměr s předvídatelným dějem, film typicky americký, ale tentokrát bez hanlivého podtextu. 7776 ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama