Reklama

Reklama

Bliss má ráda rock a její život v americkém maloměstě kdesi v Texasu stojí za dvě věci. Matka jí nutí do příšerných soutěží krásy, na nichž si načančané slečinky nepřejí nic než světový mír, uhihňaný spolužačky jsou na pěst a brigáda servírky taky není nic moc. Jednou však s kámoškou narazí v sousedním městě na drsný závody na kolečkových bruslích a její život se rozjede na plný obrátky... Film o holce, která na lokální soutěž krásy neváhá přijít s modrým přelivem, natočila slavná Drew Barrymore (Charlieho andílci) a ve filmu si i zahrála jednu ze závodnic. Hlavní postavu Bliss hraje talentovaná nastupující hvězda Ellen Page. Ta se objevila například v trojce X-Men, ale proslavila se především svou rolí ve skvělé komedii Juno, za níž byla dokonce nominovaná na Oscara. Ellen ohromuje filmový svět nejen nepopiratelným hereckým talentem, ale i zvláštní neokázalou krásou, která ji předurčuje k rolím silných sympatických hrdinů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (580)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Parádní oddychová zábava, která sviští doslova jako na rychlých bruslích. Vyfič je film plný sympatických herců (Ellen Page, Kristen Wiig, rodina...), má pohodovou atmosféru, soundtrack a je navíc velice slušně zrežírovaný. Před Drew Barrymore klobouk dolů - obzvlášť se scénami z trati si poradila na výbornou. Dávám čtyři a kousek hvězdy.__P.S. Taky jste si říkali, kde jste viděli "toho chlápka, co hraje Blissina tátu"? Já ho poznal až na konci - ale poznal, což je hlavní! ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

"Welcome to the jungle!!" Bylo mi řečeno, že na bruslích vypadám směšněji, než když mám obyčejné botasky. Smál jsem se. Zrcadlo už méně. Sbalil jsem si saky paky a jal se vyblbnout o pár bloků dál. Konkrétně před kino, kde byl plakát k Vyfič! Udělal jsem rockový gesto a pyšně odkráčel. Odkráčel s vědomím, že jednoho dne určitě vyhraju nějaký mariánskolázeňský přebor na bruslích a budu super-extra-třída. Představa pěkná, ale nejdřív potřebuju nějaký návod, že? Vyfič! mi sebralo iluze, že to někam dotáhnu (těch modřin!), ale dalo mi dobrou náladu, kterou jsem potřeboval jako sůl. Došlo mi, že musím chtít, a pak půjde všechno. Byť to neplatí pro mou kariéru zběsilýho bruslařskýho kluka v akci. Nevadí, po parku jezdí i větší trubky. Drew Barrymore si u mě ohromným způsobem šplhla. Vyfič! snad byl jejím splněným snem. P.S. famózní hudba! ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Byla nálada na Ellen Page znovu :) Novopečená režisérka Drew Barrymore natočila něco zcela jinýho s naprosto nepopsatelnou atmosférou, která mi vyrazila dech. Zároveň na sebe uvalila komickou roli, která vždycky dostane ránu a nebojí se rvát, aneb Smashley. Bliss nemohl snad nikdo líp zahrát než právě Ellen Page,má svůj styl a chce bejt sama sebou, to se mi líbí. Hledá něco, v čem by mohla bejt dobrá a když to najde, o to víc ji mrzí, že musí lhát rodičům. Je tu dost extrém mezi soutěží krásy s šatičkama a derby. Tím že je to malý městečko je tu i navozená atmosféra tak 70. let, což je bomba a odráží se to i na závodě, prostě pecka ! Film je postavenej na detailech a malých rolích, který dotvářej ten příjemnej zážitek - trenér, kterýho neberou vážně, ale očividně mu nic líp nejde, Iron Maven která Bliss nepotopila, páč ji jde převážně o hru, tu jako svině má ode mě bod navíc. Pash - kámoška, která je spíš jako sestra má plus za super scénu s Birdmanem, romantická scéna v bazéně, bitka s jídlem ve fastfoodu, naprosto boží plakát na finále s nováčkem. A hlášky typu: ,,Babe roofles? Ok, go babe roofles!" ,, We came in second out of two teams. Nice." A jestli se ti film nelíbí, tak VYFIČ! ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Ellen Page je kouzelná, je to krásná milá holka, přitom působí tak obyčejně a reálně, že s ní člověk její pády prožívá mnohem intenzivněji.Navíc dokonale zapadá do mírně retro atmosféry filmu. Upřímně Drew Barrymore jako herečku nemusím. Nesnáším její rozjuchané přehrávání a koulení očima, fyzicky se mi nelíbí, čili veškeré romantické filmy s ní jsou pro mě utrpením, navíc jsou to ve většině případů hovadiny samy o sobě (Nepolíbená). A ač a právě protože je Vyfič vlastně jen taková hodně jednoduchá zábavná jednohubka, jako režisérce bych Drew mohl přijít na chuť. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Drew Barrymore, vzdávam ti holt. Takhle svěží, adrenalinovou akční jízdu leckdy nedokáže natočit ani zkušený áčkový režisér. A tobě stačilo vzít zajimavé prostředí, namíchat trochu té lovestory v indie stylu, vybrat správné herce - tedy famozní Ellen Page, která je snad lepší než jako Juno, dát si tam po vzoru Jacksona i sebe, řádně protřepat a film byl na světě. Bruslařské derby mi zůstanou ještě dlouho před očima, tak brutální a perfektní sport jsem ještě neviděl. A o tomhle jsem do teď neslyšel. Nebýt pár protáhnutých scén, trochu skřípající romantické linky a pitomého klišé, dávam 5. Takhle velmi dobré 4 a doufám, holky, že nás o pár let znovu překvapíte, třeba i tím druhým dílem ;-) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se v Detroitu, v Michiganu a mnoho bruslařek z filmu působí v Detroitském Derby team. (sir-dave)
  • Klopená dráha byla pro natáčení zapůjčena od týmu Red Dirt Rebellion Rollergirls z Oklahoma City. (Cheeker)

Související novinky

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama