Reklama

Reklama

Bliss má ráda rock a její život v americkém maloměstě kdesi v Texasu stojí za dvě věci. Matka jí nutí do příšerných soutěží krásy, na nichž si načančané slečinky nepřejí nic než světový mír, uhihňaný spolužačky jsou na pěst a brigáda servírky taky není nic moc. Jednou však s kámoškou narazí v sousedním městě na drsný závody na kolečkových bruslích a její život se rozjede na plný obrátky... Film o holce, která na lokální soutěž krásy neváhá přijít s modrým přelivem, natočila slavná Drew Barrymore (Charlieho andílci) a ve filmu si i zahrála jednu ze závodnic. Hlavní postavu Bliss hraje talentovaná nastupující hvězda Ellen Page. Ta se objevila například v trojce X-Men, ale proslavila se především svou rolí ve skvělé komedii Juno, za níž byla dokonce nominovaná na Oscara. Ellen ohromuje filmový svět nejen nepopiratelným hereckým talentem, ale i zvláštní neokázalou krásou, která ji předurčuje k rolím silných sympatických hrdinů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (580)

Matty 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že nám tady vzniká ženská variace „apatowovských“ komedií (v nichž pojí nerozlučné heterosexuální přátelství dva muže). Stejně nepodstatné jako získání kluka je pro Bliss nakonec vítězství v onom bizarně kompenzačním sportu. Jak je i pro ty největší truhlíky včas předesláno, protagonistka se musí naučit rány nejen rozdávat, ale také přijímat. Největší váhu mají navzdory očekávání dialogy mezi dcerou a rodiči, z nichž je důležitější matka. Vyjma chápajícího otce jsou mužské postavy zredukovány na nadhazovače vtipů (snaživý Jimmy Fallon), autority, které nejsou nikomu svaté (ježíšovský Andrew Wilson) či objekty touhy (nijaký Landon Pigg). Drew Barrymore dobře odhadla své herecké možnosti, když si přiřkla tu nejpřitroublejší roli. Pozoruhodnější výkon předvádí jako režisérka, v kramflecích nejjistější, když diriguje komorní orchestr o pár hráčích. Scény decentně naparfémované psychologií nepůsobí zcela naivně a občas se jimi dokonce mihne emoce, jejíž pravost jsem neměl důvod zpochybňovat. Více postav, natož nějaká akce znamená menší či větší bordel (ve stupidní jídlové bitce doslova), takových scén ale není mnoho a pro příběh nejsou zas tak důležité. Více mne zamrzela neschopnost Drew evokovat 80. léta (dobu její puberty) krom použitých songů a zakomponovaných popkulturních odkazů také stylem režie, ale to už bych od debutantky chtěl příliš. Tahle nenáročná a zejména zásluhou Ellen Page moc a moc sympatická komedie napoprvé úplně stačí. 70% Zajímavé komentáře: Sobis87, johnn333, ScarPoul ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jo tyhle kolečkový brusle jsou mrchy první kategorie. Chodil jsem s holkou co na tomhle jezdícím svinstvu závodila s kopce a ta se mě jednoho dne zeptala, jestli umím na in-linech a já z gracií žižkovskýho suveréna zahlásil "to je snad jasný, že na nich umím". Ovšem pak přišel smrtící dodatek "tak fajn zejtra si skočíme na letenskou pláň, tam maj půjčovnu a zařádíme si ". Po týhle větě jsem si musel objednat panáka, abych byl schopen nádechu. Dorazíme tam a už v tý půjčovně mě tam ten půjčující chomout neopoměl ztrapnit, prej "když koukám jak si to zavazuješ, nebudeš chtít i chrániče? Jeden za 5, - kč." "Jsem ze Žižkova, my chrániče nepotřebujeme" usadil jsem chvastouna. Hned na začátku jsem se před svou holkou chtěl vyfrajeřit až na půdu a tak jsem tam zařadil nejvyšší obrátky, jedu raketovou rychlostí a cítím se jak král všech in-linů, však jen do tý doby, než se naproti mě objeví nákladní auto značky Avie z nápisem "sady, lesy, zahradnictví" celkem bleskově mě došlo, že nevím jak se brzdí, naštěstí to řidiči Avie z mých gest došlo taky a dupnul na brzdu. Po chvíli už měl na přední kapotě dárek, rozpláclýho Enšpígla. Celou dobu nebyla v parku snad ani noha, ale přesně v okamžiku když jsem se rozplác o předek Avie šla kolem parta mladejch holek čili trapnosti bylo učiněno za dost. Pak to šlo celkem v rychlím sledu, nejdřív se mě vysmál řidič Avie, pak parta holek a finálovej výsměch obstarala moje mladá. Zmoh sem jen na "klidně zavolejte ještě svým kámoškám ať se taky přijdou zasmát, ještě v sobě cítím tak 5% důstojnosti, tak bych se jí rád zbavil." No, naštěstí jsem pomalu sklouzával z předního skla na zem a smích začal ustávat. Bohužel má přítelkyně zřejmě chtěla pokračování a tak najednou "broučku, ježiši není ti něco a začala vytahovat nějakej růžovej kapesník, ty neumíš brzdit viď chudinko" no já myslel, že se poseru. To už tam samozřejmě byli i důchodci s čoklama, jeden mě začal očuchávat a prej "Asto, pán je fuj" já už poměrně zoufale na přítelku "Prosím tě odtáhni mě nějak do tý pujčovny ať už jsem kdekoli jinde, jen ne tady" a aby toho nebylo málo, tak si ještě přisadil ten puňta z půjčovny "Hlavně nezapomeň pozdravovat na Žižkově." ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Výborne zostavený babinec sa počas natáčania očividne dobre bavil. Dúfal som, že sa to feelgood prenesie aj na mňa, ale nestalo sa tak - povrchný, skrz-naskrz schematický a vlastne dokonale prázdny scenár neprebili ani fajn herci, niektoré dobre zrežírované scény (obilie, bazén) a príjemný soundtrack. Navyše Ellen Page som túto postavu neveril ani náhodou - po tom presvedčivom cynizme v Juno už jej milé úsmevy a zamilované pohľady nežeriem. Neurobila dobre, keď toto uprednostnila pred Drag Me To Hell - Raimiho šaškáreň by bola okorenila a posunula vyššie, tu sa vlastne strácala. Uvidíme, čo predvedie v Inception. 5/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $13,043,363Tržby Celosvetovo $16,633,035Tržby za predaj DVD v USA $5,567,736 //počet predaných kusov 315,992║ Schematicky len tuctová limonáda, akurát že tam bolo neokukané korčuľovanie ale ani to nijak zvlášť nemalo čo ponúknuť v suchej réžii Drew Barrymore, čakal som veru viac. /25%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro pořádek. Drew B. moc nemusím, Ellen P. pro mě stále čeká na zlomový film a nejlepší byla v Hard Candy a do třetice, Juliette L. vypadá furt na dvacet:). Bez očekávání jsem teda vkročil do neznáma a... díky za to! Bez očekávání, (+-)bez znalosti obsahu, trailerů a čehokoliv podobného to byl velmi příjemný, osvěžující a zábavný příklad, jak strávit dvě hodiny. Všechny postavy jsou v podstatě fajn, kvalitních herců se tady našlo opravdu dost (čekal jsem parodii na "cihlovou scénu" pro Daniela Sterna, ale ten pán si to opravdu dával s přehledem!). Příběh neruší, i když pár slabšími, ale nutnými momenty si projde (Bliss a její láska...). Krom toho, sakra, kterýmu chlapovi vadí koukat na pěkné holky v síťovaných punčochách a se sexi přezdívkami?:-) Jednoduchá zábava prakticky pro každého s dosti vtipnými momenty a trochou nadhledu především režisérky... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Shauna Cross .. Prcek Ellen Page válcuje nejen při kolečkovém derby v retro městečku, kde se čas zastavil, hereckou sestavu žen, kterou nejvíce narušuje právě postava režisérky.. Ale dá se na to bez úhony dívat včetně originální bazénové eromantiky. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Drew Barrymore je pre mna absolutne nezaujimavou hereckou. Ale pokial bude tocit taketo filmy, budem jej fanynka No.1 :) Tento film je tak prirodzeny, tak skvely, ze prekonal snad aj Adventureland. Je nemam slov, fantasticka zabava, fantasticky humor, sympaticke postavy a bolo radost sa pozerat na 3 generacie skvelych hereciek, pocnuc Marciou, pokracujuc Juliette a konciac Ellen. Jeden z najlepsich reziserskych debutov. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Love it or whip it! Kaslat na tu tonu klise, dievcata ich namiesali a rozohrali tak skvele, ze som zaverecnu tretinu pomaly vytahoval stare in-line korcule zo skrine. Feeling 80´s ma odzbrojil, skvelo nacasovane vtipky rozosmiali a zanietenie dievcat pre hru spravne vyhecovalo. Jeden z krasnych prikladov "malych velkych filmov" ktore si hocikedy rad znova pustim. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Až na pár "over the top" nezávisláckých úletů (podvodní scéna WTF) a lehce přepálenou stopáž dobrá věc. Juliette Lewis je čím dál tím plošší :/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tohle bruslení nejsou žádný taneční, ale kontaktní sport pro holky, který mají koule (nebo si je chtějí nechat narůst)..... Humor sice útočí na ,,nejnižší pudy“, jako je mlácení či vrážení na dráze, ale nejsme ve filmovém klubu. Votravou jsou romantický chvilky patřící spíš do Románu pro ženy. A přestože u mě převládá (asi) pocit spokojenosti, víc jak 3* nedám. Jako by se D.Barrymore totiž stále nemohla rozhodnout, jestli chce natočit komedii, romantiku nebo sportovní film. Možná to není až tak přesně řečeno, ale prostě jako chlapovi mi tam něco chybělo. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem romantik na bruslích. 2.) Mám rád ,,řežbu“ jídlem.. 3.) Chystám se zdrhnout z vesnice do města. PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Nejdriv jsem tipovala sedesatky. Pak sedmdesatky. Posleze jsem slevila na osmdesatky. A pak jsem uvidela YouTube a doslo mi, ze americky zapadakov a spravne vybrana clona umi nevidane. Brusle leti tryskem vpred, cas leti tryskem vzad a ja poletim tryskem znovu. Protoze jsem maniak do brusleni. Protoze me bavi travit cas s Ellen Page. Protoze Drew Barrymore nebyla takhle roztomila od E.T. Protoze hazim klice do obili. 90 ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Do čeho mi to zas je strkán nos? Opravdu si ten film hraje na rebelství nebo ono heslo "Přidej se k rebelkám" z obalu DVD je jen trapnou reklamou a tvůrci s ním nemají nic společného? Pokud o svém díle tvořivé dámy přemýšlely a chtěly jím alespoň něco sdělit, snad ta druhá možnost vlastně ani možnost není. Nevypadat jako Ellen Page a neumět to na bruslích, tak jste obyčejnější myšku ještě neviděli. Pokud se proti něčemu bouří, tak proti magorství své matky a (reálně neexistujícím) velepředsudkům. Tahle posvěcovatelka a zrůžovitelka mladické vzpurnosti není žádná rebelka, nýbrž řadový člen společnosti. Filmy jako Vyfič! mu však mohou na chvilku dodat pocit, že on s Bliss, dobře, že je hezká, je jiný a nikdo mu nerozumí. Možná i naději, že si své pitominy prosadí... Nudné panoptikum jakože opravdových figurek s vlastnostmi typu, "nutí dceru do soutěží krásy", "je pod pantoflem", "jezdí drsně na bruslích, ale je to citlivá svobodná máti". Pochodem vchod od oposlouchaného apelu "Zkus všechny chápat" k bizarnostem vhodným leda k vypointování absurdně humorných situací. K vypointování ale nedochází... SPOILER - Závěr jsem vyloženě odtrpěl, neboť odpor rodičů zčásti motivovaný možností, že Bliss provozovaný sport silně hrozí vážným úrazem, se zlomí v okamžení, kdy se rodičům vyjeví, že je tomu skutečně tak. KONEC SPOILERU. Silná *. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nový kolektiv, nová vášeň, nepřízeň rodičů - to jsem všechno už nejednou viděl v horších či lepších variantách. Ale Drew Barrymore se ukazuje jako velmi zručný tvůrce, který ví, kdy sáhnout po skvěle padnoucím rytmickém songu a kdy jen nechat působit příjemnou maloměstskou atmosféru. A hlavně umí přijít se scénami, které nenápadně zahrají na nostalgickou notu, ať už se zahazují klíče do obilí, táta kouká v dodávce na televizi nebo se holky perou a hážou po sobě jídlem. Největší perlou je pak romantika v bazénu, takhle působivou milostnou scénu jsem neviděl pořádně dlouho. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Famózní holčičí film, který s bezelstnou upřímností narušuje tradiční midcultový model outsiderského filmu. Zatímco jiní filmoví hrdinové od "Rockyho" po "Královnu XXL" svým snažením získávají vedle osobního vítězství také přijetí dominantní společnosti, neboť potvrzují její ideály, zdejší hrdinka bojuje za to, aby se mohla od většiny odloučit. Zatímco na začátku ji film představuje skrze její vymezování se vůči symbolům americké středostavovské společnosti (soutěže krásy, zdravé jádro školního kolektivu), postupem času tyto motivy mizí a místo toho se hrdinka plně integruje do společnosti, kterou si sama vybrala. V souladu s tím také její rodiče neprocházejí vůči její aktivitě tradičním vývojem od odmítání po okouzlení, ale prostě na volbu své dcery přistupují a učí se ji akceptovat. A vedle toho je to ohromně uhrančivá a dynamická podívaná s grandiózním hereckým obsazením. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Super zabavna blbinka, ktera me bavila fakt od zacatku do konce. Samozrejme dojde i na nejaky ty vaznejsi, udobrovaci, ubreceny momenty, ale nastesti jich neni moc a vetsinou tu jde opravdu jen o to brusleni, coz je sice hrozna kravina, ale ty zavody proste dokazou strhnout, ze by tem holkam clovek i fandil. Dalsi klad filmu je perfektne vybrana hudba, ktera skvele ozivuje uz tak sviznej film. Navic prijemny herecky obsazeni, krome tradicne fajn Page potesi i Harden, ktera si to po tom, co me kurevsky srala v Mlze, u me trochu vylepsila. Drew tu je takova hodne v pozadi, vetsinou prilitne, nekoho sereze a uz je pryc, proste je videt, ze se spis zamerila na tu rezii a jako reziserka neni vubec spatna a prijemne prekvapila. Pak bych jeste zminil Daniela Sterna, furt jsem si rikal, co to je za srandovniho sasulu a on je to pritom starej dobrej Marv ze Sam doma. Proste hodne prijemna a svizna oddechovka a pro me mily prekvapeni. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Kurva dobrá holčičí roller derby story. Zaujme, dojme, potěší řadou starých známých sympatických tváří. Dík Drew! ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Klišé až po strop ale napriek tomu, že športové turnaje považujem len za o niečo menej hlúpe verzie fetišu úspechu súťaží krásy, veľmi milý a odzbrojujúci film. Ellen chcem definitely za girlfriend. 9/10 ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Film, který na mě nijak nezapůsobil. Nabídnul sice atraktivní téma, ale nedokázal ho zábavně odvyprávět. Na to, že žánrově má být komedií, rozesmál mě pouze jednou. Rodinné drama je vylíčeno děsně nudně a nijak originálně. Bruslení je v tomto filmu až sekundární záležitostí. Závody jsou tak špatně natočené, že jsem ani pořádně nepochopil o co v nich jde. Jízda je tak nepřehledně udělaná, že jsem dal na slova moderátora a sledoval punčochy, skóre pouze kontroloval. O emoce jsem za celou dobu ani nezakopl. Stopáž je přepálená a má tolik nudných a zbytečných míst, že konec by byl v tu chvíly vysvobozením. Drew Barrymore natočila průměrný film, který není vůbec ničím zajímavý. Z celého hereckého obsazení, mě bavila pouze Juliette Lewis, která vypadá pořád stejně mladě a tady jí to docela sekne. Závodnice jsou všeobecně asi to nejzajímavější na celém filmu, ne snad vzhledem, ale zajímavým stylem. Hlavní hrdinka mi nic neřekla a místo sympatií, jsem cítil pravý opak. Že by zrovna tohle byl hit, který si zaslouží promítání v tuzemských kinech a dostal přednost, když ostatní, mnohem lepší filmy ostrouhají, no nevim. 50% 17.01. 2010 ()

Související novinky

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama