Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Donnie Rose (Rossif Sutherland) byl odsouzen do vězení za brutální zbití mladíka, který zůstal postižený na celý život. O devět let později je Donnie venku. Vrací se zpět do stejně násilného a rasistického prostředí, které ho utvářelo. Společenství oběti chce pomstu. Nástrojem spravedlnosti bude Ossie Paris zničující talentovaný boxer, který vyzve Donniu k utkání. George Carvery (Danny Glover) čekal devět let, aby pomstil syna. Když se nakonec setkají tváří v tvář, uvědomí si, že sdílejí podobnou touhu překonat minulost. Jejich soukmenovci však touží po krvi v ringu. O budoucnosti se rozhodne s gongem prvního kola. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Velmi předvídatelné a nudné drama, kterému nejvíc podráží nohy herecké ztvárnění hlavního hrdiny - odehrát takřka celý film se stále stejným, nevěrohodně ublíženým výrazem zpráskaného psa... v kom má tahle postava vzbudit sympatie?:-( ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Booom... to bol knockout a nie, nieje to dobre... Bez zľutovania, bolo to veľmi slabé a chabé. Nefunguje tuna ani box, ani žiaľ a dokonca ani nenávisť. K.O 3/10 ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Donnie byl mladík, který udělal chybu a zmrzačil černého kluka, za což si odpykal ve vězení 10 let. Když se vrátil domů, zjistil, že se vlastně nic nezměnilo a že samo prostředí, ve kterém vyrůstal, způsobilo, jakým byl a jakým už být nechce. Celkem obyčejný příběh s rasovým podtextem, který by byl i dobrý, nebýt hloupě napsaného scénáře a mizerných hereckých výkonů. Někdy jsem si tak říkal, že se dívám na sklad figurín v nějakém obchodním domě. Boxerské scény ani nekomentuji. Ty byly asi to nejhorší, co jsem kdy viděl hned po klipu jistého Thomase Seana Knebla s Okamurou. Zkrátka a jednoduše je to nízkorozpočtový pokus o nějaký ten klišoidní kýč, který se vcelku nepodařil, ač obsadili i Dannyho Glovera. Rozhodně nedoporučuji, anžto je to ztráta času. 30% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Drama, které si o sobě hodně myslí ale nakonec nic nedokáže. Film se snaží být něčím velkým ale ve výsledku se jedná o podprůměrné drama, které si zaslouží maximálně tak večerní vysílání na TV Nova. I když to tak může podle obalu vypadat tak film rozhodně není o boxu a nezachrání to ani závěrečný mdlý a dalo by se říci i trapný zápas. Film má špatné herce a rozhodně zde není jediná scéna hodná zapamatování. A Danny Glover ať se snaží jak chce tak výsledek nemůže zachránit. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vždy je dobré naštudovať si niečo o pozadí filmu a v tomto prípade ide o objav naozaj zvláštny. Scenárista Thorne chcel napísať niečo s rasovými problémami, pretože jemu zabili z rovnakých dôvodov bratranca. Lenže Thorne aj jeho bratranec boli belosi a páchateľ černoch. No on vo svojom príbehu pigmenty otočil a kriminálnik je odrazu kandidát na opaľovací krém s maximálnym faktorom. Zvláštna doba, kedy aj vlastné inšpirácie otočíme len pre politickú korektnosť. Inak pomalší film s témou nie boxu, ale skôr odpustenia. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Jeden z najslabších filmov s rasovou tematikou, aké som videl. Vďaka pomalému tempu a minimalistickému hereckému prejavu Sutherlanda, ktorý celý film pôsobil úplne nezúčastnene, som sa väčšinu filmu dosť nudil. Vrcholom mal byť zrejme boxerský súboj, ktorý ale pôsobil smiešne aj v porovnaní s najhorším dielom Rockyho. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Film Bez slitování si bere na paškál rasovou tématiku. Podává ji bez slitování a takovou jaká opravdu je, i když v tomto případě jde o psychologickou stránku celé záležitosti. Rozebírá ji kousek po kousku jako skládanku. Danny Glover je otcem postiženého syna, který jentaktak přežil brutální rasistický útok. Donnie byl za tento brutální útok odsouzen. Uvědumuje si vlastní vinu a snaží se s ní vypořádat po svém. Byl dostatečně potrestaný. Film plyne pomerně pomalým tempem. Je vhodný k přemýšlení. Má co nabídnout divákovi. ()

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Tento film se snaží spíše zpracovat psychologickou stránku týkající se rasistického přístupu mezi lidmi. Je tu až přehnaná snaha v symbolech něco sdělit divákovi a kolikrát na úkor realističnosti. Přesto jsem se u filmu nenudil a v celku působil přirozeně.Box tu nelze brát jako v akčním filmu, protože je zde takovou berličkou jak něco sdělit divákovi ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Brácha zničil život tehdy nezletilému bráchovi aby se sám vyhnul dvacetiletému vězení.Zkrátka vina zůstala jen na Donniem.Ten dostal "jenom" 10 let.Příběh má asi trošku táhlý děj ale divák má čas pochopit jak moc Donniemu zničil kriminál život..Třeba sex nepoznal jinak než s klukem a na svobodě se propracoval k tomu že s holkou to jde i jinak.Škodolibě jsem kvitovala,že to byla právě žena jeho bratra.Násilí tam bylo vidět taky tak akorát spíš se vše jen slovně popisovalo.U mě dobrý. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

O box v tomto filmu vůbec nejde a na rasovou problematiku taky moc zvědavej nejsem. Celou dobu se film tak trošku zbytečně táhne až k lepšímu konci, kterej vlastně taky nic moc neřekne. A ještě k tomu utahaná hudba (teda tam kde byla). Danny Glover ale odvedl dobrej výkon, asi si myslel že furt hraje ve Smrtonosný zbrani. 38% ()

epoh 

všechny recenze uživatele

Od toho filmu jsem nečekal nic zvláštního, ale nabídl vynikající psychologické drama o vině a pomstě. Příjemné překvapení ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Nič som nečakal, a ani ma nič neprekvapilo. môj predpoklad na kvalitnú drámu musí byť aspoň trochu reálny podklad, o ktrorý sa dá oprieť. Toto je slabšie ako bezduché akčné úlety a prázdnejšie ako americké teen komédie. Jednoducho to nemá kvalitný príbeh, ktorý od drámy očakávam. Silný príbeh, dramatický spád, reálnejšie situácie a pod. ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně rasistický motiv ustoupil do pozadí a zůstala je osobní zášť. Finální scéna, kdy celou ty nesmyslnou "válku" ukončí ten, kvůli kterému vlastně začala, mi přišla brilantní. Navíc, když masa není schopná reagovat na pokus o smír od kohokoli. ()

Peter-1307 odpad!

všechny recenze uživatele

To, čo som sa o tomto filme dočítal a čo som videl, to bolo len klamstvo. Bojoval som tri mesiace, aby som film aspoň ako tak dopozeral. Výsledok - scénar mínus, réžia mínus na druhú , dej mínus na tretiu. Aspoň, že všetci herci majú len jeden výraz vo tvári a to utrpiteľský. Pevne verím, že všetci ho mali počas natáčania, kvôli tomu, že rozumeli čoho sú práve súčasťou. Trápnosti samej. ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Působivé drama sice místy zápasí s melodramatičností a občas se potýká s tempem, nadstandardní herecké výkony a téma vás u něj ale spolehlivě udrží. (Ci 04/2008) ()

till85 

všechny recenze uživatele

Z námětu by se 100pro dalo vytěžit víc.Takle to dopadlo vcelku slabě a souboje tak ty sou hodně odflinknutý. ()

carAnthony 

všechny recenze uživatele

Haterz poradím že v tomto filme nešlo o box... Ani v najmenšom! U mňa veľké prekvapenie, na ten film som prepol v noci na ČT1 a uniklo mi asi prvých 15 min., ale ten zvyšok stál zato. Film má brilantné kúsok po kúsku sa rozkvítajúce no pomalé tempo a skvelú kameru. Rasová nenávisť vo filme funguje veľmi dobre a ponúka divákovi čas na premýšlanie... Celý čas mi bolo tak hrozne smutno pri pohľade na chromého Charlesa ktorého neuveriteľne reálne stvárňuje K.C. Collins... Dobrý príbeh, vybrúsené tempo, kvalitné herecké obsadenie a bez zľutovania vykreslená rasová nenávisť vo filme, to sú tie "little things" ktoré by ste si mali všímať! Jedna z najlepších drám akú som kedy videl! ()

Reklama

Reklama