Reklama

Reklama

Vynálezce, jeho neteř, vnučka a policista cestují do budoucnosti, aby se postavili na odpor Dalekům, mimozemšťanům, kteří dobili Zemi. (Netflix)

Recenze (16)

burina 

všechny recenze uživatele

Mne sa práveže tento Cushingov DW páčil viac než prvá časť. Možno to bude aj tou miernou zmenou oproti originálnemu príbehu, ale hlavne som sa nenudila ani jednu z tých 80-tich minút. Prítomnosť Bernarda Cribbinsa poteší každého fanúšika, kedže hrá dosť dôležitú postavu v nových sériach. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru, alebo skôr vkusu, výrazne lepšie než prvý film. Rovnaké hodnotenie ale vyplýva z toho, že prvý film bol čisté guilty pleasure, zatiaľ čo ten ďalší je regulérne, seriózne postapo. No a do toho sa príliš nehodí opäť nešikovná eliminácia Dalekov. Ak by ľudstvo vedelo, že stačí cez nich prehodiť deku, tak by nedošlo ku globálnej skaze. Londýn a jeho okolie ďalekej budúcnosti britskí tvorcovia zvládli zobraziť celkom slušne, rovnako príhodne to vyzerá aj v bani, kde prebieha inak opäť rozpačité finále. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výrazně lepší, než "první" díl. Tentokrát už je lidstvo zdecimováno, a i když podrobení je tu (jak jinak) zobrazeno velmi naivně, film je v některých místech opravdu napínavý (jakkoliv o jeho štastném a blbém konci vzhledem k inteligenci nepřítele ale hlavně stylu vyprávění a možnostem scénáře této série netřeba polemizovat). ()

Xeelee odpad!

všechny recenze uživatele

A máme tu druhej film. Po Dr. Who and the Daleks byl zprzněn příběh The Dalek Invasion of Earth, 2. příběh z 2. řady seriálu. Opět zkratkovitej a zkrácenej přibližně na polovinu. Oproti originálu zas všechno působí strašně nízkorozpočtově, naprosto směšně a nesmyslně. Hlavně že sou filmy barevný. Ach jo. Za příběh, výpravu (Ed Wood style) a šílený dialogy by se museli tvůrci tři roky starýho příběhu stydět. Taková stupidní situační groteska… První film byl taky příšernej, ale tohle je zločin proti seriálu, za kterej by měli být autoři vyhlazeni. Robolidi vypadaj směšně s tou jejich motorkářskou přilbou s přilepenou vysílačkou a v černých kombinézách. A víte jak je vyrábí? V kadeřnictví v dalecké lodi pomocí sušáku na vlasy. Strašnej nízkorozpočtovej brak. Ještě že film neslavil žádnej velkej úspěch a nedošlo na The Chase, dalecký pronásledování prostorem a časem. EXTERMINATE! ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší než předchozí díl, ale oproti první části, tu je alespoň pár změn (ať už úmyslné či ne), takže to není úplně strojový přepis původního Doktorovskýho příběhu. Asi nejzajímavější změnou (spíše z pohledu nových serií) je postava strážníka Toma, kterého hraje Bernard Cribbins, jenž v obnovené řadě hraje postavu Wilfreda Motta. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ide o značné zlepšenie oproti predchádzajúcej časti. Naivita síce ostala, ale ide o non-stop akčnú a trikovú jazdu, ktorá má presne to všetko, čo som v mojich školopovinných časoch hltal. A vlastne to robím dodnes. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

O něco nudnější než první díl, přesto stále ještě zábavné sci-fi. Pokud vás nebavil Dr. Who and the Daleks, na tohle radši nekoukejte. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vlastně možná i lepší, než první film, ale o několik řádů horší, než předloha. Zábavné béčko, kterému tentokrát nekraluje Cushing, ale báječný Bernard Cribbins (nechť odpočívá v pokoji), jehož postava táhne celý film. Vzestupná kvalita daleckých remaků je tady znát, ale radši si pusťte originál, protože tohle si jde svou vlastní cestou, kterou nastavil už minulý film. Je to prostě typická sci-fi produkce 60. let, pro fanoušky DW je to zajímavé z mnoha důvodů, jinak to ale nemá moc šancí zaujmout. 65%. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Trochu lepší než "první díl", čistě z důvodu zajímavějšího příběhu a bohatší výpravy. I tak to není žádný zázrak. V porovnání s originálem je to brak, v porovnání s dobovými filmy vynikne naivita, jež se v seriálu snese, ale takhle obnažená působí rušivě. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, proč jsem se u tohoto filmu vcelku nudil…u tohoto typu filmů je jasné, jak to dopadne. Ale i tak pro mne není problém se nechat dějem unést. Tady jsem byl ale pouze externí pozorovatel, postavy mne vůbec nezajímaly. Dr. Who je ztřeštěný vědec, ale ne tím správným způsobem, tady je spíše senilní a legrační, jak postava z některé z her Járy Cimrmana. Dalekové sice ovládli celou Zem, ale nechápu jak, jsou úplně nemotorní a neschopní. Nezajímavý soupeř. Spíš pro děti, aby se nebály:) ()

stepankoby1 

všechny recenze uživatele

Stejně jako minule směšný, líný a hlavně nudný přepis původního příběhu, který bezmyšlenkovitým zkracováním ztrácí všechny jeho přednosti. Invaze je na tom ale snad ještě hůř než Dalekové, protože měla spoustu prostoru ke zlepšení a škrtání plus upravování jí mohlo jen pomoct. No nic no, místo smysluplných úprav jsme dostali tuhle sitcomovou sračku. :D Važně prosím všechny neznalé Doctora Who, aby se tomuto veledílu vyhnuli obloukem. Věřím, že krátký film je lákavější než 3 hodiny, ale opravdu to není dobrá reprezentace kvalit originálu. ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Naivně zábavné nízkorozpočtové scifi jednoznačně cílené na tehdejšího dětského diváka. Do kánonu Doctora Who to nezapadá a pobaví spíš jen fanoušky filmových kuriozit. Odsýpá trochu rychleji než první díl, ale žádný zázrak. Ale aspoň tam Dalekové řvou skoro pořád "exterminate!", v jedničce mi to dost chybělo. ()

spawnxp 

všechny recenze uživatele

Trochu dětskej Doktor, ale má svý kouzlo. Moc pěkná byla dvojka ženskejch co prodávali lidi Dalekům, slušný svině. A pašerák jakbysmet. Jinak mi Cushing sedí spíš v klasickech horrorech než tady - ovšem já jsem s Doktorem začínal na mladech excentrickejch kusech, což samozřejmě poznamená. Průměr. ()

sourekm 

všechny recenze uživatele

Takže jsem se právě dověděl, že v roce 2150 se lidé budou oblékat stejně jako v šedesátých letech. Jezdit ve sejných autech jako v šedesátých letech. Akorát to všechno bude trochu obnošené a poničené po ostřelování létajícím talířem daleků. Starší vnučka je asi se svým přítelem někde na rande a tak za ní supluje její máma. Nezletilá vnučka stále pokračuje v dobrodružstvích s dědou. Do jejich kadiboudy se přijde schovat strážník kterého s sebou vezmou jen tak do roku 2150 a řeší nějaký problém který ani tu nejmladší vnučku za jejího života nepotká. Tedy invaze Daleků na zemi. Už ten začátek je dost divný, nechápu vůbec proč to všechno začalo. Absolutně nebyl důvod aby takový příběh vznikl. Ani nebyl důvod v tom roce 2150 zůstávat. Dalekové se chtěli prokopat do zemského jádra a zničit ho, aby z planety Země vytvořili prázdnou skořepinu ze které by měli obří vesmírnou loď na dobývání dalších světů. Je neskutečné, jak ambiciǒzní představy scénárista měl a přitom ve studiu nebyli schopní ani ukázat nějakou 3D mapu dolů a jeho ohromnou velikost pokud se má dostat až k plášti. Největší absurditou na tom ale bylo to, že nutili lidi aby se k jádru prokopávali holýma rukama. Nevím jak dlouho by to trvalo a jak dlouho by byli schopní přežít radioaktivní záření který by bylo jisto jistě při každém nižším stupni výšky silnější. A k tomu jako třešnička na dort zabrání poslání ruzbušky do jádra pár prken které policajt umístí do šachty. ()

Reklama

Reklama