Reklama

Reklama

Bestie musí zemřít

všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Americká modelka Celine je unesena záhadným mužem přímo na ulici v průběhu módního týdne v Miláně. Když se probere z omámení, zjistí, že není jediná oběť tohoto šílence. Vedle ní leží zakrvácená dívka, která je zjevně již delší dobu mučena... Jedinou nadějí na záchranu je Celinina sestra Linda. Ta kontaktuje přímo inspektora Avolfiho, který okamžitě ví, s jakým zločincem má tu čest. Jedná se o sériového vraha, zvaného „Yellow“, který vraždí krásné mladé dívky. Nejdřív si s nimi ale zvráceně hraje a krutě je mučí. Když ho to omrzí, dívku zabije a vyhlédne si jinou oběť. Další krásku, kterou může zohavit a zabít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (95)

Shit 

všechny recenze uživatele

Poctivý giallo, ale bohužel nic víc, Argentův rukopis se jaksi zcela vytrácí, takže tu člověk neuvidí žádný jeho typický prvky jako first person kamera, výraznej hudební motiv nebo výrazná vizuální stránka, všechno se to odehrává v rovině, která téměř ničim nenasvědčuje, že je to právě od mistra těchhle hororů, přijde mi jakoby se Argento snažil připodobnit dnešní době a rezignuje na to, co ho vždycky zdobilo. Nicméně musí se nechat, že gore scény tu jsou kvalitní, i když často zbytečně zcenzurovaný a že herci jsou dobrý, stejnětak i příběh, neni sice nějak extra kvalitní, ale v rámci žánru giallo má co říct ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Cekala jsem asi neco vic. Takhle se tenhle thriller pohybuje v sedem prumeru a nijak nevybocuje. Adrien Brody s podivnyma vousama pali jednu od druhe a Emanuelle Seigner neustale prudi svym chovanim nejen detektiva, ale i divaka. Za zminku snad stoji posledni scena, na jejimz konci zacinaji titulky. Jop, ta se mi libila. Policajti jsou macha. I ty italsky a je proste lepsi, kdyz zakon vezme do ruky newyorsky policista Avolfi. Zaver: film napinavej je, ale nic novatorskeho neprinasi. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, řekl bych, že i ten Karetní hráč měl zajímavější zápletku a barvitější průběh, tohle zase mělo lepší obal, lepší a hezčí herci, evidentně větší rozpočet, lepší exteriéry a interiéry. Takže to vlastně vyjde nastejno. Trochu jsem se nudil. Opět, jak je u giall zvykem, záporák je docela blbec a jeho pohnutky jsou trochu k smíchu. Brody má fakt charisma. Jak krásně by to skončilo, kdyby tam nebyla ta poslední minuta. Ale oni ji tam, samozřejmě, museli dát. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dario Argento sa vracia ku koreňom. Ale svoje majstrovstvo niekde nechal. Kým ARMÁDA DÉMONOV : MATKA SĹZ dopadla nad očakávania dobre, tento návrat, tentokrát nie k mystickému hororu, ale k obľúbenému giallu, sa až tak nevydaril. Absentujú tu krvavejšie scény a temnejšia atmosféra, hoci herci si svoje odviedli, to sa uprieť nedá. Takisto ma znepokojil záver v štýle ´´what the f...´´. Dario, na teraz odpúšťam, druhýkrát už budem prísnejší. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Dario Argento ma veľmi milo prekvapil.. Môže zato nízke hodnotenie csfd ale hlavne rukopis Daria Argenta ktorý sa rozhodol natočiť opäť .. pravdepodobne už posledný krát giallo. Z minimalistickým názvom "Giallo". Ako prvé ma hneď zaujala fantastická hudba zo starej Talianskej školy. Nekopíruje ale ten feeling musí cítiť každý fajnšmeker. ďalej ma zaujalo herecké obsadenie a to hlavne Adrien Brody ktorý sa do svojej úlohy detektíva s temnou minulosťou doslova vžil a ja som mu žral všetky jeho postupy. Scenár si Argento napísal sám a je to vidieť staré postupy ma nikdy v týchto snímkach nesklamali (chápem tých ktorý tvrdia že sa opakuje). Jediné čo mi tu tak trocha prekážalo je fakt že už od začiatku viete kto je vrah no neviete o ňom nič. Luxusné sadistické vraždy, výborná vizualizácia a lá Argento a záverečné vyvrcholenie sú ako vždy výborné. Giallovské detaily ako neustále fajčenie cigariet nechýbajú. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Tento Argentův film je první, pro který si Dario nenapsal scénář sám. (Chatterer)
  • Adrien Brody si ve filmu střihl dvojroli. Ztvárnil jak Inspectora Enzo Avolfiho, tak i postavu vraha Yellowa. (Zdroj: ČSFD)
  • Ve scéně, kdy detektiv Avolfi a letuška Linda prochází okolo kina, je jasně vidět plakát na film Juno. (giallo)

Související novinky

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Dario Argento natočí Giallo

Dario Argento natočí Giallo

19.01.2008

Nic nového pod sluncem, říkají si ti z vás, kteří vědí, že giallo je italské označení hororového subžánru specializujícího se na řádění maniakálních sériových vrahů. A mistr Argento už pár takto… (více)

Reklama

Reklama