Reklama

Reklama

Doktorův nejnovější vynález TARDIS ho i s vnučkami přenese na vzdálenou planetu, kde se setkají s Daleky, robotickými mimozemšťany. (Netflix)

Recenze (16)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Sci-fi príliš detinské na to, aby som ho bral trochu vážnejšie. Hodí sa na sobotňajšie predpoludnie pre tých neskôr narodených ( samozrejme s prihliadnutím na dobu, dnes by to bolo u tejto kategórie divákov fiasko ) a podľa toho aj vyzerá. Moje prvé stretnutie s týmto kultom ( DR. WHO ), nedopadlo podľa očakávaní. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

V zásadě jde o převyprávění prvního Doktorvskýho (Doctor Who) příběhu s Daleky z roku 1963 (002 - The Daleks), ovšem s několika rozdíly. Především postava našeho cestovatele čase je zde jako pozemšťan dr. Who (A ačkoliv je Cushing jinak skvělý herec Hartnellově inkarnaci Doktora se nevyrovná), TARDIS se nezasekla jako telefonní budka, ale je rovnou tak postavená, Ian je přítel Barbary a je vykreslený spíš jako slaboch... a mohl bych pokračovat dál. Pro fanoušky Doctora podivná zajímavost s barevnými Daleky pro zbytek trochu průměrnější SF film. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když zavřete oči a pevně stisknete víčka, z pěti procent najdete námět podobný Avataru. Pravdou ale je, že Dr. Who and the Daleks je děsivě odfláknutý film s naprosto ošizenou (a echt amatérskou) výpravou. Kulisy planety vypadají jak laciná ochotnická scéna v divadle Horní Dolní. Nejméně povedení z celého filmu jsou samotní Dalekové, 1) kterým není jejich kvákavá elektronická angličtina vůbec rozumět; 2) prostřihy na ně vám začnou po chvilce pěkně lézt na nervy. Pod maskou zestárlý Cushing dělá, co může, ale na primitivismus tohoto dílka je to málo. IMDB 53 %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Moje prvé stretnutie s Pánom času, keďže vyčleniť si čas na celý seriál je dosť obtiažne. Dr. Who and the Daleks je pomerne vážnym filmom, ktorý reaguje na jadrovú hrozbu na Zemi počas studenej vojny, avšak pôsobí značne naivne a dnes už smiešne. Čo je ale na druhú stranu skôr odporúčanie, podobné filmy sa dnes pozerajú iba ako guilty pleasure. Daleci sa chovajú nesmierne dementne počas celého filmu a korunu tomu nasadzuje finále, kde je ťažké porozumieť tomu, ako vlastne zvíťazilo dobro nad zlom. ()

stepankoby1 

všechny recenze uživatele

Asi jako kdyby remakenuli Dr. No na ultradlouhý seriál, ve kterém byl James Bond řadový občan se zakoupeným revolverem, Felix Leiter Bondův vymaštěný syn a Honey nemotorná kráva, která s Felixem chodí. Pryč je nejen kouzlo, kvalita a plynulost jednotlivých scén, ale i skvěle charakterizované a smysluplně motivované postavy ve výborně promyšleném příběhu. Navíc s úděsnými maskami. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (3)

  • Zatímco v seriálové verzi je Dr. Who mimozemšťan, v tomto filmu jde o člověka. (PanCitron)
  • TARDIS Petera Cushinga je zatím jediná TARDIS, jejíž dveře se otevírají ven. A zatímco v prvním filmu jsou dveře zevnitř stejně modré jako celá budka, ve druhém filmu Daleks' Invasion Earth: 2150 A.D. (1966) jsou dveře zevnitř bílé. (Dreamiest)
  • Jedná se o filmový remake druhého příběhu z první série Doctora Who s názvem "The Daleks". (PanCitron)

Reklama

Reklama