Reklama

Reklama

Clannad

(seriál)
Japonsko, (2007–2009), 18 h 20 min (Minutáž: 25 min)

Scénář:

Fumihiko Šimo

Hrají:

Júiči Nakamura, Mai Nakahara, Ai Nonaka, Hóko Kuwašima, Mamiko Noto, Takeši Aono, Nobuhiko Okamoto, Lesley Pedersen, Šinnosuke Tačibana, Akiko Jadžima (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Tomoya Otozaki je typický stredoškolský chlapec, ktorý nenávidí školu aj svoj život. O matku prišiel ešte keď bol malý chlapec a staral sa o neho len jeho otec, ktorý podľahol alkoholu. Aj kvôli tomu Tomoya nemohol uskutočniť svoje sny. Jeho život sa ale zmení, keď stretne ju... (TomX2)

Recenze (31)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavní problém Clannadu vidím v tom, že až příliš sází na úspěch svého staršího bratříčka, remake Kanonu. Clannad kopíruje v podstatě jeho celou formální stránku. Pokud jde o obsah, i zde je cítit, že jde o variaci na již viděné (Kanon, Air), což otevírá dveře předvídání, které těmto seriálům nesvědčí. Clannad není jen bratříčkem mladším, je i bratříčkem méně zdařilým. Kdyby byl Clannad veskrze originálním počinem, 4 hvězdy ho přesto neminou. Lepší ***. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Clannad je stejně jako Kanon seriálovým zpracováním videohry od Key, a že za oběma hrami stojí tatáž společnost, je velmi výrazně poznat (což někomu může velmi výrazně vadit). Clannad mi však ve většině ohledů přijde slabší než Kanon. Kupříkladu humor zde má často daleko do kanonové přirozenosti, takže na rozdíl od Justiniana spíše vítám, že ho v pozdějších epizodách ubývá. 6/10 ()

Reklama

WildevilCZ 

všechny recenze uživatele

Kanon->konon2006->clannad movie:Gekijouban Clannad->clannad->clannad after story Oproti kanonu 2006, je Clannad veselejší a humoru je zde více, což ovšem neznamená, že je seriál lepší, naopak je o trošičku horší. Clannad movie je naopak velice smutný a byl vypuštěn před seriálem, odhaluje nám co se v seriálu bude dít a jak dopadne... nebo ne? Takže pokud chcete v budoucnu sledovat Clannad:after story(druhá řada), tak se nekoukejte na film :) ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Clannad na rozdíl od Kanonu nemá takový dramatický náboj a celkově nepůsobí tak kompaktně. Nese se v mnohem humornějším duchu a nutno říct, že je často vtipnější než některá primárně komediální anime (School Rumble). Integrace jednotlivých podpříběhů do celku ale není tak povedená jako u Kanonu, obzvláště kolem poloviny seriálu jsem měl dojem, že dějové odbočky hlavní příběh jen brzdí. A co se hlavní linie týče finální odhalení je vlastně jen banální skutečnost, že rodiče udělají pro své děti cokoliv. Celkově docela příjemné anime, ale k vyššímu hodnocení mu chybí nějaké zapamatování hodné momenty nebo trochu dramatičtější děj. Za povšimnutí stojí animace ve "snovém světě", její plynulost je nadpozemská. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkový dojem: Veľmi nadpriemerné anime s veľmi krásnym príbehom, animáciou a sympatickými postavami, ktoré si nie je možné neobľubiť. Niektoré diely sú srandovné a šťastné, iné zase dojemné alebo smutné a v tomto prípade mi to úplne sedí. Na plný počet to nie je, pretože niektoré diely sú očosi slabšie, ale inak vravím áno, určite si to pozrite (aspoň ako prípravu na to, čo nás čaká v DRUHEJ SÉRIÍ) Moje hodnotenie: 79% ()

Galerie (103)

Zajímavosti (4)

  • Seriál byl pojmenován po hudební skupině Clannad, protože si tvůrci mysleli, že je její jméno fonetickým hláskováním gaelského slova znamenající „rodinu“. Ve skutečnosti je však jméno skupiny zkratka pro „Clann as Dobhar“, což znamená „Rodina z Dore“. (Muffino)
  • Ve staré irštině znamená „Clannad“ rodina. (Chariot)
  • První série adaptuje vizuální novelu od studia Key, přesněji její skutečný konec. Pokud ve hře dokončíte všechny možné průchody, které se vytváří na základě vašich rozhodnutí, odemkne se vám finální příběh „After Story“. Ten je nám představen ve druhé sérii. (biasim1)

Reklama

Reklama