Reklama

Reklama

Clannad - After Story

(série)
  • Japonsko クラナド アフターストーリー (více)
Japonsko, (2008–2009), 9 h 10 min (Minutáž: 25 min)

Scénář:

Fumihiko Šimo

Kamera:

Rin Jamamoto

Hrají:

Ai Nonaka, Hóko Kuwašima, Mamiko Noto, Romi Paku, Takeši Aono, Mucumi Tamura, Akiko Jadžima, Tarusuke Šingaki, Terujuki Tanzawa, Hikaru Midorikawa (více)
(další profese)

Epizody(22)

Další série nám přináší zcela nový pohled na život hrdinů, kteří spolu budou procházet další část života, plnou strastí dospělého života. Samozrejmě se vrací většina postav z minulé série, které se o trochu změnily. (kajdiceek)

Recenze (36)

Kicune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco lepší pokračování Clannadu, ovšem stejně zbytečně roztahané. After story je mnohem smutnější, tím pádem ještě víc slzopudné, reflektující pocity postav a jejich jednání. Mysteriózno tu konečně nachází své vysvětlení a už tolik neotravuje jako v první sérii. Popravdě, víc mě bavil bonusový díl, který děj celých dvou sérií zrekapituluje ani ne za 30 minut. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Výrazné zlepšení oproti 1. sérii. Zatímco v Clannadu mě nedojala ani scéna v divadle a vlastně celé se to neslo spíš v takovém pohodovějším, bezstarostnějším duchu, zde už diváka podusíme, osmažíme mu nervíky a podáváme se sklínkou slz. Nelíbilo se mi, že 1/2 AS stála poměrně za houby a jediné, co to zachraňuje před silnou nudou, jsou gagy taťuldy hlavní hrdinky. Side story vedlejších postav jsou trochu plytké, žádnou emoci z Vás nevytáhnou a ta místama přítomná magie úplně nefunguje. Bohudík příjde kýžený zvrat, otočka o 180°, která dá smysl těm snovým sekvencím. A i když to říkám nerad, tak asi tomu tak mělo zůstat až do úplného konce, ať už to zní sebevíc drásavě. Vlk se nažral a ovce zůstala stejná. Nicméně kanonovský feel zde nebyl zdaleka dosažen; nebyl jsem tak nablízku postavám (vyjma hlavně postavy Akkiho, možná Kyou a Tomoyo), příběh tu byl místama až násilně natahován anebo naopak dělal obrovské kličky, ani hudba nebyla tak příjemná. Dojat jsem ale byl, parkrát jsem se od srdce i zasmál a mé měkké srdíčko si užilo solidní horskou dráhu. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Air, Kanon i Clannad dobře nesly, úspěch sklidily. Clannad AS si v žebříčcích též vede velmi dobře. Jenže, existují i lidé, kterým neustálé vyvařování téhož stylu a do značné míry i tématu, začne časem lézt na nervy. Je sice pravda, že Clannad AS, narozdíl od svých předchůdců, opustil prostředí a léta středoškolní a posunul se dále do dospělosti, jenže mu to myslím pramoc neprospělo. Těžko věrohodně předvádět starosti rodinného života v kanonovské sladkosti a roztomilosti. Přesto bych Clannadu neupřel alespoň udržení onoho vytyčeného cíle (a dal ***) - totiž kopírování starého úspěšného - nebýt naprosto scénáristicky ubohých a odporných twistů, které tu popíšu. SPOILER - V průběhu seriálu zemřou dvě kawaii nevinné dívenky (přičemž divák proleje moře slz) a v posledních dílech jsou obě vzkříšeny (přičemž divák proleje moře slz). KONEC SPOILERU. Tomu říkám katarze. Silné **, ač cosi odpadotvorného vidím v oněch twistech. ()

xtomas252 

všechny recenze uživatele

Opravdu silná citová ždímačka, která zašla ještě o něco výš než první série. Trochu zamrzelo, že se v závěru série upozadily skoro všechny vedlejší postavy, ale asi to tak muselo být. Závěr mi úplně po chuti nebyl, nejaký polosmutný konec by se podle mě hodil daleko víc, ale nakonec i tak dávám pět hvezd, ale mohlo to být ještě o něco lepší. ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potlesk. Chcel som mať oveľa obsiahlejší komentár, ale po poslednom diely ma nenapadá nič iné, než definovať to jednoducho takto: Jedno z tých diel, ktoré vám pomôže byť lepším človekom. A to už niečo znamená. Veľmi ďakujem ľuďom v diskusii za obrázok, kde je časová a „medzi-dimenzionálna“ línia vysvetlená. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama