Reklama

Reklama

Clannad

(seriál)
Japonsko, (2007–2009), 18 h 20 min (Minutáž: 25 min)

Scénář:

Fumihiko Šimo

Hrají:

Júiči Nakamura, Mai Nakahara, Ai Nonaka, Hóko Kuwašima, Mamiko Noto, Takeši Aono, Nobuhiko Okamoto, Lesley Pedersen, Šinnosuke Tačibana, Akiko Jadžima (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Tomoya Otozaki je typický stredoškolský chlapec, ktorý nenávidí školu aj svoj život. O matku prišiel ešte keď bol malý chlapec a staral sa o neho len jeho otec, ktorý podľahol alkoholu. Aj kvôli tomu Tomoya nemohol uskutočniť svoje sny. Jeho život sa ale zmení, keď stretne ju... (TomX2)

Recenze (31)

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Clannad prvá séria je anime, ktoré treba dopozerať celé.Pretože sú v nom prítomné dva silné momenty, ktoré jednoznačne znamenajú buď plač alebo aspoň dobrú negatívnu náladu (zaujímavé slovné spojenie však?).Niektoré pomaly plynúce diely znamenajú občas nudu ale celkový pocit po zhliadnutí všetkých dielov je potešujúci a rozhodne to stojí za to. ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že Clannad (dále třeba Air, Angel Beats!) kopírují Kanon...Kanon patří určitě k tomu nejlepšímu, co se týče anime...ale mám osobně takový pocit, že Clannad ho ještě překonává.Taky...proč nezkopírovat úspěšnou šablonu jednoho seriálu a nedoplnit do ní něco vlastního ne?...Clannad bude asi už navždy pro mě absolutní srdcovka.Postavy mě moc bavili, hlavní hrdina nebyl žádnej podivnej uslintanej gay a slečny? každá měla něco do sebe a každá byla jedinečná a skvělá.To, že seriál ve druhé sezoně - Clannad: After Story (která je jen o chlup horší než ta první) sází zejména na emocionálně vypjaté scény a diváka ždímá mě osobně absolutně nevadilo a bez problému jsem přijal hru tvůrců.Clannad je něco, co bylo emocionálně tak plné a přitom nepřekombinované, že v mé TOP 10 naprosto jednoznačně být musí. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkový dojem: Veľmi nadpriemerné anime s veľmi krásnym príbehom, animáciou a sympatickými postavami, ktoré si nie je možné neobľubiť. Niektoré diely sú srandovné a šťastné, iné zase dojemné alebo smutné a v tomto prípade mi to úplne sedí. Na plný počet to nie je, pretože niektoré diely sú očosi slabšie, ale inak vravím áno, určite si to pozrite (aspoň ako prípravu na to, čo nás čaká v DRUHEJ SÉRIÍ) Moje hodnotenie: 79% ()

Saraph 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když slyším o Clannadu, většinou se jedná o velice pozitivní ohlasy. Jestli je to z úcty k velice podařenému sequelu After Story, to nevím, nicméně na samotné první sérii jsem nespatřil nic vyloženě suprového. Snad jen Tomoyu s velice stylovým smyslem pro humor. Já bych to viděl asi takhle - jeden hlavní protagonista, jeden idiot a 50 tisíc holek různých odrůd. Kdo by to čekal, že favoritem číslo jedna se stane právě ona Nagisa, která se například dokáže tak moc zabrat do jídla, že sděluje svému okolí, aby ji při tom nerušili. Ale abych jen nekáral, táhne se tu jakási komplexní mystická dějová linie, o které nikdo neví, dokud se nedokope k druhé sérii. Takže za mě první série mírný nadprůměr a sice proto, že snad vrcholem celého anime je divadelní představení, které si všichni tak moc přáli. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Clannad je stejně jako Kanon seriálovým zpracováním videohry od Key, a že za oběma hrami stojí tatáž společnost, je velmi výrazně poznat (což někomu může velmi výrazně vadit). Clannad mi však ve většině ohledů přijde slabší než Kanon. Kupříkladu humor zde má často daleko do kanonové přirozenosti, takže na rozdíl od Justiniana spíše vítám, že ho v pozdějších epizodách ubývá. 6/10 ()

Galerie (103)

Zajímavosti (4)

  • Seriál byl pojmenován po hudební skupině Clannad, protože si tvůrci mysleli, že je její jméno fonetickým hláskováním gaelského slova znamenající „rodinu“. Ve skutečnosti je však jméno skupiny zkratka pro „Clann as Dobhar“, což znamená „Rodina z Dore“. (Muffino)
  • První série adaptuje vizuální novelu od studia Key, přesněji její skutečný konec. Pokud ve hře dokončíte všechny možné průchody, které se vytváří na základě vašich rozhodnutí, odemkne se vám finální příběh „After Story“. Ten je nám představen ve druhé sérii. (biasim1)
  • Ve staré irštině znamená „Clannad“ rodina. (Chariot)

Reklama

Reklama