Reklama

Reklama

Clannad

(seriál)
Japonsko, (2007–2009), 18 h 20 min (Minutáž: 25 min)

Scénář:

Fumihiko Šimo

Hrají:

Júiči Nakamura, Mai Nakahara, Ai Nonaka, Hóko Kuwašima, Mamiko Noto, Takeši Aono, Nobuhiko Okamoto, Lesley Pedersen, Šinnosuke Tačibana, Akiko Jadžima (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Tomoya Otozaki je typický stredoškolský chlapec, ktorý nenávidí školu aj svoj život. O matku prišiel ešte keď bol malý chlapec a staral sa o neho len jeho otec, ktorý podľahol alkoholu. Aj kvôli tomu Tomoya nemohol uskutočniť svoje sny. Jeho život sa ale zmení, keď stretne ju... (TomX2)

Recenze (31)

Echelon1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K tomuto som sa dostal, keď som videl v zozname, kde bolo zaradené ako „Spolu s Angel Beats najsmutnejší seriál.“ Humoru postupne ubýva a i skrz to paradoxne prvá polovica nenechala oko suché, príbeh Fukko bol hodne smutný, potom sa to ale zmení viac menej na Slice of Life drámu. Ale nebojte, viaceré postavy tejto podarenej skupiny priateľov majú za sebou tiež svoje príbehy. I keď ma to tak ako AB emocionálne nerozbilo. Asi skôr After Story, takže ide sa na to. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavní problém Clannadu vidím v tom, že až příliš sází na úspěch svého staršího bratříčka, remake Kanonu. Clannad kopíruje v podstatě jeho celou formální stránku. Pokud jde o obsah, i zde je cítit, že jde o variaci na již viděné (Kanon, Air), což otevírá dveře předvídání, které těmto seriálům nesvědčí. Clannad není jen bratříčkem mladším, je i bratříčkem méně zdařilým. Kdyby byl Clannad veskrze originálním počinem, 4 hvězdy ho přesto neminou. Lepší ***. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, která tu byla lepší než u Kanonu, byl ending. Zase až tak moc mě to nebavilo. Možná, že kdybych nejprve viděla tohle a byl míň plná anime, tak by hodnocení dopadlo o * lépe. Pro mě průměrný (sem tam lehce nadprůměrný) kousek. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Clannad je stejně jako Kanon seriálovým zpracováním videohry od Key, a že za oběma hrami stojí tatáž společnost, je velmi výrazně poznat (což někomu může velmi výrazně vadit). Clannad mi však ve většině ohledů přijde slabší než Kanon. Kupříkladu humor zde má často daleko do kanonové přirozenosti, takže na rozdíl od Justiniana spíše vítám, že ho v pozdějších epizodách ubývá. 6/10 ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Málokdy mě něco dostane silou svých emocí a skoro nikdy nebrečím, ale to co se mnou dokázal udělat Clannad a především Clannad After Story to byl masakr. Sakra, vždyť já už brečel jak želva u příběhu s Fuko a to jsem netušil, co bude všechno následovat dál. Zkrátka jestli mě něco opravdu dokázalo emotivně dostat, tak je to Clannad a už jenom za to si to zaslouží být mezi mými TOP i když bude hodně dlouho trvat, než se odhodlám si tohle dílo pustit znovu... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kluk, který kašle na školu a vůbec na všechno – však se později ukáže, z jakých důvodů – potká dívenku křehkou, jak chmýří pampelišky, a protože není úplně bez srdce, tak ji začne chránit. Takže mu začne na něčem záležet. A i přes pověst delikventa si téhle jeho citlivosti všimnou i další křehké dívky – ať už je ta křehkost uvnitř nebo navenek – a než se náš hrdina vzpamatuje, je rázem obklopený harémem problémových krásek. Dost složitá situace pro středoškoláka, ale on si s ní poradí. A pomáhají mu k tomu jeho cynické hlášky a trochu jedovatý smysl pro humor, který mě dokázal rozesmát. ___ Velmi obstojná motivace. Poděkováním autorům, že dívky nemění účesy, protože pak by se těžko daly odlišit jedna od druhé. Dost hustý mysteriózní příběh o hvězdicích. Sice rozhodnutí, kterou z dívek harému si nakonec zvolí jako tu svou, bylo jasné od začátku, ale chybělo mi tam trochu více emocionálních důvodů – kromě prvního setkání – proč si vybral právě ji, ale ok. SHRNUTÍ: Pokud chceš zůstat školním vyvrhelem, dej si pozor na submisivní broučky. ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že Clannad (dále třeba Air, Angel Beats!) kopírují Kanon...Kanon patří určitě k tomu nejlepšímu, co se týče anime...ale mám osobně takový pocit, že Clannad ho ještě překonává.Taky...proč nezkopírovat úspěšnou šablonu jednoho seriálu a nedoplnit do ní něco vlastního ne?...Clannad bude asi už navždy pro mě absolutní srdcovka.Postavy mě moc bavili, hlavní hrdina nebyl žádnej podivnej uslintanej gay a slečny? každá měla něco do sebe a každá byla jedinečná a skvělá.To, že seriál ve druhé sezoně - Clannad: After Story (která je jen o chlup horší než ta první) sází zejména na emocionálně vypjaté scény a diváka ždímá mě osobně absolutně nevadilo a bez problému jsem přijal hru tvůrců.Clannad je něco, co bylo emocionálně tak plné a přitom nepřekombinované, že v mé TOP 10 naprosto jednoznačně být musí. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkový dojem: Veľmi nadpriemerné anime s veľmi krásnym príbehom, animáciou a sympatickými postavami, ktoré si nie je možné neobľubiť. Niektoré diely sú srandovné a šťastné, iné zase dojemné alebo smutné a v tomto prípade mi to úplne sedí. Na plný počet to nie je, pretože niektoré diely sú očosi slabšie, ale inak vravím áno, určite si to pozrite (aspoň ako prípravu na to, čo nás čaká v DRUHEJ SÉRIÍ) Moje hodnotenie: 79% ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Clannad na rozdíl od Kanonu nemá takový dramatický náboj a celkově nepůsobí tak kompaktně. Nese se v mnohem humornějším duchu a nutno říct, že je často vtipnější než některá primárně komediální anime (School Rumble). Integrace jednotlivých podpříběhů do celku ale není tak povedená jako u Kanonu, obzvláště kolem poloviny seriálu jsem měl dojem, že dějové odbočky hlavní příběh jen brzdí. A co se hlavní linie týče finální odhalení je vlastně jen banální skutečnost, že rodiče udělají pro své děti cokoliv. Celkově docela příjemné anime, ale k vyššímu hodnocení mu chybí nějaké zapamatování hodné momenty nebo trochu dramatičtější děj. Za povšimnutí stojí animace ve "snovém světě", její plynulost je nadpozemská. ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Clannad prvá séria je anime, ktoré treba dopozerať celé.Pretože sú v nom prítomné dva silné momenty, ktoré jednoznačne znamenajú buď plač alebo aspoň dobrú negatívnu náladu (zaujímavé slovné spojenie však?).Niektoré pomaly plynúce diely znamenajú občas nudu ale celkový pocit po zhliadnutí všetkých dielov je potešujúci a rozhodne to stojí za to. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když slyším o Clannadu, většinou se jedná o velice pozitivní ohlasy. Jestli je to z úcty k velice podařenému sequelu After Story, to nevím, nicméně na samotné první sérii jsem nespatřil nic vyloženě suprového. Snad jen Tomoyu s velice stylovým smyslem pro humor. Já bych to viděl asi takhle - jeden hlavní protagonista, jeden idiot a 50 tisíc holek různých odrůd. Kdo by to čekal, že favoritem číslo jedna se stane právě ona Nagisa, která se například dokáže tak moc zabrat do jídla, že sděluje svému okolí, aby ji při tom nerušili. Ale abych jen nekáral, táhne se tu jakási komplexní mystická dějová linie, o které nikdo neví, dokud se nedokope k druhé sérii. Takže za mě první série mírný nadprůměr a sice proto, že snad vrcholem celého anime je divadelní představení, které si všichni tak moc přáli. ()

WildevilCZ 

všechny recenze uživatele

Kanon->konon2006->clannad movie:Gekijouban Clannad->clannad->clannad after story Oproti kanonu 2006, je Clannad veselejší a humoru je zde více, což ovšem neznamená, že je seriál lepší, naopak je o trošičku horší. Clannad movie je naopak velice smutný a byl vypuštěn před seriálem, odhaluje nám co se v seriálu bude dít a jak dopadne... nebo ne? Takže pokud chcete v budoucnu sledovat Clannad:after story(druhá řada), tak se nekoukejte na film :) ()

Kicune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem obyčejný „slice of life“ s prvkem mysteriózna, který ze seriálu dělá spíš něco zbytečně sofistikovaného. Připočteme-li občasné slzopudné scény a nádech tragična, nevyváženost nudného roztahaného děje, docela příjemnou animaci a popravdě ne příliš sympatické hlavní hrdiny, vychází z toho úplně obyčejné anime. ()

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Je to lepší seriál než Kanon, protože nemá (až na jednu) tak přemrštěné zápletky a hlavní hrdina je sympatičtější. Rozložení arků rozhodně není úplně zlé - ten první se možná až příliš soustředí na Fuko, ale pak hned přijde Kotomin ark, který je asi nejlepší, i když má až příliš uplakaný závěr. Následuje jen pár celkem nepodstatných dílů o nepodstatných postavách, což je fajn, ještěže se jim nevěnovali víc, a přichází závěrečná část, která je celkem slušná. Přesto Clannadu můžu dát jen 60 %, jelikož je pouze dobrý. Ale udělali mi radost, že vynechali zvraty podobné "zrzce z Kanonu", protože tu jsem tehdy vážně nepřekousla. Favoritem snivých seriálů od Key pro mě stále zůstává Air, i když i on má své mouchy. ()

biasim1 

všechny recenze uživatele

Psát komentář ke Clannadu je pro mě celkem obtížné, protože se tu nechci na stovku řádků rozepisovat, co všechno je na něm dobré, takže se to pokusím trošku hodně zkrátit. Proč mám tak rád Clannad? Je to celkem jednoduché. Tak silné emoce, které ve mě vyvolal, se nepodařilo nejen žádnému jinému anime, ale opravdu snad ani žádnému jinému médiu. Další důvod? Oproti ostatním romantickým anime se tady podíváme daleko dál, než kde jsme normálně skončili, takže se od první série, která se odehrávala typicky na střední škole a moc nového toho nepřinesla (ale stále je alespoň pro mě dost fajn), dostaneme do After story, které všechno dostane daleko dál než se většina anime odváží. Jedna ze dvou sérií, kde mám po dokončení pocit, že jsem se v něčem alespoň trochu posunul dál. Po nabrání sil si tento kousek velice rád zopakuji. 10/10. Edit 2. 1. 2022: Po druhé dokončeno, stále stejně dobré.  ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Pokud vám nějaký seriál změní kompletně život od základu, můžete k tomu jako recenzent udělat dvě věci. Napsat o tom stovky a stovky stránek, napsat o tom stovky a stovky neuvěřitelně krásného a procítěného, a nebo si zvolíte tu druhou možnost. Jen se tak dívat a mlčet. A v tichu a v poklidu beze slov konat. Rozesmívat ty kolem sebe. Ty na kterých vám záleží. Ty které milujete. ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám rád keď má seriál popri hlavnom deji a "misiu epizódy"... V tomto prípade sú to väčšinou dvoj-epizódy, ktoré zároveň patria ešte do akýchsi väčších celkov, čo je tie super... Veľmi príjemný seriál s pár smutnejšími časťami, ktorý určite zaujme a pobaví... Mojou najobľúbenejšou je jedna z vedľajších postáv - Fuko - to som sa usmieval už keď sa len objavila na scéne, lebo som vedel, že to bude stáť za to... :D ()

kubka4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviděl jsem jeho předchůdce (Kanon a Air), takže nemám s čím ho porovnávat, což je ale asi jedině dobře. Pokud tedy zhodnotím pouze samotný Clannad, tak musím použít pouze slova chvály. Je to výborné anime plné silných emocí (smutku, radosti, napětí, dojetí...). I přestože se točí kolem (relativně) obyčejných životů několika středoškolských studentů, tak mě ani na chvíli nenudil, ba přímo naopak jsem hltal jednu epizodu za druhou, jak jen jsem mohl. ještě aby ne, když tam najedete takovou paletu všemožných lidských charakterů a povah. Většina mi padla ihned do oka a zbytek se přidal nedlouho poté. S hudbou to bylo podobné... Opening byl láska na první "poslech", zatímco ending vyžadoval trochu více času, ale nakonec jsem si Dango Daikazoku oblíbil. Pokud hledáte anime, kde se jak zasmějete, tak i budete dojati, a nechcete žádnou akční zběsilost, pak je Clannad ideální anime pro vás. "Svět je opravdu krásný. Dokonce i tehdy, když se v našich tvářích zračí smutek." - 100% ()

Lettanea 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlhom rozmýšľaní dávam 3*, nebolo to zlé ale strašne priemerné... Oproti Kanonu sklamanie. Absolútne žiaden nový nápad a to že okazaki skončil s tým, s kým skončil bolo jasné a pevne dané už od začiatku... Uvidíme čo ponúkne AS ale po tomto už teda veľa nečakám... Po AS mám lepší pocit, všetko nadväzuje už od začiatku.. Takže zvyšujem po treťom pozretí. 5* ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No musím hneď priznať, že to to nie je moje prvá vec od Key a teda aj moje hodnotenie bude trochu slabšie, ako by bolo keby to vidím ako prvé. A dôvodom je častá podobnosť prvkov vo všetkých ich dielach. A napriek tomu, že sú úžasné, na po prvé ich budete vychvaľovať, ale keď ich už vidíte po druhé, po tretie, tak napriek ich nádhere/sile, je účinok už slabší. A toto je vlastné jediné negatívum, ktoré na tom vidím ale pre nováčikov to nebude. Inak stále platí pekný príbeh (i keď Kanon mi prišiel krajší, opäť sila skoršieho dojmu), kresba taktiež v pohode, humor ma vždy dostal (komickosť mi tu zatiaľ prišla najlepšia z tejto série/tvorby), hudba tiež. Takže konečných 9 bodov, vidieť skôr dám plnú. Už sa len tešiť na zhliadnutie druhej série. ()

Reklama

Reklama