Reklama

Reklama

Clannad

(seriál)
Japonsko, (2007–2009), 18 h 20 min (Minutáž: 25 min)

Scénář:

Fumihiko Šimo

Hrají:

Júiči Nakamura, Mai Nakahara, Ai Nonaka, Hóko Kuwašima, Mamiko Noto, Takeši Aono, Nobuhiko Okamoto, Lesley Pedersen, Šinnosuke Tačibana, Akiko Jadžima (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Tomoya Otozaki je typický stredoškolský chlapec, ktorý nenávidí školu aj svoj život. O matku prišiel ešte keď bol malý chlapec a staral sa o neho len jeho otec, ktorý podľahol alkoholu. Aj kvôli tomu Tomoya nemohol uskutočniť svoje sny. Jeho život sa ale zmení, keď stretne ju... (TomX2)

Recenze uživatele rikitiki k tomuto seriálu (2)

Clannad (2007) 

Kluk, který kašle na školu a vůbec na všechno – však se později ukáže, z jakých důvodů – potká dívenku křehkou, jak chmýří pampelišky, a protože není úplně bez srdce, tak ji začne chránit. Takže mu začne na něčem záležet. A i přes pověst delikventa si téhle jeho citlivosti všimnou i další křehké dívky – ať už je ta křehkost uvnitř nebo navenek – a než se náš hrdina vzpamatuje, je rázem obklopený harémem problémových krásek. Dost složitá situace pro středoškoláka, ale on si s ní poradí. A pomáhají mu k tomu jeho cynické hlášky a trochu jedovatý smysl pro humor, který mě dokázal rozesmát. ___ Velmi obstojná motivace. Poděkováním autorům, že dívky nemění účesy, protože pak by se těžko daly odlišit jedna od druhé. Dost hustý mysteriózní příběh o hvězdicích. Sice rozhodnutí, kterou z dívek harému si nakonec zvolí jako tu svou, bylo jasné od začátku, ale chybělo mi tam trochu více emocionálních důvodů – kromě prvního setkání – proč si vybral právě ji, ale ok. SHRNUTÍ: Pokud chceš zůstat školním vyvrhelem, dej si pozor na submisivní broučky. ()

After Story (2008) (S02) 

Oproti první řadě velká změna atmosféry. Tíha zodpovědnosti podstatně vzrostla a už to není jen postarat se o sebe a kamarády, ale nést na sobě i tíhu těch rozhodnutí, která je někdy neunesitelná. Tón přece jen ještě trochu bezstarostného dovádění na střední škole se zabarví do smutku. Je to dospělejší. Konečně se – pro mě – propojí příběh dívky z umírajícího světa a příběh našich hrdinů. Takhle vnímám i konec příběhu. KOUSEK DĚJE Je to alternativní šťastný konec, který se odehrává v alternativním vesmíru. V tom našem to zůstalo, tak jak se stalo, tedy tragicky. Vzkříšení se možná jen odehrálo v hlavně hlavního hrdiny, který se tíhou zármutku zhroutil a propadl do šílenství. Ostatně náznaků a témat pocuchané psychiky bylo v předchozím ději více než dost. SHRNUTÍ: Citlivé, dojemné a trochu bezvýchodné. ()

Reklama

Reklama