Reklama

Reklama

Šťovík, pečené brambory

(divadelní záznam)
Komedie / Sportovní
Česko, 2007, 88 min

Obsahy(1)

Komedie současného maďarského autora, který je sám vášnivý fotbalista a tak důvěrně zná zákulisí tohoto sportu a dovede se na něho podívat se značným nadhledem. Zavádí nás do šatny tří fotbalových rozhodčích před zápasem, který má mít v postupu jednoho z nich zásadní význam. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

hrona 

všechny recenze uživatele

Skvělé, skvělé, opravdu skvělé, výběr herců neskutečný, zábava na jedničku. Pro toho kdo má rád Dejvické divadlo, humor ala Okresní přebor a v neposlední řadě fotbalové prostředí. Naprostá povinnost. ()

Greg 

všechny recenze uživatele

Dokonalé divadelní představení, plné humoru a nezapomenutelných scén. I když jsem to viděl jen v televizi, nasmál jsem se opravdu dost. Vynikající herci, skvělý scénář...není, co dodat - 5* ()

befelemepsvz 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem bohužel možnost vidět tento kus přímo v Dejvicích, ale i televizní záznam bylo úžasné sledovat, takže na divadle to musel být opravdu zážitek. Koncert pro tři rozhodčí, pro poměrně opomíjenou složku sportu, která dokáže být nevděčná a bolestivá, stejně jako návyková. A to nemám rád fotbal. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Měl by si psát do novin, ale ne sportovních, do kulturních! Sou takový noviny ? Takový tempo sem snad naposledy zažil u žáků:-) ()

baruss 

všechny recenze uživatele

Záznam inscenácie Dejvického Divadla: réžie: Lýda Engelová adaptovaný scenár: Zoltán Egressy. Vyzerá to tak, že by sme sa mohli v blízkej dobe dočkať aj "reálneho sfilmovania" tohto námetu. Viď: imdb. To že pôsobím ako futbalový rozhodca, o to viac som si toto dielo vychutnal. Pekné, vtipné, svižné. Trošku by som vyčítal jednu vec, divadelná inscenácia využíva iné výrazové prostriedky ako film (alebo televízna inscenácia), a práve preto, možno by mi o chlp viac sadal tento námet sfilmovaný. Nie preto, že by to bolo nejako zle prevedené nie preto, ale preto, že divadlo má svoje čaro aj film má svoje čaro. Hlavným dôvodom je, že som to divadlo nevidel naživo... nuž a ak by som ho naživo videl, tak už len ťažko by som ho mohol hodnotiť ako film. Je to zložité. Predstavenie je to pekné len škoda, že sa jednalo práve o záznam z divadlnej inscenácie. Nuž práce to muselo dať tak či tak... Pre pokoj svojej duše 4.. Vyčítam tomu 100%-nú divadelnosť a trochu neodbornú spôsobilosť, aj keď, aj keď dôverne sprostredkováva atmosféru v kabíne, zopár detajlov by sa tam našlo... (nebudem rozoberať, laik by tomu nikdy neporozumel : )) ()

toy79 

všechny recenze uživatele

Vynikající divadelní hra plná nezapomenutelných hlášek, všichni 3 herci jsou fantastičtí, ale David Novotný je prostě nezapomenutelný - "Ty Laciku..." ()

Zeek 

všechny recenze uživatele

Tuhle divadelní hru jsem si nahrál z televize a když jsem viděl vysoké hodnocení, tak jsem se na ni těšil. Fotbal mám rád, ale byl jsem zklamán. Svižné tempo to mělo, ale moc jsem se nenasmál a pointa mi taky nepřišla kdo ví jaká. Mám rád, když si ve filmu nebo v divadelní hře vystačí minimum herců, ale tady mi děj i ta hra přišla jaksi prázdná. Už jsem viděl lepší hry nebo filmy s takovým malým počtem herců a divadelní hra vysílána v tv minulej týden se mě líbila daleko víc, proto musím možná proti vůli některých dát pouze 3*. Moje hodnocení: 70% ()

Ernst 

všechny recenze uživatele

Videl jsem dvadelni inscenaci nazivo a musim rici, ze v divadle je preci jenom lepsi. Presto jsem se opet mohl potrhat smichy a to prestoze nejsem fotbalovy nadsenec.... ()

PaPiLiO 

všechny recenze uživatele

Zpomalená fotbalová scéna byla naprosto luxusní!!!:-) Jinak takový lepší standard, co se celkového představení týče... ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

promiňte, že kazím hodnocení.. já jsem tak trochu chlap... ale na tohle ne dost velkej... vůbec mě nezaujalo téma, ani děj... ()

Reklama

Reklama