Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Al Pacino reinterpretuje jedno z najslávnejších diel Oscara Wildea, kontroverznú hru Salome. Vsádza pritom na mix dokumentu, fikcie a improvizácie s cieľom dotknúť sa podstaty príbehu a čo najúprimnejšie ho podať ľuďom. O čo vlastne pôjde? V hre Wilde originálne poňal biblickú látku o tom, ako Salome, dcéra Herodiadina, zatancuje kráľovi Herodovi a za odmenu si žiada hlavu Jána Krstiteľa. Pacinova verzia bude tragikomédiou v štýle jeho minulého uznanie zbierajúceho shakespearovského projektu RICHARD III. Vášnivým rozprávaním o ľudských prejavoch, čo v nás budú žiť do konca vekov- žiadostivosti, nenásytnosti, neovládateľnej túžbe, ženskej sile i o ženskom pohŕdaní či zrade. Tvorcovia sľubujú hĺbkovú sondu do náboženstva, politiky, násilia a sexuality. (murakamigirl)

(více)

Diskuze

Misabarry

Misabarry (hodnocení, recenze)

..."a za přínos moderní kinematografii si z Benátek odveze sošku herec a režisér Al Pacino"...

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

Film si odkroutí premiéru na letošním filmovém festivalu v Benátkách (ovšem mimo soutěž).

Rami

Rami (hodnocení, recenze)

Tak na tento počin jsem opravdu zvědavý. Pokud se to povede, tak to bude bomba. A pokud ne, bude to pro mne velké zklamání, protože pokusů zfilmovat takovýto námět tu nemáme každý den a byla by velká škoda promarnit nabízený potenciál.

liquido26

liquido26 (hodnocení, recenze)

Nevíte něco blížšího? Třeba jestli to vyjde ještě letos? Na imdb je pouze 2009 ale nic víc.

StarsFan

StarsFan (hodnocení, recenze)

Přesně, vidět ho na jevišti musí být zážitek, ostatně všechny recenze, které jsem četla, byly kladné. Jednou si našetřím peníze a budu se na něj muset jet podívat. Jenže mám takový pocit, že to už on bude v důchodu :-| :-)

murakamigirl

murakamigirl (hodnocení, recenze)

StarsFan: ČT 2 nemám... :( Olivierovho Richarda tiež nepoznám, ale taký "poctivě udělaný dokument o Shakespearovi" od Pacina snáď ani nemôže dopadnúť zle /a byť nuda.../ :))) To hej, vidieť ho na javisku a to je koniec- viac od života ani nechcem...

StarsFan

StarsFan (hodnocení, recenze)

tangerine1: Jestli máš ČT2, zapni si ji 21. května těsně před půlnocí, Looking for Richard by tam měli dávat :-) Někteří tedy tvrdí, že je to nudný film, ale je to prostě poctivě udělaný dokument o Shakespearovi a když tam Pacino svádí jako Richard III. Winonu v roli Lady Anne, pokořil u mě Laurence Oliviera okamžitě.
Osobně v Salomaybe? věřím hodně, jen lituju, že jsem neměla tu čest vidět Pacina na jevišti na vlastní oči.

murakamigirl

murakamigirl (hodnocení, recenze)

Looking for Richard žiaľ stále nemám tú česť poznať, preto som hádam ešte zvedavšia, ako Pacino skĺbi svoje dve vášne (divadlo a film)... A napriek tomu, že som Richarda nevidela, z vecí, čo viem o Salomaybe? tak nejak cítim, že nás NEČAKÁ slabší zážitok... :) (Čo vy na to?)

StarsFan

StarsFan (hodnocení, recenze)

Co jsem četla, má to být něco jako Pacinův dokument Looking for Richard, tentokrát ale místo Shakespeara a Richarda III. zaměřený na hru Oscara Wilda Salome.

SPOILER Její děj vychází z novozákonnýho mýtu a odehrává se během jediného večera, kdy se princezna Salome zamiluje do vězně svého nevlastního otce, do proroka Jokanaana. Salome by dala cokoliv za to, aby se ho mohla políbit, on ji ale vytrvale odmítá, a tak Salome využije toho, že po ní blázní její nevlastní otec král Harod. Slíbí mu, že mu nahá zatančí, pokud on jí pak splní jakékoliv přání, Harod souhlasí... No a princezna si přeje Jokanaanovu hlavu na stříbrným podnose. Harod se sice bojí zabít proroka, nakonec ale svůj slib dodrží, stráže Salome Jokanaanovu hlavu přinesou. Salome Jokanaanovi vyzná lásku, políbí ho a tím vším znechuceý Harod nechá svou nevlastní dceru popravit. KONEC SPOILERU

Kvůli Pacinovi jse si tu hru nedávno přečetla. Má to asi 120 stránek (anglická verze) a Pacino by v tom měl hrát krále Haroda. Jinak během posledních dvou let Pacino v tý roli vystupoval i na divadelních prknech, takže myslím, že se ve filmu dočkáme i sestřihu z divadla.

http://www.youtube.com/watch?v=Hld0m_V7y5Y

StarsFan

StarsFan (hodnocení, recenze)

Tak tentokrát se od Pacina poučíme trochu o Oscaru Wildovi. Po "Looking for Richard" se na tenhle film hodně těším... (A pořád doufám, že u maturity dostanu Shakespeara a využiju poznatky charismatického pana učitele Pacina.)

Související novinky

Al Pacino a Jessica Chastain v adaptaci Shakespeara

Al Pacino a Jessica Chastain v adaptaci Shakespeara

28.02.2024

Al Pacino (Irčan, Klan Gucci) byl před lety tím šťastným aspektem, který pomohl dnes oscarové herečce Jessice Chastain (Interstellar, Očima Tammy Faye) dostat se do Hollywoodu. Tehdy třicetiletá… (více)

Reklama

Reklama