Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný dirigent Alex Benedict má poměr s talentovanou klavíristkou Jenifer Wellesovou. Ta má však už dost skrývání a dá Alexovi ultimátum: musí se rozvést, jinak Jenifer jejich vztah veřejně odhalí. Jenže Alex si rozvod nemůže dovolit, neboť jeho kariéra závisí na štědrých sponzorských darech bohaté tchyně. Proto se muž rozhodne milenku navždy umlčet. Zavraždí ji a vše nastrojí jako sebevraždu plynem. Poručík Columbo však verzi o sebevraždě neuvěří a začne na Alexe dotírat se spoustou zdánlivě nevinných otázek... (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dirigent Alex Benedict má poměr s klavíristkou, kterou zabije, když ta chce poměr vyzradit jeho ženě. Uškrtí ji a narafičí vše tak, aby to vypadalo jako sebevražda. Dirigenta hraje John Cassavetes. Jeden z těch zajímavějších dílů. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co je toto za průhlédného columba?! Pointa je jasná po dvaceti minutách. A to to mezi Falkem a Cassavetesem tak krásně "jiskří". Navíc se vlastně rozbíhají dva případy - 1)jak zemřela Jenifer, 2) jak se bude jmenovat Columbův Pes (málem jsem mohli už tehdy mít psího Ludwiga van). Perfektní zpracování - ale znovu, to hlavní, překvapivý závěr, se nekonalo!! Velká škoda. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Víte, poručíku, Vaše obtěžování mě začíná unavovat." Tak to je smůla, pane Benedicte, ale nikdo nedokáže obtěžovat pachatele tak urputně, jako poručík Columbo se svým spícím psem. Mně se to tradičně líbilo, i když to možná chtělo trochu víc crescenda na první dobu, což sice úplně přesně nevím, co to je, ale dirigent Benedict to říkal. A jelikož je to chytrý člověk, tak to po něm budu tupě opakovat, abych taky vypadal inteligentně. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mála dílů (či možná jediný), kdy pointa neohromí. Tady ji uhádne každé malé dítě. Ovšem dostatek vtipných scén s Columbovým psem a charismatem překypující John Cassavetes z toho nadprůměr udělají. 70%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

John Cassavetes byl určitě fajn herec, ale todle moc dobře neuhrál, spíš mi přijde, že dost přehrával a moc charizma jeho postava taky nepobrala. Sice mě potěšil občasnej závan vážný hudby, míň už mě ale potěšily scény se hrou na klavír, kde herečka divoce mlátí do kláves a celá se kroutí, absolutně mimo rytmus skladby. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už to není sebevražda, teď je to vražda. A na to jsem specialista, víte? Na vraždy! Epizoda, kterou režírovala hned trojice známých tvůrců. Dva z nich si zároveň střihli i nerovný souboj před kamerou. Nerovný proto, protože Peter Falk, jako Columbo, svého soupeře Johna Cassavetese (Tucet špinavců, Rosemary má děťátko) doslova válcuje a nenechá ho vůbec vydechnout. Tak to mám rád. Díl z prostředí vážné hudby, kde se poprvé objeví poručíkův pes Pes a který má trošku snadněji odhadnutelnou závěrečnou pointu, ale to mu rozhodně neubírá na kvalitě. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V málokteré epizodě je poručík Columbo takové nervy drásající, deptající, žaludeční vředy přivolávající a věčně se vracející zvědavé monstrum. Však on si to ale pan vrah zasloužil. A taky je tady ta skvělá linka se jménem psa Psa. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z celkového hodnocení ubírám tentokrát hvězdičku, protože usvědčení vraha nebylo vůbec překvapivé a navíc si nejsem jistý, jak by to u soudu obstálo...Peter Falk je tu však tradičně výborný. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Peter Falk coby spolurejža podal rozhodně lepší dirigentský výkon, než Honzik Cassavetesů. Především díky tomu tahle Etuda náramně ladí. A průhledná pointa? Nemohu sloužit, já Columba žeru i s průhlednou pointou. P.S: Jednoznačně a suverénně nejotravnější ústřední "melodie." ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasicky výborný Columbo, aj keď táto časť v konečnom zúčtovaní nepatrí medzi najväčšie klasiky. Ja som ju videl až potom, čo som podobné odhalenie vraha v tomto seriáli videl už aspoň raz, takže nebol som z pointy až tak nadšený. No a v tom druhom prípade je premyslenejšia a prekvapivejšia. Kto videl všetky diely, určite si spomenie a dá mi za pravdu. ()

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Víte, na to jsem dobrej, na vraždy," ujištěje Columbo a opravdu je. Výborný díl, kde jako policejní Paganini rozehrává velkolepý koncert na téma odbíhání od tématu tak ďábělským způsobem, že nestíhá ani dirigent tak sebevědomý, že si troufal udirigovat i vraždu. Libilo i přesto, že tentokrát filmaři trousí stopy tak okatě, že jsem byl jako divák o tři kroky nejen před vrahem, ale dokonmce i před Columbem. Alespoň jsem si mohl vychutnát Columbovo smrtící Tempo Furioso, se kterým svými odtázkami, informacemi a všudypřítomností deptá rádoby chladnokrevného vraha. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z tych menej komedialnych dielov. Ale hlavna zapletka je zaujimava, vrah slizky a vrazda je prevedena kvalitne, takze je to napinave od zaciatku do konca. Mozno len odhalenie je slabsie. Komedialnu stranku obstaráva len Columbov pes, ktory v tomto diely debutoval. A este ma zaujala nadherna Blythe Danner, ktora mi cely cas pripominala Gwyneth Paltrow. A ona je to jej matka. :) 7/10. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No nevím, jestli by to úplně obstálo u soudu, kdy vraha usvědčí banální kytka. Proč jen ti chlapi hledají milenky? Jinak Columbo milovník zvířat, to tu ještě nebylo ......8/10 ()

Reklama

Reklama