Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ředitel a spolumajitel prosperující chemické firmy David Buckner má v plánu podnik prodat, avšak proti tomu je jeho žena Doris, firemní právník Everett Logan a zejména Bucknerův synovec Roger Stanford, který má zálusk na strýcovo křeslo. David chce Rogera vydíráním donutit, aby změnil názor a aby dokonce přemluvil i Doris, avšak sebevědomý mladík má svůj vlastní plán: zavraždí strýce s pomocí výbušniny nastražené v jeho autě. Poručík Columbo zjistí, že výbušnina se do Bucknerova vozu dostala pravděpodobně v krabici s doutníky. Díky tomu začne velmi rychle podezírat tu správnou osobu... (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatraceně! Tento díl má výborné závěrečné odhalení na lanovce, ale to je asi tak všechno. Roddy McDowall mi nikdy moc neseděl a v této roli už vůbec ne. Celá epizoda se navíc tak nějak vleče, takže jsem se i přes krátkou stopáž chvílemi nudil. Bylo to takové roztahané. Navíc chyběla zábavná Columbova místa. Dávám aspoň 4*, i když je to spíše tak na tři a půl. P.S. Columba zde na Nově dabuje Petr Haničinec. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Víte, to jsou obchodní záležitosti, a těm já nerozumím. O daně se mi stará žena.“ Tento díl je trochu jiný. Vrah zde není žádný elegán z vyšší společnosti, ale floutek a Columbo mu tentokrát nedává tak zabrat, jen se tu a tam poptá, ale nijak ho nedusí. Scény v horách jsou příjemné na podívání a dobře oživují poněkud jednotvárné vyšetřování. A závěr a usvědčení pachatele jsou tentokrát ryze ukázkově Columbovské, avšak to čekání na něj je trochu dlouhé. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poručík Columbo z losangeleskej polície v tejto epizóde lapí do premyslene pripravenej "Pasce" ďalšieho zákerného vraha, ktorý si myslel, že mu jeho zákerný zločin prejde. Tento krát si posvieti na mladého chemika, čo zabil svojho vlastného strýka preto aby zaujal jeho miesto vo vedení veľkej rodinnej továrne. Peter Falk je v titulnej role perfektný, ako vždy. V zápornej úlohe sa predviedol nemasný neslaný Raddy McDowall a práve on je najslabším článkom tohto dielu. No a ani scenár nepartí zrovna medzi tie najgeniálnejšie. Tekže to dnes bude iba za tri hviezdičky. *** ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, že v tak hezkých exteriérech se zrovna natočil tento ne příliš atraktivní případ. Hlavní padouch sice měl cosi pod čepicí, ale jeho místy afektované chování mi lezlo dost na nervy. Nelogický mi přišel i nástup na scénu poručíka Columba, kdy vyzpovídává manželku nezvěstného jejího muže aniž by našli jeho tělo nebo měli stopu, že jde opravdu o vraždu. Zvláštní... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niektorí ľudia veria na účinok prvého dojmu. Niektorí tvorcovia sa spoliehajú na "najlepšie na koniec". Ale ani parádny lanovkový záver nedokáže úplne prekryť nedostatky toho, čo záveru predchádzalo. Posielať poručíka losangeleskej polície ako poslíčka do domu boháčov a prideľovať ho k dopravnej nehode skôr, ako vznikne podozrenie z vraždy je dosť neobvyklé. A to nedovolené snorenie v neuzamknutých priestoroch je v protiklade s tým, čo viem o práci americkej polície. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Když chce Roger Stanford (Roddy McDowall) vyhodit krabici doutníků z lanovky, otevře při tom dveře lanovky. O několik záběrů později jsou dveře zavřené. (matar)

Reklama

Reklama