Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ředitel a spolumajitel prosperující chemické firmy David Buckner má v plánu podnik prodat, avšak proti tomu je jeho žena Doris, firemní právník Everett Logan a zejména Bucknerův synovec Roger Stanford, který má zálusk na strýcovo křeslo. David chce Rogera vydíráním donutit, aby změnil názor a aby dokonce přemluvil i Doris, avšak sebevědomý mladík má svůj vlastní plán: zavraždí strýce s pomocí výbušniny nastražené v jeho autě. Poručík Columbo zjistí, že výbušnina se do Bucknerova vozu dostala pravděpodobně v krabici s doutníky. Díky tomu začne velmi rychle podezírat tu správnou osobu... (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabsi diel hlavne kvôli predstavitelovi vraha. Roddy McDowall bol skvely v Planete opic ale bez masky opice mi nikdy nesedel. Vzdycky hral dost divne postavy. A to je aj tento pripad. Sice si vymysli dost dobry plan vrazdy, ale cely cas dost otravne prehrava a ani spickovanie s Columbom nie je tentoraz prilis zabavne. Jedine co sa fakt vydarilo bolo odhalenie v lanovke. 5/10. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Roddy McDowall sice hraje výtečně, ale poručík Colombo snad neměl hloupějšího soupeře. Závěr na lanovce tuto krapet rozpačitou epizodu o hodně vylepšil. 70%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Kim Hunter se nám záhy v seriálu objevil i Roddy McDowall, takže už zde máme kompletní vědecký páreček šimpanzů z Planety opic (1968). Past je trošku slabší díl, ale závěrečná legendární scéna na lanovce, táhne hravě hodnocení na plný počet hvězd. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poručík Columbo z losangeleskej polície v tejto epizóde lapí do premyslene pripravenej "Pasce" ďalšieho zákerného vraha, ktorý si myslel, že mu jeho zákerný zločin prejde. Tento krát si posvieti na mladého chemika, čo zabil svojho vlastného strýka preto aby zaujal jeho miesto vo vedení veľkej rodinnej továrne. Peter Falk je v titulnej role perfektný, ako vždy. V zápornej úlohe sa predviedol nemasný neslaný Raddy McDowall a práve on je najslabším článkom tohto dielu. No a ani scenár nepartí zrovna medzi tie najgeniálnejšie. Tekže to dnes bude iba za tri hviezdičky. *** ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Charakter Columbova protihráče maže prvek napětí při vzájemných přátelských rozhovorech, a tak se tu podřazuje na trojku. Poslední stoupání nejvyšší horské kategorie sice poručík vydupal jako Lance Armstrong za mlada, ale do žlutého trikotu se po téhle etapě nenavleče. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tejto epizóde chýba viac humorných momentov a možno o jeden zvrat niekedy uprostred navyše. Columbov protivník nie je bohvieako charizmatický, zato sliz je to poriadny a tak uhádnuť, kto za celou vecou stojí, nie je pre poručíka žiaden problém. Je to prípad, ktorý by každé oddelenie uzavrelo hneď ako nehodu, takže slúži ku cti oddeleniu vrážd v LA a špeciálne Columbovi (rozumej scenáristom), že sa do toho pustili a s noblesou sebe vlastnou pripravili pasť, z ktorej niet ako vždy úniku. Z príťažlivého prostredia chemickej továrne sa dalo vyťažiť viac. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niektorí ľudia veria na účinok prvého dojmu. Niektorí tvorcovia sa spoliehajú na "najlepšie na koniec". Ale ani parádny lanovkový záver nedokáže úplne prekryť nedostatky toho, čo záveru predchádzalo. Posielať poručíka losangeleskej polície ako poslíčka do domu boháčov a prideľovať ho k dopravnej nehode skôr, ako vznikne podozrenie z vraždy je dosť neobvyklé. A to nedovolené snorenie v neuzamknutých priestoroch je v protiklade s tým, čo viem o práci americkej polície. ()

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedáte si doutník? Nikdo nedokáže bohatým smradům setřít žoviální úsměv z tváře tak dokonale, a tentokrát i pouťouchle, jako Columbo. Konec dobrý, všechno dobré, dalo by se nejspíše říci o kvalitě této epizody. Možná je slabší, ale závěr vše vynahrazuje. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci první sezóny běžný díl, obecně spíše slabší a potvrzující poměrně záhy se projevující sestupnou tendenci. Vychvalovaný závěr v lanovce má opravdu cosi do sebe, i když ani tohle není nijak moc originální komponenta příběhu. Poručík zde opět hraje falešnými kartami. Skoro se někdy zdá, že je to jeho hlavní zbraň. Pozoruhodná je mimochodem zjevná chyba při natáčení. V jednom záběru jsou dveře lanovky otevřené, v dalším už zavřené, ovšem v dalším zase otevřené a takhle ještě asi dvakrát po sobě... Nevím, zda-li si tvůrci při střihu natočené scény nevšimli, nebo všimli a řekli si, že si to lidé asi stejně nevšimnou, nebo že je to prostě jedno... Urputnost, s jakou se náš vrah v příslušných scénách dívá na hodinky, asi aby i pomaleji uvažující diváci u obrazovek pochopili, mi ovšem napovídá že spíše to druhé. Jinak je ovšem živelný Roddy McDowall v roli padoucha výborný... Celkový dojem: 70% ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, že v tak hezkých exteriérech se zrovna natočil tento ne příliš atraktivní případ. Hlavní padouch sice měl cosi pod čepicí, ale jeho místy afektované chování mi lezlo dost na nervy. Nelogický mi přišel i nástup na scénu poručíka Columba, kdy vyzpovídává manželku nezvěstného jejího muže aniž by našli jeho tělo nebo měli stopu, že jde opravdu o vraždu. Zvláštní... ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatraceně! Tento díl má výborné závěrečné odhalení na lanovce, ale to je asi tak všechno. Roddy McDowall mi nikdy moc neseděl a v této roli už vůbec ne. Celá epizoda se navíc tak nějak vleče, takže jsem se i přes krátkou stopáž chvílemi nudil. Bylo to takové roztahané. Navíc chyběla zábavná Columbova místa. Dávám aspoň 4*, i když je to spíše tak na tři a půl. P.S. Columba zde na Nově dabuje Petr Haničinec. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Většina tu chválí ( jistě zajímavý ) závěr v lanovce, já zmíním i první poručíkovu jízdu lanovkou, kde velmi dobře hrál nevolnost :-) A zároveň škoda a trochu výtka nekoncepčnosti, že tento prvek nezakomponovali právě do závěrečné scény. Průměrný díl se zajímavým Roddy McDowallem... ()

Reklama

Reklama