Reklama

Reklama

Columbo - Série 6 (1976) (série)


Posvítit si na vraždu (S06E01)

(epizoda)
  • USA Fade in to Murder (více)

Obsahy(1)

Televizní herec Ward Fowler se proslavil rolí detektiva Lucerneho. Jeho bývalá milenka Claire Daleyová je nyní jeho producentkou. Nikdo netuší, že tato žena Fowlera dlouhodobě vydírá a že muž jí odevzdává polovinu ze svých honorářů. Fowler proto jednoho dne v převlečení za lupiče přepadne bistro, ve kterém právě Claire nakupuje. Ženu zastřelí a stopy nastraží tak, aby se podezřelým stal manžel oběti Sid. Když se poručík Columbo ujme vyšetřování, zjistí že Fowler plynule přechází do své nejznámější role a coby detektiv Lucerne svému „kolegovi" pomáhá... (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za sympatického vraha a jeho dobře promyšlený plán dám přece jenom čtyři hvězdy. Poručík opět dokáže, že si umí dávat věci do souvislostí vskutku dokonale a že za přispění kluků z laborky najde i v precizně promyšlené vraždě chyby. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad poprvé jsem v něčem pochopil ženy, vyžaduji uznání! Většina Columbovek se totiž podobá romantickému večeru, kdy si na své přijdou obě strany, zatímco tahle epizoda jakoby se odehrála v tmavé uličce za nonstopem a netrvala déle, než okolo stačila projet šalina s dvěma vagónky. Peter s Williamem si navzdory tomu očividně užili stejně, ale co já?!?!?! Já chci vymazleného Columba, kterému záleží i na mně! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbovkám zo sedemdesiatych rokov dávam rád za päť, ale tento diel je iba veľmi dobrý. Je to zvláštne, ako sa líšia hodnotenia jednotlivých užívateľov pri rôznych dieloch, mne pripadá seriál štandartne výborný skoro vždy a tých výrazne slabších dielov som narátal myslím tak tri. Klasická vražda, Shatner charizmatický ako vždy a fajn pointa, ktorá nepatrí síce medzi najsilnejšie, zato dôkaz je nevyvrátiteľný. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela dobře vymyšlená zápletka. Přiznejme si ovšem, že bez Falka a jeho hereckého výkonu by byl celý seriál dost pitomý, což je dobře vidět právě v tomhle dílu. V podstatě nikdo zde nepodává zapamatovanější herecký výkon, nápadné "utahování" si ze světa filmu připomíná parodii a způsob, jakým tvůrci divákovi celý děj servírují poněkud zavání obavou z toho, zda-li jej dotyční nebožáčkové pochopí. Konzultace s "Inspektorem Lucernem" hloupé a naivní... Celkový dojem: 70% ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku je absurdní, jak Columbo přijde na to, že se od začátku jedná o vraždu a niko-li loupežné přepadení. Pěkně provedený zločin a případ hláškujících přestřelek s vynikajícím kapitánem Kirkem......9/10 ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku jsem si říkal, že to nebude tak špatný díl, jak se o něm říká, ale po Columbově objevení se na scéně se tomu tak stalo (ale nebyla to Falkova vina). Kapitán Kirk jako vrah není nic moc (jeho plán nebyl zvlášť geniální, ale zase nebyl ani špatný) a v některých scénách působí trapně (například ten jeho "šok" při prvním střetnutí mezi ním a poručíkem). A ta diskuze mezi Columbem a Fowlerem, uvažujícím jako detektiv Lucerne, také byla naprosto nudná. Díl, na který se snadno zapomene. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, v tomto případě byl vrah opravdu sympatický. Vtipné dialogy, zábavné vyšetřování, Columbo ve formě, Lucerne ve formě a William Shatner v jednom ze svých nejlepších výkonů mimo Star Trek. Skvěle promyšlené a vážně nesmírně sympatické. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To tu ešte nebolo, aby vrahom bol Columbov mladší dvojník, ktorý je aj detektívom v seriáli a má správny prehľad o kriminalistických metódach. Výborné je ich spoločné vyšetrovanie, až kým sa vrah sám neusvedčí. Je to málo pravdepodobné, ale dobre sa na to pozeralo. –––– Kvůli tomu se neposílá detektiv, který nenápadnê dává hloupý a nevinný otázky. To přece znám ze svých detektivek. –––– Mým honorářem je práce s vámi. –––– Tři tisíce dolarů? Za to je nový auto! Ne že bych ho potřeboval... ()

keoma26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

pro mě osobně jeden z nejlepších dílů, v němž na konci shatner nepřímo vystihne hlavní princip poručíkova úspěchu: pachatel hraje roli vraha vždycky poprvé, bez zkoušení, a proto udělá chybu, byť by to byl geniální herec, zato Columbo svou roli opakuje a tříbí tolikrát, že ji přirozeně ovládá do posledního detailu a vraha pokaždé přehraje ... takových interpretačních klíčů k seriálu existuje víc a o některých ještě nevíme, některé objeví teprve budoucí "archeologové", až budou muset rekonstruovat naši dobu na základě dochovaných dílů Columba, podobně jako poručík rekonstruuje vraždu pomocí zanechaných i naopak chybějících stop, jak vtipně naznačuje v jednom svém článku Umberto Eco;-) ()

Reklama

Reklama