Reklama

Reklama

Columbo - Série 6 (1976) (série)


Posvítit si na vraždu (S06E01)

(epizoda)
  • USA Fade in to Murder (více)

Obsahy(1)

Televizní herec Ward Fowler se proslavil rolí detektiva Lucerneho. Jeho bývalá milenka Claire Daleyová je nyní jeho producentkou. Nikdo netuší, že tato žena Fowlera dlouhodobě vydírá a že muž jí odevzdává polovinu ze svých honorářů. Fowler proto jednoho dne v převlečení za lupiče přepadne bistro, ve kterém právě Claire nakupuje. Ženu zastřelí a stopy nastraží tak, aby se podezřelým stal manžel oběti Sid. Když se poručík Columbo ujme vyšetřování, zjistí že Fowler plynule přechází do své nejznámější role a coby detektiv Lucerne svému „kolegovi" pomáhá... (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad poprvé jsem v něčem pochopil ženy, vyžaduji uznání! Většina Columbovek se totiž podobá romantickému večeru, kdy si na své přijdou obě strany, zatímco tahle epizoda jakoby se odehrála v tmavé uličce za nonstopem a netrvala déle, než okolo stačila projet šalina s dvěma vagónky. Peter s Williamem si navzdory tomu očividně užili stejně, ale co já?!?!?! Já chci vymazleného Columba, kterému záleží i na mně! ()

LukasCL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic moc. "Sympatický" záporák Shatner zavraždí produkční seriálu, které platí nemalé peníze za to, že neprozradí, že herec ztvárňující populárního detektiva Lucerna je bývalý válečný dezertér. Pointa s náboji taky nic moc. A Shatner mi byl místy neskutečně protivný, zejména když tvrdil, že jako detektiv Lucerne by podezříval sám sebe a že se sám sebe ptal na motiv......prostě blbina největšího kalibru. Za to dávám pouze 3 hvězdičky. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To tu ešte nebolo, aby vrahom bol Columbov mladší dvojník, ktorý je aj detektívom v seriáli a má správny prehľad o kriminalistických metódach. Výborné je ich spoločné vyšetrovanie, až kým sa vrah sám neusvedčí. Je to málo pravdepodobné, ale dobre sa na to pozeralo. –––– Kvůli tomu se neposílá detektiv, který nenápadnê dává hloupý a nevinný otázky. To přece znám ze svých detektivek. –––– Mým honorářem je práce s vámi. –––– Tři tisíce dolarů? Za to je nový auto! Ne že bych ho potřeboval... ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tu sa objaví "kapitán Kirk" a aj som s ním celkom sympatizoval. Narozdiel od časti, ktorú natočil v deväťdesiatych rokoch. Tá scéna, keď sa Columbo priplietol do scény a prechádzal sa medzi maketami mrakodrapov, tak to bola pecka. Ale takýchto somariniek tu bolo vlastne viac. Táto časť bola taká pohodovka. Menšie úlohy si tu strihli Walter Koenig (ktorý hral Chekova v Star Treku a bol parťákom Shatnera) a manželka Petra Falka. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

pro mě osobně jeden z nejlepších dílů, v němž na konci shatner nepřímo vystihne hlavní princip poručíkova úspěchu: pachatel hraje roli vraha vždycky poprvé, bez zkoušení, a proto udělá chybu, byť by to byl geniální herec, zato Columbo svou roli opakuje a tříbí tolikrát, že ji přirozeně ovládá do posledního detailu a vraha pokaždé přehraje ... takových interpretačních klíčů k seriálu existuje víc a o některých ještě nevíme, některé objeví teprve budoucí "archeologové", až budou muset rekonstruovat naši dobu na základě dochovaných dílů Columba, podobně jako poručík rekonstruuje vraždu pomocí zanechaných i naopak chybějících stop, jak vtipně naznačuje v jednom svém článku Umberto Eco;-) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Televizní baseballová hra, která představuje baseballový tým z Los Angeles, je ve skutečnosti domácí hra Baltimore Orioles, hraná na Memorial Stadium v Baltimoru. (Epistemolog)

Reklama

Reklama