Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý fotograf Freddy Brower jednoho dne vyhraje v loterii několik milionů dolarů. Jenže je ve složitém rozvodovém řízení, a kdyby si výhru vyzvedl před oficiálním ukončením manželství, musel by se o ni rozdělit s manželkou Nancy. Proto se dohodne se svým strýcem, majitelem klenotnictví Leonem Lamarrem, aby výherní tiket předložil on. Freddy netuší, že strýc přišel o majetek hraním na burze a že mu výhru nikdy nemíní vrátit. Leon naopak Freddyho omráčí a utopí ve vaně, aby to vypadalo jako nešťastná náhoda. Falešné alibi mu obstará právě Nancy, která je jeho milenkou. Poručík Columbo tak má před sebou další těžký oříšek… (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděno na Poláků s kouzelným monodabingem. Pochopil jsem to dobře, že sloužící, co na úvod dílů předá sluchátko vrahovi, nerozezná od sebe mužský a ženský hlas? Taky ta scéna, když si člověk myslí, že vrah zavraždí i tu manželku, byla zbytečně a nelogicky natahována. Falešné rozbité hodinky se stávají columbovskeho kycem, být zde je to vypointovane tim, že vrah neví, že nejsou vodotěsné.. Jinak vcelku dobrý, ze columbovskeho standartu neuhnul ani hore ani dole. 70 proc. ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda se mi velmi líbila a musím se přiznat. že jsem se při ní i skvěle pobavil. Hl. hrdina Freddy, který zvítězí v loterii a stane se ze dne na den milionářem na mě působil velmi prostým dojmem, kterého by dle mého soudu nebylo vůbec těžké oblafnout. A to se povedlo i jeho povedenému strýčkovi Leonovi, kterému Freddy na přechodnou dobu svěřil svou výhru, aby se o ni nemusel dělit se svou manželkou. Další vývoj rozhodně není překvapující, protože jeden musí z kola ven, a v tomto případě je naprosto jasné, že to musí být Freddy, který se stal pro strýčka Leoneho a jeho milenku nepohodlným. Z mého pohledu velmi dobrý díl. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne a ne a ne, tenhle přístup mi vážně nevyhovuje. O co více pozornosti věnovali tvůrci prostředí a rekvizitám o to odbytější je samotný příběh. Jistě, důkaz s otiskem je pěkný a falešné "vodoodolné" hodinky taky, ale nějak to není ta "spousta drobných nesrovnalostí", které jsme u Columba znali dříve. Samozřejmě, že všechny ty "vizuální efekty" jsou pěkné, ale detektivka je to slabá a plná neuvěřitelných "náhod"... 65% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jsi úplná ďáblice !!" - " Vrána k vráně sedá, strýčku Leone.." ;) Tornův strýc Leon ?? Ale kdeže !! To Columbo je tady Ďábel..;) Zaťal drápek do muže v černém a už ho nepustil !! Výborný kousek !! Pasáž s aukcí, při níž se vždy válím smíchy po podlaze, samozřejmě celé epizodě vládne.. "Mám čtyři sta padesát tisíc od pána v pršiplášti !!" ;) ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z povedených dílů. Výhra v loterii nemusí být zrovna výhrou, když je váš strýc na dně a pár peněz se mu hodí. Jenže co když se mu v tu chvíli nehodíte vy? Skvěle vystavěný příběh, ze kterého mě pokaždé zamrazí (zvlášť ze scény ve vaně... ). Columbo se do toho opět pustil s vervou, neplánovaně si málem i zainvestoval - scéna v aukčním sálu stála za to: „Mám čtyři sta padesát tisíc od pána v pršiplášti!“ Věru bez pršipláště do aukcí nelez... :-) Závěrečná pointa byla velice dobře vymyšlená, většinou se totiž hledají otisky vraha, tentokrát ale vraha usvědčily otisky někoho jiného. Tleskám a smekám. Opět zcela nekritických 5 hvězdiček - 100%. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Columbo (Peter Falk) nám v tejto epizóde prezradí, že s pani Colombovou je ženatý skoro 25 rokov. Tento diel je z roku 1991. To znamená, že v dobe prvého príbehu inšpektora Columba s názvom Vražda na predpis (1968) spolu boli len asi 2 roky. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy se ve Freddyho (Gary Kroeger) bytě sejdou jeho přátelé a drží za něj pietu, zpívají všichni zúčastnění píseň „Where Have All the Flowers Gone?“. (majky19)

Reklama

Reklama