Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý fotograf Freddy Brower jednoho dne vyhraje v loterii několik milionů dolarů. Jenže je ve složitém rozvodovém řízení, a kdyby si výhru vyzvedl před oficiálním ukončením manželství, musel by se o ni rozdělit s manželkou Nancy. Proto se dohodne se svým strýcem, majitelem klenotnictví Leonem Lamarrem, aby výherní tiket předložil on. Freddy netuší, že strýc přišel o majetek hraním na burze a že mu výhru nikdy nemíní vrátit. Leon naopak Freddyho omráčí a utopí ve vaně, aby to vypadalo jako nešťastná náhoda. Falešné alibi mu obstará právě Nancy, která je jeho milenkou. Poručík Columbo tak má před sebou další těžký oříšek… (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Freddy je před rozvodem a vyhraje 30 milionů v loterii - aby manželce nemusel nic dávat, domluví se se svým strýcem, že lístek jako koupil on. Ten má ovšem jiné plány... Jeden z těch spíše průměrných a slabších dílů. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strýček Leon je padouch každým coulem, k tomu má Rip Torn dobrý předpoklady. Jeho synovec je dost ňoumojdní a navíc má kamarádku "opici v oblečku", což je věc, kterou nemůžu překousnout. I tak skvělej díl s mnoha vtipy jako například vyvedená Columbova aukce a dost vtipný mi taky přišlo, jak se na konci Leon s milenkou navzájem usvědčili. Jen by mě zajímalo, komu vlastně pak připadly ty prachy. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch nejzajímavějších dílů, se záporákem Ripem Tornem (Sladký pták mládí, Muži v černém). Provedení vraždy je zde jedno z nejodpornějších vůbec a divák pak přeje nabubřelému strýčkovi tu nejpotupnější porážku, kterou mu poručík samozřejmě přichystá. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štvrtá epizóda z desiatej série amerického kriminálneho televízneho seriálu "Columbo" sa volá "Smrť berie jackpot" (Death Hits the Jackpot). Zámožný majiteľ klenotníctva Leon Lamare chladnokrvne zavraždí svojho synovca Freddyho Browera, aby sa s ním nemusel spravodlivo podeliť o výhru v lotérii. Jedná sa o sumu tridsať miliónov dolárov. Chce si ich nechať všetky len pre seba, preto spácha tento ťažký zločin. Zaistí si aliby a pokúsi sa to narafičiť tak, aby to vyzeralo ako sebevražda. Je si istý, že z toho vyviazne bez trestu. Má však smolu, pretože tento prípad začne vyšetrovať inšpektor z oddelenia los angeleskej polície poručík Columbo. Ten ho svojim typickým, nekonvenčným štýlom usvedčí a odovzdá spravodlivosti. **** ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U Columba se nedá říct, že by některá epizoda byla vyloženě špatná, ale jsou tam takové, které baví více či méně. Tato mě sice nenudila, bavil jsem se, ovšem asi v ní nebylo nic, co by mi na delší dobu utkvělo v paměti. Vražedný plán se mi nezdál dokonalý, od počátku jsem tušil, kde bude háček a čeho se poručík chytne, tudíž proto dávám 3*. Konec je tu však tradičně zdařilý. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spíše takový komediální díl Columba. Nejen scéna s příjezdem Columba do luxusního autosalonu, ale i scéna s šimpanzem, s italskou 'dohazovačkou' na hřbitově, ale hlavně scéna na dražbě dost pobaví. Jinak záporák v podání Ripa Torna je fakt hajzl, což se ne vždy dá říct o Columbových soupeřích. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taký typický 90kový Columbo, nie je to úplne na plný počet, aj keď príbeh je skvelo vymyslený a záverečná pointa je "obzvlášť vypečená". Opica nie je najlepší priateľ človeka, ale pes. Škoda, že si to vrah neuvedomil skôr. Najdôležitejšími atribútmi Columba sú záporák, pointa a občasné suché fóriky. Všetko perfektne funguje, ale na najlepšie časti to nestačí. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť jeden priemerný diel columbovskej série. Okrem nepravdepodobného správania sa obete aj hojné bezdomovecké správanie sa poručíka oddelenia vrážd v Los Angeles. Chápem, že tento kontrapunkt bol výrobnou značkou celej série, ale tým, že si tvorcovia viackrát neustrážili limit prípustného, dostávali sa do oblasti trápnosti a znechutenia diváka. A vtedy sú tri hviezdičky maximom možného. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne a ne a ne, tenhle přístup mi vážně nevyhovuje. O co více pozornosti věnovali tvůrci prostředí a rekvizitám o to odbytější je samotný příběh. Jistě, důkaz s otiskem je pěkný a falešné "vodoodolné" hodinky taky, ale nějak to není ta "spousta drobných nesrovnalostí", které jsme u Columba znali dříve. Samozřejmě, že všechny ty "vizuální efekty" jsou pěkné, ale detektivka je to slabá a plná neuvěřitelných "náhod"... 65% ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhra příliš mnoha okolností na to, aby se téhle zápletce dalo uvěřit. A první velký důkaz Columba? Kdo z vás by šel do vany s hodinkama na ruce, byť by byly vodotěsné.. No nevim, nevim..)) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jsi úplná ďáblice !!" - " Vrána k vráně sedá, strýčku Leone.." ;) Tornův strýc Leon ?? Ale kdeže !! To Columbo je tady Ďábel..;) Zaťal drápek do muže v černém a už ho nepustil !! Výborný kousek !! Pasáž s aukcí, při níž se vždy válím smíchy po podlaze, samozřejmě celé epizodě vládne.. "Mám čtyři sta padesát tisíc od pána v pršiplášti !!" ;) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Problém za pätnásť miliónov dolárov a ako ho vyriešiť. Akurát, že vraždiť pred svedkom, aj keď nevie rozprávať, sa nevypláca. Columbo ako milovník zvierat sa vyzná v ich psychológii a tak prichádza s nečakaným dôkazom. V tejto epizóde sa vyšetrovanie trochu vlečie, a tentokrát je 90 minút priveľa. –––– Můj malý všetečka, poručík Columbo, ještě pořád čmuchá sem a tam a hledá bůhví co. –––– Mám 450000 dolarů od toho pána v pršiplášti. ()

Reklama

Reklama