Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ředitel kybernetického výzkumného ústavu dr. Marshall Cahill zavraždí jednoho ze svých kolegů, stárnoucího vědce dr. Howarda Nicholsona. Ten totiž věděl o tom, že Cahillův syn Neil si přivlastnil teorii již zesnulého vědce a publikoval ji pod svým jménem. Cahill přejede Nicholsona autem a nastraží falešné stopy tak, aby vražda vypadala jako dílo neznámého narkomana. Přes svou genialitu však nepočítá s všetečnou všímavostí a pronikavým intelektem ušmudlaného poručíka Columba... (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díky odkazu na Zakázanou planetu a umělou inteligenci, téměř až sci-fi Columbovka, ve které si mj. dosytosti užijeme poručíkova psa Psa, i jeho nezničitelného auta. Epizoda přesně podle mého gusta. V roli manželky oběti, se představí Jessica Walter, znalým divákům dobře povědomá z Eastwoodova debutujícího thrilleru Zahrajte mi Misty (1971). P.S. Josého Ferrera (mj. Lawrence z Arábie) tady výborně dabuje Oldřich Vlach. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek vyšetřování vraždy byl trochu slabý, ale nakonec se tato epizoda ještě rozjela. Má celkem dost humorných míst a kvalitního záporáka. Není to úplně čistých 5*, spíš 4 a půl. Jen nechápu, co to na Nově udělali s dabingem! Oběť, profesora Howarda Nicholsona, zde dabuje Dalimil Klapka, tedy Columbův dabér, který v této epizodě také Columba dabuje. To neměli ještě jednoho dabéra navíc? Trochu to snižuje kvalitu toho dabingu, i když se jedná o postavu, která se objeví ve dvou scénách a po dvaceti minutách je mrtvá... ()

Reklama

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Již zmíněná režie Alfa Kjellina je opět téměř bezvadná. Děj je zasazen do prostředí ústavu zvaného "Myslící tank", tedy plného mimořádných inťoušů, vymýšlejících plány pro 3. světovou válku. Nemohl jsem se ubránit dojmu, že hlavní představitel vraha vypadá jako hubenější kopie Alfreda Hitchcocka. Nevím, zda to byl úmysl, ale herecký výkon tohoto pána byl velmi slušný. Navíc byl díl doslova prošpikován sarkastickými fórky na Columbovo inteligenční schopnosti a naštěstí se tvůrci protentokrát vzdali oblíbené humorné linky "blok-tužka-manželka-málem jsem zapomněl!" Obzvlášť pěkná je poslední scéna filmu, uvozená větou „Jste divný člověk, Columbo, a já nebudu riskovat. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela průměrný díl se spoustou fakt úsměvných detailů, hlavně co se týče technologií (při pohledu na počítač, který řídil „třetí světovou válku“ jsem si poměl na jiný počítač z osmdesátých let, který nám chtěli předvést ve výpočetním středisku, a na otázku, kde je ten počítač, nám odpověděli, že jsme právě v něm... ). Padouch tohoto dílu byl docela vlažný (no jo, vědec... ), motiv spíš vhodný do seriálu ze studentského, či filosofického prostředí („Ukradl práci giganta, aby získal uznání tyrana!“), nicméně měl i své dobré stránky. Dozvěděli jsme se třeba, že pes Pes demoralizuje ostatní studenty psí školy... :-) No Columbo opět svou práci dělal skvěle, spousta drobností ho trápila a tak se ptal a „slídil“. A pořád bavil, jak celé ty roky. Takže dávám jasné 4 hvězdičky - 80%, a abych nezapomněl: „Třetí světovou válku odložíme na odpoledne!“... :-) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spíš průměrná epizoda, která má však tradičně výborné rozuzlení a velmi kladně hodnotím také to, že poručík ke konci neváhá zvýšit hlas, což je poměrně netypické. :) Najde se tu i několik úsměvných scén, což je také velké plus. 3* však dávám skrz prostředí, ve kterém se děj odehrával. Přetechnizovanost 70. let není můj šálek čaje. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Robot použitý v epizodě je tentýž robot, který hrál ve filmu Zakázaná planeta (1956). Robotu byla pozměněna vizáž - původní pohyblivé nohy byly zaměněny za statický podstavec s kolečky. (LaSi)

Reklama

Reklama