Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autorka romantických knih pro ženy Theresa Gorenová je zamilovaná do mnohem mladšího tenisty Waynea Jenningse. Tomu však jde jen o její peníze. Jedné noci Theresa zcela nečekaně Wayneovi zavolá a rozrušeným hlasem mu oznámí, že se za něj nikdy neprovdá. Wayne netuší, že ve skutečnosti volala Theresina starší sestra a zároveň její literární agentka Jess McCurdyová. Mladík zastřelí Theresu její vlastní pistolí. Poručík Columbo ovšem zjistí, že ve chvíli, kdy kulka pronikla do Theresina srdce, byla žena už nějakou dobu mrtvá. Stopy vedou k Tess. Jenže nic není tak jednoduché, jak by si to skutečný vrah přál, zvlášť když má případ v rukou Columbo… (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Zabít mrtvolu není protizákonný." To je asi pravda, ale zabít mrtvolu, když ještě žila, to už jistě v rozporu s nějakým zákonem bude. A od toho je tady ošuntělý elegán, jehož otravnost nezná mezí a jehož brilantní závěrečnou dedukci by dokázal zpochybnit i patnáctiminutový student 2. ročníku Fakulty právnické Západočeské univerzity v Plzni. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otlučený Peugeot 403 s vrzajícími dveřmi je v přítomnosti červeného Jaguaru zahanben a tak se poručík, který zhruba třetinu vyšetřování svírá či nosí po kapsách uvařený produkt nosnice (odtud zřejmě Columbovo vejce), zahojí na jeho majiteli. A tenisový gigolo, který je jen o kousek vyšší než síť a co za celý díl stihne svést naprosto všechny ženské postavy (pochopitelně vyjma paní Columbové), půjde tam, kde žena bude on a bude to bolet. A nebo ne..? Mírný odklon od zavedeného schématu je fajn, ale mám pocit, že hlavní usvědčující důkaz by u soudu neobstál. No nic, alespoň odhalil, že kromě doutníků je další poručíkovou neřestí kalhotkový fetiš.. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý případ vraždy u kterého zrovna na 100% nevíme, jestli je skutečný vrah ten, kterého vidíme střílet. Jinak klasika. Povedený díl s vtipným koncem. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A zase odklon od klasického columbovského schématu. Opět se budu opakovat, ale chybí tady charismatický záporák, který by byl Falkovi důstojným soupeřem. Zde mu chybí nejen charisma, ale i výška. Dost možná nejslabší Columbovka, co kdy vznikla. P.S. Vše mi zde výjimečně kazí (jindy skvělý) český dabing, ale nemůžu si pomoct - záporáka tady dabuje Jan Šťastný a já v něm pořád slyším odpornou kreaturu Minose, ze STRACHU NAD MĚSTEM, s Belmondem. A sestra zavražděné je taky velmi nesympatická. Tři hvězdičky a to budu hodnej. P.S. Jdu si radši pustit Columba na univerzitě, to je sice stejný rok, ale úplně jiný sport. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zamotanější případ, kdy není zcela jasné, kdo je skutečným vrahem. Tato epizoda mě zaujala také hudebním podkladem. Jako slabinu ovšem vidím usvědčení, protože mi přijde takové neprůkazné. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri Colombovi znamenajú štyri hviezdy v mojom prípade trochu miernejšie sklamanie, v tomto prípade ale trochu väčšie. K trom hviezdam sa uchyľujem iba málokedy, k týmto častiam sa tento prípad síce dosť blíži, ale stále je o niečo lepší, aby som ho ohodnotil nižšie. Takže napísané je to dobre, čakáme, ako sa to celé vyvŕbi a s čím nakoniec poručík dojde. Je to síce znova prekvapivé, ale nie dostatočne usvedčujúce. Toto sa v seriáli nestalo prvý ani posledný raz. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Patrí prekombinovanosť, nevierohodnosť a mätenie diváka k atribútom kvality filmu, či epizódy série? No, podľa mňa ani náhodou. Tento diel som sledoval bez väčšieho záujmu a jediným motívom môjho počínania bolo, že som v danej chvíli nemal lepší nápad. Videl som zatiaľ asi polovicu z nakrútených častí columbovskej série, ale štvorhviezdičkových hodnotení je iba tretina, pričom táto epizóda rozhodne do nej nepatrí. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Autoři detektivek se doslova předhánějí v tom, jak rafinovanou vraždu dokáží vymyslet, jak složité je tuto vraždu vyšetřit, jak neprůstřelné má vrah alibi, jak důvtipně dokáže detektiv vraha vypátrat a usvědčit... Skutečný život i skutečná smrt je ovšem většinou o dost banálnější záležitostí... Hodnocení detektivky je potom dosti dvojlomné, zvlášť, nejde-li o knihu ale o film. Hodnotit především herecké výkony? originálnost? napětí? vtip? Nebo snad dokonce reálnost příběhu? Vražda v Malibu je z těchto hledisek zvláště vypečená, neboť je velmi chytře vymyšlená a je i poměrně zručně natočená... Pokud na něco dojíždí, tak je to totálně nezvládnutá psychologie postav. Není to ovšem chyba herců, ti totiž dělají co mohou... s nepravděpodobnou a naprosto překombinovanou zápletkou však zkrátka nelze dělat veliká kouzla... Celkový dojem: 65% ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poručík Schultz vs. poručík Columbo na místě činu.. "Na co se to díváte?" "Ale, jen na kalhotky. Tak se tak koukám, moje žena nosí stejné jako slečna Gorenová." Úsměvné? Dost možná, ale i zdánlivé maličkosti mohou pomoci vyřešit případ, obzvláště pokud jde o takto zajímavě provedenou vraždu. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Víte, pane, taky jsem měl kdysi podobnej bourák !! I když ne takovej.." ;) Vždy jsem si nejvíce cenil netypických epizod, které ozvláštňují a zároveň osvěžují celý seriál svým režisérským či jiným odklonem od typicky columbovských schématizmů, čehož však lze k diváckému uspokojení dosáhnout pouze v případě, že tvůrci disponují především dostatečným citem pro detail.. Ten Walteru Graumovi očividně přes veškerou snahu o nadhled a udržení napětí až do samotného závěru rozhodně neschází.. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrah je snad největší slizký hajzlík, jakého snad v Columboci měli. Zápletka se jeví z počátku velmi jednoduchá, dokud nenastanou nečekané zvraty, které se moc v Columbovi moc nevidí. Vrah je netradičně neznámý, dokud nedojde na vyřešení případu. Velmi povedený díl......8/10 ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/Pozor, možné spoilery v následujícím komentáři/ Zase jeden netypický a chvílemi možná i zmatený díl. Je vrahem skutečně ten, koho jsme viděli střílet? Já si pořád myslel, že to udělala sestra oběti. A vida, celé to bylo mnohem komplikovanější, tudíž jsem se někdy v ději (hlavně na začátku) trochu ztrácel. Díl má celkem vtipná místa, jen ten vrah mohl být o něco lepší. Závěrečná pointa? No nevím, dokazovala, že vrahem byl muž, ale s určitostí nedokazovala který. Zase snadno zpochybnitelné...P.S. Vždy mi zůstával rozum stát, proč Češi do původního názvu "Vražda v Malibu" přidali toho žongléra...sice to je narážka na Columbovu větu v závěru, ale přijde mi to jako neuvěřitelně blbý název. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

aj na mňa príliš zamotané :) ... Columbo vybočuje zo svojho stereotypu a od začiatku tápe, čiže "nelepí" sa hneď na vraha. Samotná pointa je zaujímavá, ale aj tak by som tento diel zaradil k tým menej interesantným... ale pozrieť sa určite oplatí ()

lekr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco slabší, leč pořád hodně slušný Columbo. Scénář i příběh jsou jako vždy výborné, leč díky tomu že se děj odehrává pořád na stejném místě, mě některé pasáže hodně nudily....jaká škoda u tak výborného seriálu... ()

Reklama

Reklama