Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel přepychové pohřební služby Eric Prince zavraždí během jednoho pohřbu svou bývalou milenku, bulvární reportérku Verity Chandlerovou. Pomstychtivá žena totiž chtěla ve své nové reportáži prozradit, jak si Eric před sedmi lety nezákonně přivlastnil diamantový náhrdelník zesnulé hollywoodské herečky. Eric zpopelní Veritino tělo místo původně plánovaného nebožtíka. Na toho přijde řada později. V té době už zmizení Verity Chandlerové vyšetřuje poručík Columbo. A ten hned odhalí několik drobností, které tady nehrají… (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo je můj oblíbený seriál, vždy se nejvíce těším na pointu a na to jak to všem ten podceňovaný poručík nandá. V tomto díle je jedna z nejlepších point (tj. způsob jak dostane vraha). ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Patrick McGoohan se vrací nejen coby zločinec, ale i na režisérské židli. Důmyslné provedení, falešné stopy, Columbovský humor a efektní odhalení. Columbo jako za starých časů. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Patrick McGoohan jako režisér i představitel hlavní role zklamat prostě nemůže (zde ho výborně dabuje František Němec) a i když Popel popelu není jeho nejlepším představením v seriálu, vysoké hodnocení si tento díl určitě zaslouží. Columbovský spalovač mrtvol! ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedná se o jeden z nejlepších filmů s por. Columbem, naprosto dokonalý protivník Falkovi a sice brilantní herec a režisér a konečně i spolutvůrce "seriálu" Patrick McGoohan, od této doby se jedná o mého oblíbeného herce... tak chladného "muže činu" jsem na obrzovce od smrti našeho Hrušínského ještě neviděl...!!!! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmm, vyšetřování vraždy, když není po tělu ani památky, to je oříšek...ale jak víme, Columbo dokáže i ty nejtvrdší ořechy rozlousknout. Popel popelu je poměrně pikantní díl s tradičně dobrým rozuzlením a usvědčením vraha. Potěší i Dvořákova symfonie Z Nového světa - 2. věta Largo - na úvodním pohřbu. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až po třiceti letech snahy ošulit Poručíka konečně někdo přišel na ten nejlepší způsob, jak provést vraždu. Bohužel pro pana Prince, když poserete nejlepší způsob, jste pořád jenom břídil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vďaka Patrickovi McGoohanovi a jeho chameleónskym schopnostiam v úlohách Columbovových protivníkov dávam tomuto vydarenému, avšak určite nie dokonalému dielu plný počet. K novším dielam som trochu zhovievavejší, ako iní užívatelia. Možno určitý odpor väčšiny k novým častiam pramení z tej klasickej sedemdesiatkovej atmosféry, ktorá k poručíkovi neodmysliteľne patrí a ktorá tu už samozrejme chýba. Ja som otvorenejší. Tento diel sa vyznačuje parádnym čiernym humorom (tentokrát skoro doslovným:)) a skvostnou pointou. Taká blbosť, že, a idete zato sedieť...:) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj keď som s touto epizódou nebol spokojný, nedokážem dať dve hviezdičky, a to práve preto, že to, čo na Columbovi najviac neznášam je vlastne jeho ochranná značka. Pokiaľ je potlačená, plní svoju funkciu a nedráždi. Ale keď sa Columbo, dôstojník losangeleskej polície, správa ako oligofrenik, jeho baloňák je zmačkanejší, cigary smradľavejšie a roztržitosť častejšia, obvykle znervózniem a nedokážem sa sústrediť na postup vyšetrovania a záverečné odhalenie. Chápem tiež, že mal v čase nakrúcania vyše 70 rokov a za sebou desiatky epizód. To sa už ťažko mení zabehaný systém. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děj téhle detektivky jer opět vysloveně pitomý. Pořád jsem čekal na nějaký opravdu mazaný důkaz, nějaké přehlédnutí nebo něco podobného, ale poručík usvědčí vraha opět jen na základě spekulace. Navíc to, jak od počátku jde po vrahovi je taky docela podivné. Ten šrapnel v urně ve skutečnosti žádný jednoznačný důkaz není. Vraha mohli obžalovat maximálně z toho, že zaměnil dvě různá těla, ale nic jiného proti němu reálně neměli. Počet mrtvých by seděl. Čekal jsem, že se tvůrci chytí toho zmizelého mobilu v kombinaci s nenadálou opravou pece. Co kdyby tam opravář řekněme nalezl nespálené součástky mobilního telefonu? ... Celkový dojem: 56% ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záporák (Patrick McGoohan) sice provede vraždu zcela neplánovaně, ale počíná si velice zkušeně. Elegantně se zbaví těla, zahladí stopy a nastraží falešné. O to víc překvapí, že udělá doslova dětskou chybu ve "svém oboru" a nechá se od Columba usvědčit jako malý Jarda. stopáž okolo 95 min. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo finishuje a je to i rozlučka s nejčastějším zločincem, který se objevil ve čtyřech epizodách a to s Patrickem McGoohanem. Zápletka je pestrá a patří k mým nejoblíbenějším. Prostředí kremace na dokonalý zločin jen vybízí. Pro zločince smůla, že zrovna pálil válečného hrdinu.......8/10 ()

bloom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Patrick McGoohan naposledy na scéně jako herec. Já ty jeho díly mám docela rád, protože vždy hraje typově úplně jiného vraha, ale vždy zcela přesvědčivě. Stejně tak naprosto precizně zvládá režijní styl a umí udržet napětí. Jeho výkony navíc vždy podtrhává velmi kvalitní dabing, ale pokaždé je namluven jiným hercem. Tady to byl myslím František Něměc a i ten dokázal svou profeisonalitu. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Patrick McGoohan vstoupil jako herec do série výborně (Za úsvitu) a ačkoliv tento svůj nejlepší díl už nepřekonal, jako představitel vraha se s Columbem tímto dílem stejně dobře rozloučil. Chladný vrahoun, jiskření mezi ním a poručíkem a netušená závěrečná pointa - tak to mám rád. ()

Reklama

Reklama