Reklama

Reklama

Columbo - Série 1 (1971) (série)


Smrt nabízí pomocnou ruku (S01E02)

(epizoda)
  • Česko Trik z dětství (více)

Obsahy(1)

Soukromý detektiv Brimmer sleduje manželku žárlivého nakladatele Arthura Kennicuta. Zjistí, že paní Kennicutová je svému muži nevěrná. Detektiv však nic netušícího klienta ubezpečí, že je všechno v pořádku. Má totiž vlastní plán, a sice vydírat paní Kennicutovou a dostat z ní informace o manželově podnikání. Jenže všechno se zvrtne, když detektiv v roztržce ženu uhodí a omylem ji usmrtí. Arthur Kennicut naléhá na poručíka Columba, aby případ co nejrychleji vyřešil. Proto najme právě Brimmera, aby policistovi pomáhal s vyšetřováním... (Česká televize)

(více)

Recenze (63)

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tie otazky. Tie otazky su proste bomba. Keby mna tolko skusa, tak ho asi udriem. Nemal by som nervy na takeho dotieraveho cloveka. Ale ked je to v TV, musite ho milovat. Vrazdu v afekte sa nevidi casto, takze o to bolo zaujimavejsie. Cely pribeh sa mi pacil, bolo to super vyskladane, myslim tym aj spolocnost v ktorej sa dej odohraval. Pacilo sa mi ako sa zahraval s golfovym instruktorom, neskutocne ho zrusil. Vrah bol zbytocne inicitativny pri opise vrazdy, a asi to porucik odhalil, lebo inak neviem ako by ma napadlo uvazovat o nom ako o vrahovi. Neskor sa to zacalo nabalovat na neho, ale ten uvodny impulz nebol pre mna nejak viditelny. Preto nejdem do plneho poctu. Inak som si to vsimol pri viacerych castiach. Inak ma tato cast velmi bavila a zaporak bol skvely. Na konci: "Mel jste to misto vzit, poruciku." Nie, nie, nemel. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možno by som mal kvôli jednej veci odobrať hviezdičku, ale je to proste stále klasický Columbovský prípad a navyše tu je Ray Milland. Columbo totiž má podľa môjho názoru dôkaz od začiatku v rukách, nechcem spoilerovať, ale kto videl a pamätá si scénu s "prehliadkou" dlaní, tak vie. Inak všetko perfektne šľape, záverečný trik je fajn, len sa už niečo podobné v tomto seriáli pieklo (ale to bolo až neskôr), menovite v časti Smrtiaca korunka. Tu je však prevedenie lepšie. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V minulém dílu (Vražda podle knihy) jsme poznali jednoho z legendárních vrahů, Jacka Cassidyho, a zde se poprvé setkáváme s dalším - Robertem Culpem. Boužel, v českém dabingu v těchto dílech daboval Cassidyho i Culpa Vladislav Beneš, který se sice na Cassidyho hodí, ale ke Culpovi tento hlas vůbec neseděl. Navíc dva vrahové hned po sobě a se stejným hlasem...No, to je vedlejší...Vrah zabíjel v afektu, takže to neměl nijak zvlášť promyšlené. Prostě mrtvolu odhodil na kraji města a hrál jen na to, že by nikoho nenapadlo, aby byl s mrtvou nějak spojován. Vražda sice promyšlená nebyla, ale Columbova past ano. Vtipných momentů má tato epizoda dost, až chvílemi někdy Columbo působí jako popletený inspektor Clouseau. Není to úplně na čistých 5 hvězdiček, ale na 4 také ne, protože kvalitní díl to je. P. S. Columbo je zde na Nově dabován, tak jako ve většině prvních epizod, Petrem Haničincem. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Víte, někdy mi přijde, že jsem se stal policistou proto, abych aspoň trochu odčinil ty lumpárny, co jsem dělal, jako kluk! Jeden z mých nejoblíbenějších dílů, kde se sešlo úplně vše. Zápletka, skvělá režie, hudba, úžasné herecké trio (Falk, Culp, Milland) a dokonalý dabing všech výše jmenovaných (Haničinec, Beneš, Vinklář). Klasika. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi opatrne pri Columbovi siaham po štyroch hviezdičkách, ale tento diel si ma získal. Columbo už v ňom disponuje svojimi typickými atribútmi, ale ešte nemá problém s ich nadužívaním, ako vo väčšine nasledujúcich dielov. Príbeh nie je príliš prekonštruovaný a postupu pri riešení nechýba vtip a lesť. Pre seba som si tento diel premenoval na "Zemiak natlačený do výfuku", aby sa to aj rýmovalo s pôvodným názvom. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Panské sídlo Arthura Kennicutta je stejné panské sídlo jako ve filmu Osobní strážce (1992), dále bylo také používáno ve filmu Harper (1966), nebo ve snímku Kmotr (1972). (Epistemolog)
  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie, v lokalitách Malibu, Beverly Hills, Santa Monica nebo San Fernando. (Terva)

Reklama

Reklama