Reklama

Reklama

Columbo - Série 4 (1974) (série)


Vražda na videu (S04E05)

(epizoda)

Obsahy(1)

Odborník na elektroniku a zanícený vynálezce Harold Van Wick prošpikoval celý svůj dům kamerami, napojenými na uzavřený televizní okruh. Právě ten využije při vraždě své tchyně, které jej chtěla odvolat z vedení rodinné firmy. Zatímco nic netušící ochranka sleduje na bezpečnostních monitorech záznam z kamery v pracovně, Harold tam ženu zabije. Nahrávku z doby vraždy, na které ovšem sám není vidět, pak s pomocí časovače pustí do okruhu později, kdy se účastní umělecké výstavy ve městě. Tím pro sebe vytvoří dokonalé alibi a zároveň dojem, že vrahem musel být náhodný zloděj. Jenže poručík Columbo si na nahrávce všimne zajímavého detailu... (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie každý záverečný poručíkov dôkaz je neprestrieľný, i keď chytrý a divácky atraktívny. Záverečné odhalenie vo Vražde na videu je dokonalé, nemusí byť ani súd, Werner môže ísť rovno na kreslo. Keď už sme pri ňom, tak patrí k najlepšie stvárneným záporákom seriálu, ono k tomu ani nebolo treba extra herectvo, stačí ultraslizký zostrih. Táto časť si vystačila iba so zopár interiérmi a do exteriéru sa pozrieme iba pred van Wickov dom, kde si to užíva najmä Columbov pes, ktorého bohvie prečo nazve Harrym, keď máme všetci zafixované, že je to proste iba pes. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Protihráčem je tentokrát Columbovi expert na elektronické hračičky van Wick - jeho dům je plný různých udělátek a technika tentokrát bude hrát důležitou úlohu, což já mám rád a Columbo asi taky, protože tomuhle všeumělovi vždy stačí chvíle, aby pronikl do všech možných prostředí, technických novinek apod. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbovka, která nabízí mj. zajímavý pohled na tehdejší elektronické výdobytky v USA. Inu, ti jsou vždycky napřed. Jinak skvělý Oskar Werner a výtečné odhalení. Takhle jednoduše úderné konce dneska nikdo už netočí. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám rád nejen Columbovky, ale filmy obecně, kde se zkoumá nějaká fotografie či videozáznam, takže tady jsem si užil dosytosti. Z hlavního záporáka navíc ten sliz a arogance doslova kapou... Skvělá epizoda! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ukážkovo priemerný diel z detektívnej série kriminálnych prípadov, ktoré rieši inšpektor los angeleskej polície Columbo. V tejto epizóde musí objasniť úkladnú vraždu starej, bohatej podnikateľky. Má k dispozícii takmer dokonalé dôkazy o zločine vo forme video záznamu z miesta činu. Lenže práve to ešte viac celý prípad zamotá. Navyše Columba v tejto časti trápi silná nádcha. Vrah mu však ani tento raz neunikne. *** ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl má jedinečnou atmosféru, kterou mu dodává divácky vděčný námět, a pak také samotný Colombo, který se tu činí za díly dva. Jestliže Vraždu na videu někdo považuje za slabou epizodu, vážně by mě zajímalo, která jiná by místo ní měla patřit k těm vůbec nejlepším...? Tentokrát to není ani tak rýpanec, jako spíše výzva k duelu. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štandardná epizóda Columbovskej série. Ku kladom patrí Columbova všímavosť (stopy v záhone, klaun, pozvánka), k záporom nechutná, policajného dôstojníka deklasujúca nádcha a potreba pomoci pri odistení policajnej zbrane. ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle nechybí nic z toho, co mám na této sérii rád. Důmyslná vražda, záporák co se jen tak nedá, spousta vtipných momentů (Columbo v galerii) a ten konec. Tak se to sluší.. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých oblíbených případů, kdy se chce vrah zbavit té nejhorší tchýně pod sluncem. Boty to načínají a dovrší to věc, kterou by málo kdo očekával. Perfektní.......9/10 ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší díl. Provedení vraždy nebylo špatné, ale ten záporák...ten mi opravdu nesedl. Nevím proč, ale ten herec mi nějak k srdci nepřirostl. Naštěstí měla tato epizoda dost komických míst (pes, galerie,...), která všechno vynahradila. Závěrečné odhalení bylo ovšem brilantní, ačkoliv jsem ho tak trochu čekal. Slabší čtyři hvězdičky. P.S. Myslím, že je současné hodnocení této epizody (80%) poněkud přehnané...takové hodnocení by si mnohem více zasloužily jiné díly, které zde mají třeba "jen" 75 a méně, a přitom jsou mnohem lepší... ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasický výborný columbovský díl. Schéma známe všichni a buď ho prostě žereme, nebo nás nudí. Tenhle fíl ozvláštňují technické vychytávky, o kterých se nám tady v té době mohlo jen zdát. Odhalení je pak velmi fikané a odzbroující. No a poručík v galerii? To je snad jeden z nejvtipnějších momentů celého seriálu:-)) ()

Reklama

Reklama