Reklama

Reklama

Columbo - Série 10 (1990) (série)


Motýl v šedých stínech (S10E08)

(epizoda)
  • USA Butterfly in Shades of Grey (více)

Obsahy(1)

Úspěšný rozhlasový moderátor Fielding Chase se dostane do křížku s členem svého štábu, investigativním novinářem Geraldem Wintersem. Ten totiž pomáhá Fieldingově nevlastní dceři Victorii uplatnit rukopis její knihy u významného nakladatele. Fielding však na pětadvacetiletou Victorii žárlí a maří všechny její pokusy o samostatný život. Novinář navíc vyhrožuje, že arogantnímu Fieldingovi zničí kariéru. Proto Fielding zastřelí Geralda v jeho chatě. Alibi si připraví téměř dokonalé – ke střelbě dojde ve chvíli, kdy oběť telefonuje Fieldingovi do jeho kanceláře v Malibu a kdy spolu oba muži na dálku hovoří. Tak to alespoň vypadá podle Fieldingova telefonního záznamníku. Poručík Columbo se však – čistě pro pořádek – potřebuje zeptat na pár nejasností… (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co chcete udělat, zabít mě? - Ano! William Shatner podruhé a tentokrát mnohem lépe, než v 70. letech, kde střílel do zad, s lyžařskou kuklou přetaženou přes hlavu. Motýl v šedých stínech, je vynikající epizoda, která by se rozhodně neztratila ani vedle klasických Columbů. P.S. Dodnes mě fascinuje scéna v úvodu filmu, kde se nevědomky míjí Chase s Columbem... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná časť, výborný záporák, ale mne na rozdiel od ostatných neprišla záverečná pointa až tak geniálna. Ak by ten prípad riešil poručík v reáli, tak by bola, ale ako súčasť zábavného seriálu to bolo iba veľmi dobré rozuzlenie. Takže trochu s výčitkami svedomia dám tejto časti iba za štyri, snáď mi Falk so Shatnerom odpustia. Viackrát som už ale niektoré časti nadhodnotil. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel ma ničím zvlášť neohromil. Využitie cyklistov na znehybnenie podozrivého v správnom mieste bolo zaujímavé a pobavilo ma aj zaradenie Columba medzi bezdomovcov pri nahrávaní filmu. Bolo to síce trochu násilné, ale podporilo to moju averziu k homeless looku Columba. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo se těšil na pověstné columbovské "maličkosti", asi byl zklamán. A pokud jde o vracečky a roztržitost a auto které neustále "střílí" a je tak odrbané, že by si o něj slušný člověk neopřel ani kolo, ano, je to pěkné, ale pořád stejné. A překvapování extravagancemi jakými je to luxusní sídlo s vlastní lanovkou a podobné ptákoviny? Inu, je to takový kabinet kuriozit. A motiv? Provedení vraždy? Celé to tak nějak skřípe... 65% ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Peter Falk má nesporný komediální talent, což v tomto po všech stránkách povedeném díle znovu potvrdil. Jinak pro Williama Shatnera to byl již druhý zápis v columbovské sérii, poprvé to bylo v díle POSVÍTIT SI NA VRAŽDU (1976). ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"A je to !! Bezdomovci, běžte domů a odevzdejte karty !!" ;) Lze hodnotit kousek, v němž jde Columbo znovu po krku kapitánu Kirkovi, jinak než plnou palbou ?? Bohužel nebude zbytí, ačkoliv jde jistě o jednu z nejvíce zábavných epizodek se spoustou fantasticky vtipných scének, mezi nimiž ční ty, kdy Columba považují - Pokolikáté už ?? ;) - za bezdomovce, kdy omylem zapálí koš v kanceláři, či ta, v níž leze přes vstupní bránu Chaseova domu.. Epizodku opět zdobí ten roztomile komický střet poručíka s novými technologiemi v podobě mobilního telefonu či satelitu, nejvíce ovšem šlape při konfrontacích Columba s arogantním cholerikem Williama Shatnera, čímž dává prostor maximálnímu počtu více než slušných hlášek.. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět se skvělým kapitánem Kirkem, kterého opět ne méně dobře prudí Columbo. Nejzábavnější na celém dílu je právě ústřední duo, než samotný zločin. Závěr mluví za vše......8/10 ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Williama Shatnera jsem dřív moc nemusel, ale poslední dobou jsem mu docela přišel na chuť a oblíbil jsem si ho. Bohužel obě jeho vystoupení v Columbovi se zrovna moc nevyvedla. Nehraje zde sice špatně, ale má smůlu na slabší díly. Zdejší Shatnerův arogantní vrah byl dobrá postava, ale provedení vraždy bylo docela laciné a ačkoliv mám rád tu klišovitost Columba, kdy je většina dílů podle jednoho schématu a díly jsou si mnohdy podobné jako vejce vejci, zápletka s alibi po údajně vzdáleném telefonu tu byla už tolikrát, že tentokrát mě už opravdu nebavila. Díl má vtipné momenty a silné závěrečné odhalení, jenže bohužel je to také poměrně nuda a hluchá místa se zde najdou. Těch 90 minut zde bylo opravdu dlouhých... ()

lekr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další mistrnná epizoda...scénář vypilovaný do posledního detailu, přímo vybroušené dialogy, skvělý Shatnerův výkon a snad ještě lepší Falk s jako vždy skvělými vtipy.....Columbo je zkrátka geniální seriál!! ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

An nevím co psát za klady. Tento díl prostě ve mě budí dojem nadprůměrnosti. Columbovi tentokrát celkem zdatně sekunduje William Shatner, který se ale detektivovi, abych tak řekl, podřekne hned na začátku a od toho okamžiku ho zřejmě podezřívá. Tento díl určitě doporučuji. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

William Shatner je zpátky! A tentokrát není ani trochu sympatický a má hnusného kníra. Hraje arogantního rozhlasového moderátora, prvotřídního parchanta, který si zajistí perfektní alibi, ale jak se ukáže, s příliš mnoha trhlinami. Columbo je opět krásně vlezlý a zvyká si na mobil, který údajně způsobuje rakovinu. Další díl, který je zábavný a který má skvělé herecké výkony. 80%.Plus: Columbo považován za bezdomovce, a to, jak huláká přes obrovskou zahradu na Chase a téměř přitom přeleze vstupní bránu, je geniální scéna. ()

Reklama

Reklama