Reklama

Reklama

Columbo - Série 10 (1990) (série)


Motýl v šedých stínech (S10E08)

(epizoda)
  • USA Butterfly in Shades of Grey (více)

Obsahy(1)

Úspěšný rozhlasový moderátor Fielding Chase se dostane do křížku s členem svého štábu, investigativním novinářem Geraldem Wintersem. Ten totiž pomáhá Fieldingově nevlastní dceři Victorii uplatnit rukopis její knihy u významného nakladatele. Fielding však na pětadvacetiletou Victorii žárlí a maří všechny její pokusy o samostatný život. Novinář navíc vyhrožuje, že arogantnímu Fieldingovi zničí kariéru. Proto Fielding zastřelí Geralda v jeho chatě. Alibi si připraví téměř dokonalé – ke střelbě dojde ve chvíli, kdy oběť telefonuje Fieldingovi do jeho kanceláře v Malibu a kdy spolu oba muži na dálku hovoří. Tak to alespoň vypadá podle Fieldingova telefonního záznamníku. Poručík Columbo se však – čistě pro pořádek – potřebuje zeptat na pár nejasností… (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

Master19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím přesně proč, ale mám pro tenhle díl slabost. Je to prostě typický Columbo. Spousta vtipu, malých drobností, ze kterých pachatel chytá nerva, slavný vrah, technická novinka (zde mobil), kterou poručík jakoby nezná a nakonec pomocí ní vraha usvědčí... takže vše co od Columba čekáte, je zde! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo tu jasne vyjadrí svoj názor na mobilné telefonovanie, nadchýňa sa satelitnou televíziou a zmysluplne využije svoj tulácky imidž. Popri tom nepodstatnými otázkami smeruje vraha, kam potrebuje. Na konci je to dosť samoúčelne zdramatizované, ale aj tak je to len priemerná epizóda. –––– To je úžasný! My tu vraždu máme nahranou. –––– Ješte jeden bezdomovec ke zdi. Vy! Jděte támhle! –––– Vy máte vždycky ještě jednu věc! Nemáte trochu problém s pamětí? ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říci, že tento díl se mi až tak moc nezamlouval. Vyšetřování bylo takové nijaké - žádný pořádný důkaz, žádné pachtění, prostě nic. Co se týká usvědčení, tak to jsem taky v podstatě nepobral, na co ho vlastně dostal. Nepřišlo mi to s tím signálem zrovna prokazatelné a na zbytek s telefonem nevím, jak přišel. Takže proto je to pro mě slabší díl. Výborné byly humorné scénky - Columbo dělá, že telefonuje z mobilu a Columba si spletou s bezdomovcem. To jsem se zase pobavil. Ale celkově pro mě slabší díl. Howgh! ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrat si Shatner nezahral takeho sympataka ako v predchadzajucej casti. Aspon som mal dovod fandit Colombovi viac ako obvykle Porucik nas tento krat bavil zaujmom o mobilny telefon, nakoniec mu to pomohlo pri usvedceni. Motivacia vraha mi prisla trochu pritiahnuta za vlasy. Pacilo sa mi vsak samotne vysetrovanie, prislo mi totiz celkom vtipne. Mal som pocit, ze tie vyhovorky vraha boli neskutocne slabe, aby im akykolvek detektiv uveril. Zaver s cyklistami som najskor nechapal, no ked to porucik zacal vybalovat, hned bolo jasne o co ide. Koniec Jerry. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi poslední Columbo, který by se dal označit za klasického a určitě jeden z těch nejlepších moderních dílů série (89-2006). Shatner patří k těm zábavnějším záporákům. Způsob vraždy byl pěkně vymyšlený. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další díl, ve kterém se jako padouch představil William Shatner, byť tentokrát už není tak sympatický. V každém případě je to padouch, jak se patří. Columbo si cestou za jeho dopadením zahraje ve scéně filmu bezdomovce („Tak, a je konec! Bezdomovci jděte domů a odevzdejte karty!“). Zjistíme taky, že novinařina není sranda („Jo, a tak se stal neznámý novinář zcela anonymním, díky!“). V každém případě je to jeden z mile průměrných dílů. 4 hvězdičky - 80%. ()

Tanmut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

William Shatner zahrál výborně padoucha, který jako by vypadl z let sedmdesátých - úspěšný muž, patologická osobnost, hajzl (Zastřelit ho zezadu). V letech devadesátých ovšem působí trochu křečovitě, ale to i sám Columbo - oba jsou až až. Pár vtipných momentů nezachrání chatrnou detektivní linii (téměř veškeré důkazy sestávají z Columbových akustických vjemů: "slyšel jsem" , "řekla mi" , "řekl jste mi" , záznamník). Odhalení byla výborná podpásovka. Kdyby ale vrah neztratil nervy... ... .... ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Krucinál, kdo to tam je!?“ ,,Já jsem od policie.“ Na Columbův standard je tento příběh až přeplněn emocionálními dramaty. Jenže já radši ty díly, kde vrah jedná jen z čistého kalkulu a zbytek je vyplněn jen interakcí s poručíkem. Tady jsem bohužel sledoval dobru čtvrtinu stopáže konflikty dcery s otcem, a to mě nebavilo. I záporák mi tentokrát nesedl, byl ke Columbovi možná až příliš odměřený a moc zajímavých rozhovorů mezi nimi nebylo. Naštěstí závěr byl trochu vyhrocenější a napínavější než je zvykem, což mě potěšilo. Stejně jako milé cameo poručíka při natáčení scény s houmlesáky, kde podivuhodně zapadl mezi ostatní. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tu je William Shatner neskutočne slizký. Keď sa objavil v Columbovi v sedemdesiatych rokoch, tak som mu v tej časti ako-tak fandil, ale tu hral neuveriteľného hajzla. Columbo na konci rozcupuje "kapitána Kirka" na sračky s mobilným telefónom. Bomba. ()

LukasCL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem dobrý díl, u kterého mi ale vadí trochu delší stopáž a tím pádem hluchá místa. Pointa poměrně zdařilá, Columbo měl tentokrát opět namále.:-) 3.5hvězdičky. "Jak jste odsud mohl volat, když zde není signál?" ()

Reklama

Reklama