Reklama

Reklama

Columbo - Série 5 (1975) (série)


Případ diplomatické imunity (S05E02)

(epizoda)
  • USA A Case of Immunity (více)

Obsahy(1)

Hassan Salah, první sekretář suarijského velvyslanectví v Los Angeles, zdemoluje společně se svým komplicem Rahmin Habibem vlastní kancelář, spálí důležité dokumenty a na zeď nastříká politická hesla. Poté zavolá bezpečnostního šéfa Youseffa Alafu, kterého na místě ubije. Následně se odebere na policejní oddělení, kde ho čeká jednání o bezpečnostních opatřeních ohledně chystané návštěvy krále jeho země. Během schůzky obdrží smluvený telefonát od Habiba a předstírá, že telefonuje s Alafou. Bezprostředně po hovoru Habib vyhodí trezor do vzduchu, nasedne do auta, prorazí bezpečnostní bránu a ujede z místa činu. Jako vždy se policie domnívá, že demolici na velvyslanectví má na svědomí skupina fanatických odpůrců režimu. Ale poručíku Columbovi neujde fakt, že trezor byl zničen až poté, co z něj byly vyjmuty střežené dokumenty. Rovněž nedává smysl, proč by měl mít Alafa svou pistoli stále zastrčenou za opaskem, když vetřelce během jejich řádění musel sám očividně překvapit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo vyšetřuje zločin na ambasádě jakési arabské země a hlavní podezřelý (Elizondo) má diplomatickou imunitu a využívá všech možných prostředků jak Columbovi znepříjemnit život. To ovšem nezná Columba. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lehce nadprůměrný díl. Hlavní podezřelí jenž má diplomatickou imunitu zabraňuje Columbovi všeljak ve všetřování, ale poručík si najde kličku jak vraha usvědčit.... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jak je možný, že zkušený strážce překvapí zločince uprostřed zločinu a nechá se přitom praštit zezadu do hlavy?" Co ty na to, Hassane Salahu? Co na tom, že jsi v době vraždy byl s Columbem, že můžeš dveře velvyslanectví před kýmkoli zavřít a že tě chrání diplomatická imunita? Nic. Tady proti tobě totiž stojí těžký kalibr - poněkud ošuntělý, hodně vlezlý, společensky nezvladatelný, královskou krmi koštující a nikdy neprohrávající poručík. Tentokrát to bylo o hodně o zábavě a tou já nikdy nepohrdnu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

V priebehu hodinky toto zaujímavé vyšetrovanie nemá šancu nudiť aj napriek tomu, že vrah a jeho činy sú vopred známe a my len sledujeme Columbovo vyšetrovanie. Navyše Peter Falk je klasa, na jeho štýl stvárnenia Columba sa mi vždy dobre pozerá. Taká malá príručka ako správne vystupovať pred kráľom. 75%. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu povedený díl se snad nejnebezpečnějším Columbovým protihráčem, který sice neoplývá vysokou inteligencí, ale má velikou moc. Poručík si ale poradí :-). 85%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Politická epizoda, ve které poručík řeší případ na velvyslanectví jedné fiktivní země. Líbí se mi Columbovy tradiční narážky, postupné deptání vraha (Hector Elizondo) a nakonec i dobře nachystaná past. Jsou tady i vtipné momenty, jako např. setkání s králem, ale hlavně ty, kdy Falk dvakrát šlápne svému soupeři na jeho dlouhý oděv. Doslova mu zde šlape na paty. Jedna z mých columbovských srdcovek! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mojich najobľúbenejších televíznych inšpektorov znova v akcii. Musí objasniť násilnú smrť na ambasáde fiktívnej arabskej krajiny Suarian. Ani diplomatická imunita nepomôže podlému vrahovi, pred tým aby ho poručík los angeleskej polície Columbo usvedčil z úkladnej vraždy kolegu na veľvyslanectve v Spojených Štátoch Amerických. *** ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Charismatický záporňák + Columbo ve smokingu + úsměvné okamžiky + zajímavé prostředí + diplomatická imunita vraha + závěrečné usvědčení - nezajímavá vražda - nezajímavé alibi = 4* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maskot romantických komédií a veľký sympaťák Hector Elizondo musí byť výborný herec, pretože dokázal vytvoriť jedného z najúlisnejších vrahov celej série. Je bystrý, ale na vraždu predsa len trochu horkokrvný a keby dokázal udržať pre istotu jazyk za zubami a prečítal si niečo o poručíkovi Columbovi v miestnych novinách, odišiel by ako víťaz. Pointa je síce chytrá a prekvapivá, ale radšej mám poručíkove hmatateľné dôkazy ako takéto fintičky. Ale skoro za päť. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lúčim sa s Columbom troma hviezdičkami z milosti. Nedokážem sa už prinúť k sledovaniu ďalšieho dielu. To, čo bolo spočiatku zaujímavým kontrapunktom - ošumelý zovňajšok a správanie bezdomovca s brilantným úsudkom - sa postupne stalo achillovou pätou seriálu. Teda pre mňa. Končím, aby som si aspoň v spomienkach zachoval ten dobrý pocit, ktorý kedysi sprevádzal sledovanie Columba v dobách, keď som to, čo ma teraz vyrušuje, prehliadal. ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl a týká se to i samotné pointy, je protkán spoustou vtipných momentů, které jdou povětšinou na účet Columba. Jinak v roli záporáka můžeme vidět známého herce Hectora Elizonda. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo je konfrontován s arabským světem a zase se chová jako slon v porcelánu, tudíž má epizoda mnoho humorných míst. Ta arabská role Hectoru Elizondovi výborně sedla a Columbo nakonec vraha chytře sám donutil k přiznání. ()

lekr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námět je sice výborný ale celá tahle epizoda mi nějak nesedla..Columbo byl sice výborný ale ale Hector Elizondo rozhodně mu nebyl důstojným protihráčem a jeho nevýrazný výkon to celé nějak zkazil...velká škoda... ()

Reklama

Reklama