Reklama

Reklama

Columbo - Série 5 (1975) (série)


Smrt v aréně (S05E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Bývalý mexický toreador Luis Montoya dnes už jen chová býky pro koridu, avšak pro své někdejší odvážné kousky v aréně je stále miláčkem národa. Jednoho dne zabije kolegu Hectora Rangela, který by svým svědectvím mohl Luisovo dobré jméno zničit. Luis se postará o to, aby Rangela zabil rozzuřený býk. Tou dobou je však s manželkou na dovolené v Mexiku i losangelský detektiv, poručík Columbo. A ten začne svému mexickému kolegovi pomáhat s vyšetřováním případu... (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé exotické prostředí, Columbo vs anachronicky uvažující Mexikáni, v roli vraha výborný Ricardo Montalban (se skvělým dabingem Jiřího Klema) ze kterého charisma přímo sálá. A závěr, kdy don Montoya rezignovaně předává poručíkovi kord a muletu, je silný jak silnice. Nevím, co se většině na tomto díle nelíbí. 75%: ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento muž není v mém domě vítán! Columbo je tentokrát v Mexiku v toreadorské aréně. Místo, aby si užíval dovolenou, vyřeší tady případ brutální vraždy, kdy je jako smrtící zbraň použit obrovský agresivní býk. V roli vraha se Falkovi pokouší uniknout ze spárů skvělý Ricardo Montalban a režie se ujal Ted Post (např. Magnum Force, Do nitra Planety opic). P.S. V závěrečné konfrontaci v aréně, kdy vypustí zuřivé zvíře na šokovaného bývalého toreadora, zní skvělá hudba, která se dost nápadně podobá klasickému Williamsovu motivu z Čelistí. Můj oblíbený díl. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režisér Ted Post je podpísaný až pod dvoma epizódami detektívneho seriálu "Columbo". "Prípad diplomatickej imunity" z roku 1975 sa mu celkom podaril. "Smrť v aréne", ktorú natočil o rok neskôr, je trocha slabšia, ale stále si drží svoj štandart, hlavne vďaka charizme predstaviteľa titulnej úlohy Petera Falka. Komisár Columbo na výlete v Mexiku. Korida, horúce slnko, rozúrení býci, odvážni toreádori a zločin, ktorý nesmie zostať nepotrestaný. *** ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neřekl bych, že by byl tento Columbo slabší... sice se odehrává v netradičním prostředí, ale to vůbec nevadí, naopak nahrává na zdařilé scény a dialogy. Snad jen rozuzlení, resp. závěrečné usvědčení je takové mírně podprůměrné, což ovšem kompenzuje jinak poměrně zajímavý děj, přátelství a spolupráce mexického policisty s poručíkem, charismatický záporák a atmosféra ciziny. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naštěstí netrpím syndromem zajetých kolejí, který by mi bránil užít si Smrt v aréně jen proto, že se odehrává v Mexiku a ne v LA. Naopak - nezvyklost a originalita dělá z tohoto dílu totéž, co nová poloha z partnerského sexu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pôjdem proti prúdu a pravdupovediac zaokrúhľujem hore kvôli veľmi nízkemu tunajšiemu hodnoteniu. Môže zato pre seriál nevšedné exotické prostredie niekde v Mexiku, verné a vtipné zobrazenie tamojšej mentality a hlavný záporák. Tá akože slabšia pointa práve poukazuje na tieto národnostné rozdiely a mentalitu a tým je pre mňa tak silná. Usvedčenie akousi "live" rekonštrukciou je veľmi originálne. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden zo slabších dielov série, ktorých spoločnou črtou je, že profesionálne deformovaný Columbo sa zapája do vyšetrovania počas pobytu v Anglicku, dovolenky na lodi i v Mexiku. Je asi zložité nakoncipovať tieto Columbovské bokovky, aby boli uveriteľné, faktom však ostáva, že bez nich by Columbovská séria mala o čosi vyššiu úroveň. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé prostředí ale zoufale pitomý motiv. Navíc malá otázka do pranice: Ve městě při úvodní autonehodě nikdo neumí anglicky, na farmě najednou všichni, anglicky mluví Sanchez s Montoyou, i když Columba to údajně vůbec nezajímá. Čím to? Já vím, jsem šťoura, ale zkrátka spousta věcí je tu zase jen na efekt, což mi u detektivky vážně nesedí. Uznávám, ten efekt je mnohokrát filmařsky vděčný a zajímavý. Kromě toho tu opět najdeme velmi slušné herecké výkony, což je samo o osobě dobrý důvod ke sledování... Celkový dojem: 70% ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani na dovolené v Mexiku nenajde poručík odpočinku a pomáhá (ne)dobrovolně místní policii s vyšetřováním případu "smrti v býčí aréně". Slušná zápletka, tempo, záporák (Ricardo Montalban), příjemná stopáž a nečekaná pointa. Pohodová záležitost. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku překvapivě promarněný potenciál. Skvělý herec zločince nebyl úplně využit, spolu s vynikajícím prostředím pro dobrou zápletku. Snad Columbovi nedochází dech.....6/10 ()

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

keď sa Columbo a vrah-torreador na seba v závere pozreli, a mal to byť akože pohľad víťaza (Columba) nad porazeným, tak som vôbec nechápal. Samozrejme, scenáristi asi tušili, že takých prekvapených divákov bude viac, a tak samozrejme musí Columbo ešte v závere podať vysvetlenie jeho hlavného "dôkazu", a to ma teda rozhodne nepresvedčilo. Ani to šaškovanie s rozlišovaním medzi dvoma druhmi nejakých torreádorských palíc ma nebavilo. Jediným plusom tohto filmu je snáď iba herec Montalban, ktorý pomerne slušne do seba vstrebal mužskú ješitnosť spojenú s koridou. ()

lekr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch horších dílů Columba..námět není tak špatný ale od té doby co Columbo začne vyšetřovat je děj hodně monotní a skoro půl hodiny hodně nudný..vylepšil to až závěr... ()

pufina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší díl. Columbo není ve svém živlu. Španělsko a téma kolem býků mě dost nudilo. Postavy (a hlavně vrah) nebyly ničím zajímavé, atmosféra byla nezvykle nudná.. ()

Reklama

Reklama