Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zadlužený hazardní hráč Harold McCain marně žádá o finanční výpomoc svého bohatého strýce Velkého Freda, jenž je majitelem fotbalového klubu. Harold tedy do Fredova auta nastraží amatérsky vyrobenou výbušninu, která má vybuchnout po zapnutí startéru. Jenže dřív než k tomu může dojít, zabije Freda na ulici jiné auto, jehož řidič z místa nehody ujede. Obětí nastražené bomby se pak omylem stane nevinný zahradník. Poručík Columbo správně tuší, že původcem bomby je Harold, který má dědit část Fredova majetku. Byla však Fredova neplánovaná smrt pod koly auta skutečně jen náhoda? A pokud nebyla, kdo je za ni zodpovědný? (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Krvavější" díl s nudným vrahem a neskutečně úděsnou postavou Dolores, věčně spitou brécou, co se čas od času vkolíbá do záběru oblečená do křiklavě zelenýho pytle a se sklenkou martini začně cosi opilecky kvákat. Fakt něco. Jinak tenhle díle může zaujmout tím, že vrah není jeden a identita toho druhýho je odhalená až na konci, tudíž aspoň nějaký překvápko. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu netypický díl v tom, že tady máme hned 2 vrahy, kteří tentokrát nespolupracují. Výběr záporáků byl tentokrát dost slabý, Greg Evigan ještě docela šel, ale Tyne Daly mi přišla jako nejslabší záporák v celé sérii a byla jednou z mála, kde mi bylo jedno, jestli ji poručík zavře (normálně fandím zločincům proti tomu přechytralému vševědovi). Nicméně zápletka byla docela zajímavá, na začátku jsem Evingovi fandil, aby dokázal bombu z auta včas vyndat, dosáhl by svého cíle bez vraždy a vězení, bohužel se tam motal náš poručík (tyhle jeho manýry mě neskutečně vytáčí, někam vleze, aniž by se někoho zeptal - a to vždycky, oproti jiným mi ta jeho etuda v autosalonu přišla vyloženě trapná - ten člověk snad nezná ani základy slušného chování), pak i další. Kdyby synovec tetu udal, tak by mu to nejspíš prošlo (šmouhy od podrážek a nejasná reakce na videu by sotva stačily na usvědčení, víc toho Columbo neměl a Eving na to v jedné konfrontaci správně poukázal). Důkazy proti Daly byly klasicky slabé nebo moc vykonstruované. Pěknou roli tu měl Don S. Davis, můj oblíbenec ze seriálu Hvězdná brána. ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Vlasy. Maličký kousíčky. Úplně prťavoučký vlásky.“ Tento díl u mě ztroskotal především výběrem herců a postav. Vousatý kovbojský karbaník by ještě ušel, ale ta ožralecká hilzna Dolores s naprosto nevkusným šatníkem byla nestravitelná. Příběh se tentokrát odvíjí jinak, než na co je divák u Columba zvyklý. To není vždy na škodu a tentokrát se to docela povedlo. Columbovo vyšetřování tu nedostává tolik prostoru jako v jiných dílech, většinu stopáže tu sledujeme karbaníka a Dolores. Jejich interakce mě ale tolik nezaujaly. A scéna s propocenými ponožkami mi bohužel zůstane v hlavě ještě hodně dlouho. Takže výsledkem je pro mě trochu podprůměrný díl. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel nie je žiaden vrabec v hrsti, ale plnohodnotný, premyslený typický Columbo. Mne sa naopak potácajúca sa vražedkyňa veľmi pozdávala, bola atypickým Columbovým protivníkom. Taktiež mám rád diely, kde sa rieši viac vrážd, ktoré vyplynú z deja a chovania postáv. Dopadnutie vraha je tiež veľmi vydarené, takže nevidím dôvod, prečo nedať za plný počet. V 90tych rokoch je to pre seriál skôr výnimka, ako pravidlo. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, jeden z nejlepších dílů Columba. Když jsem ho viděl poprvé, byl jsem ohromen. Vynikající zápletka. To, že Harold nastraží do auta bombu, ale omylem zemře zahradník, jsem nečekal. Stejně jako jsem nečekal, že Velkého Freda přejede na silnici auto místo toho, aby zahynul v plamenech svého vozu, jak to nastražil jeho synovec. Krásně zamotané. A samozřejmě jako vždy brilantní závěr. Velmi tuto epizodu doporučuji! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Fotbalové záběry, které ukazují dva fiktivní americké fotbalové týmy, jsou výňatky ze skutečné hry kanadské fotbalové ligy odehrané v kanadském Edmontonu mezi Saskatchewan Roughriders a Edmonton Eskimos. (Epistemolog)

Reklama

Reklama