Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vysoký policejní důstojník Mark Halperin pomůže svému sousedovi a příteli Hughu Caldwellovi, který během hádky v afektu zabil svou ženu. Halperin vše nastrojí jako zabití při nepovedeném vloupání. Za svou pomoc však žádá velkou protislužbu – sám zavraždí svou ženu kvůli penězům z dědictví a donutí Caldwella, aby falešně svědčil v jeho prospěch. Poručík Columbo má od začátku o případu pochybnosti. Tentokrát však podezírá člověka, který je jeho nadřízeným... (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně jeden z nejlepších dílů, který má hned několik skvěle vystavěných zápletek (hlavní padouch kryje vraždu, poté ji spáchá sám a ještě chce vše hodit na nevinného). Columbo však všechny tajenky dokáže vyřešit a nabubřelého policejního důstojníka, pošle po úžasné závěrečné scéně, na pár let do chládku. Škoda jen těch několika slabších pasáží z baru, jinak naprostá top epizoda. To je divný, pane Caldwelle. To je moc divný! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda, která by si možná zasloužila i plný počet..docela váhám. Výborné rozuzlení a usvědčení vraha. Copak by si LAPD počalo, kdyby nemělo poručíka v pomačkaném baloňáku, nedokouřeným doutníkem, poruchovým autem a ženou, kterou nikdo nikdy neviděl? :) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nastal ten správný čas, abych si tady i já zahrál na fundovaného filmového odborníka a napsal toto: Závěrečná epizoda třetí série populárního detektivního seriálu o poručíku Columbovi je velice dynamická a progresivní, pohrává si se zaběhnutými postupy a inovativním přístupem k mnohým tradičním modelům obvyklé dějové linky vytváří její výjimečnou hodnotu, pro níž je zcela logické použití páté hvězdy jakožto nositelky informace o výše uvedeném. To čučíte, co? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z najlepších častí seriálu, ktorú si pozriem vždy, keď na ňu narazím v tv. Príbeh je omnoho dynamickejší, ako obvykle a neviete, kam sa vydá o päť minút a koľko vrážd pribudne. Poručík má obzvlášť ťažkého súpera, takmer až kolegu, ktorý navyše nie je sám. Je to ale trochu príliš očividný podrazák, takže Columbo nemá s identifikáciou vraha žiadny problém. Scenár si zaslúži aj na takto kvalitný seriál absolutórium, záver patrí medzi najsilnejšie spomedzi tých, kde musí poručík použiť chyták. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čím viac častí columbovskej série vďaka TV Barrandov sledujem, tým mám menšiu nádej, že pri tomto opakovanom sledovaní po 30 - 40 rokoch dám niektorému dielu štyri hviezdičky. Aj u tejto časti časť mojich obľúbených komentátorov tvrdí, že ide o jeden z najlepších, či dokonca priamo najlepší diel celej série. Ja mám asi nejaké pokrivené videnie, keď výborné rozuzlenie beriem ako samozrejmosť a z nedostatkov v scenári, z preháňania poručíkovho outfitu, prípadne z podpásového spojenia vrah-komisár robím vedu. Nepomôžem si. ()

Flego 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ťažký prípad, lebo Columbo stojí proti svojmu šéfovi, ktorý kryje svojho priateľa a napokon aj sám seba ( tentokrát sa jedná o dve vraždy ). Vtipom a úskokom napokon dosiahne svoj cieľ. ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát v roli záporáka můžeme vidět samotného policejního šéfa, který roztočí vražednou spirálu, na jejímž konci je smrt jeho manželky a velká finanční pozůstalost. Do cesty se mu však postaví Columbo a vyhlídka lepších časů se rázem začne hroutit, jako domeček z karet.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z dielov v ktorom su vrahovia dvaja a vzajomne si pomahaju, takze to bude mat Columbo tazke. Naviac jeden z vrahov je sef policie. Lenze Columbovi neunikne ani najmensi detail a finalna pointa je fantasticka. Vysledkom je fantasticky diel. 10/10. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "To znamená, že nemůžete říct, jestli se třeba neutopila ve vaně ??" - "Kdyby ta vana byla plná ginu, Columbo.." ;) Jedna z vůbec nejlepších epizodek s hitchcockovskou variací, v níž Columbo nachytá na švestkách svého vlastního nadřízeného dík famózní lsti, navíc ve svém vlastním bytě.. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je perfektní, jak umí tvůrci s předepsanou šablonou pracovat. tentokrát dva vrahové, dva zločiny a ústřední postavou je komisař oddělení. Columbo se musí pokusit dostat za katr svého nadřízeného, který je lstivý a během případu obratně pracuje s alibi pro sebe a kamaráda. Dopadení klasickou Columbovskou fintou, geniální......8/10 ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní epizoda. Policejní šéf je dobrý poručíkův protivník (mnohem lepší než ten jeho přítel a spolupachatel), škoda jen, že to mezi ním a Columbem tak nejiskří, jako s jinými vrahy. Humorná byla vsuvka v podobě Columbova (ne)pojízdného auta. Závěrečné odhalení se záměnou bytů (jehož princip byl v sérii použit ještě několikrát, akorát třeba s auty - Columbo na univerzitě) je naprosto brilantní. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columba lze hodnotit jen v rámci Columba; tohle mi přišlo poněkud silnější; léčka perfektní, jak už tu bylo řečeno. Columbo dobře ví, kde hledat zločince: luxusní vily, vysoká postavení, nepřiměřený majetek, za tím učitě vždycky něco vězí. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jeden z najprepracovanejších dielov, konečné usvedčenie bolo proste skvelé - milujem, keď filmy, kde čestný policajt dokáže prelstiť a dostať do lochu skazeného človeka z vlastných radov, obzvlášť keď sa jedná o šéfa:).... a SPOILER: konečne vieme ako asi býva Columbo :) ()

Reklama

Reklama